Wie is de rijkste beroemde chef-kok in 2022?

Inhoudsopgave:

Wie is de rijkste beroemde chef-kok in 2022?
Wie is de rijkste beroemde chef-kok in 2022?
Anonim

Beroemde chef-koks zijn snel enkele van de meest vermakelijke realitysterren geworden. Tussen kookwedstrijden, reizende chef-koks en simpelweg educatieve recepten, lijkt er voor elk wat wils te zijn. Met een toename van de variatie op Food Network en zelfs op Discovery Channel, hebben beroemde chef-koks de tijd gekregen om in de schijnwerpers te marineren.

Van chef-koks die vol energie zitten zoals Guy Fieri tot mensen die bekend staan om hun relaxte energie zoals Jamie Oliver, deze beroemdheden hebben talloze kookactiviteiten doorgemaakt. Kookboeken, televisieprogramma's en locaties voor restaurants die geopend worden, helpen allemaal om geld op de bank te zetten en deze tien beroemde chef-koks zijn momenteel de rijkste.

10 Guy Fieri's netto waarde is momenteel $50 miljoen

Guy Fieri is een ervaren chef-kok, televisiepersoonlijkheid en restaurateur. Hij kreeg voor het eerst publieke waardering in 2006, toen hij het tweede seizoen van The Next Food Network Star won. Sindsdien speelde hij in en / of produceerde hij shows zoals Guy's Big Bite, Diners, Drive-Ins and Dives, Guy Fieri Roadshow en Guy's Family Road Trip. Fieri heeft ook twee restaurantlocaties in Vegas en B altimore, wat zijn nettowaarde op $ 50 miljoen brengt.

9 Bobby Flay is momenteel ongeveer $60 miljoen waard

Chef Bobby Flay is al bijna drie decennia in de publieke belangstelling en verscheen voor het eerst op het Food Network in 1995. Hij heeft zijn liefde voor het maken van voedsel sinds zijn kindertijd getoond en heeft in de loop der jaren talloze kookshows georganiseerd, waaronder Hot Off the Grill met Bobby Flay, The Best Thing I Ever Ate en Beat Bobby Flay, samen met enkele tv-specials. Tussen deze onderscheidingen en zijn verschillende kookboeken heeft hij zijn vermogen verhoogd tot $ 60 miljoen.

8 Ina Garten heeft een nettowaarde van $60 miljoen

Ina Garten staat bekend om meer dan alleen haar ongelooflijke kookkunsten; deze meesterkok was vroeger in dienst van het White House Office of Management and Budget voordat hij de iconische gastheer werd van Barefoot Contessa van Food Network. Toen ze nog steeds in de lift zat, werd ze begeleid door niemand minder dan Martha Stewart, die haar voorbereidde op het succes dat ze nu heeft in de tv-series, kookboeken en winkel van haar merk. Haar vermogen is nu $ 60 miljoen.

7 Celebrity Chef Emeril Lagasse heeft een nettowaarde van $ 70 miljoen

Emeril Lagasse heeft meer dan alleen restaurateur, tv-persoonlijkheid en kookboekauteur op zijn geloofsbrieven, hij werd ook bekroond met de National Best Recipe-titel in 2003. Hij was gastheer en verscheen op verschillende kookshows en heeft momenteel vier restaurantlocaties geopend in Vegas, New Orleans, Pennsylvania en Florida. Dankzij al deze ondernemingen is zijn vermogen nu $ 70 miljoen.

6 Wolfgang Puck heeft een nettowaarde van $90 miljoen

De legendarische Oostenrijks-Amerikaanse chef Wolfgang Puck is nu in de 70 en heeft een culinair legendarisch leven geleid. Hij heeft tientallen restaurants en eetgelegenheden geopend, te beginnen in 1982, in heel Amerika en zelfs internationaal. Wolfgang heeft zes kookboeken uitgebracht en verscheen in talloze kookprogramma's, waardoor zijn vermogen steeg tot $ 90 miljoen.

5 Rachael Ray heeft een nettowaarde van $100 miljoen

Rachael Ray is al jaren een vaste klant op het Food Network, meest recentelijk als gastheer van 30-Minute Meals en de titelloze serie Rachael Ray. Ze is auteur van meer dan twee dozijn kookboeken, werkte met meerdere bedrijven voor productaanbevelingen, werkte samen met tijdschriften en won twee van haar negen Daytime Emmy Award-nominaties. Deze ongelooflijke prestaties brachten haar vermogen op tot $ 100 miljoen.

4 Japanse chef-kok Nobu Matsuhisa heeft een nettowaarde van $200 miljoen

Japanse chef Nobu Matsuhisa is een veelgeprezen restaurateur met restaurants verspreid over de hele wereld. In 1973 opende hij zijn eerste vestiging, toevallig in Peru. Sindsdien heeft hij internationaal gereisd en meerdere eetgelegenheden geopend waar hij zijn liefde voor Japanse fusiongerechten met klanten kan delen. Deze restaurants hebben hem, samen met zijn zeven boeken, een vermogen van $200 miljoen opgeleverd.

3 Gordon Ramsay heeft een nettowaarde van $ 220 miljoen

Gordon Ramsay is misschien wel de beroemdste Britse chef-kok van onze tijd en een van de meest bekende chef-koks in het algemeen. Tussen zijn talloze shows zoals Kitchen Nightmares, Hell's Kitchen en MasterChef, zijn tientallen en tientallen restaurants die over de hele wereld zijn geopend en meer dan twee dozijn boeken die zijn gepubliceerd, is het geen verrassing dat zijn nettowaarde momenteel $ 220 miljoen bedraagt.

2 Jamie Oliver's netto waarde is $300 miljoen

Een andere Britse chef-kok die het Food Network overneemt, is Jamie Oliver, die in 1999 voor het eerst in de openbare kookwereld verscheen dankzij de serie The Naked Chef. Toen hij eenmaal erkenning kreeg, kon hij in 2008 zijn eerste restaurant in Engeland openen. Sindsdien heeft hij meer locaties geopend, kookboeken uitgebracht en meer dan een dozijn shows gehost, meest recentelijk The Great Cookbook Challenge met Jamie Oliver, waardoor zijn nettowaarde op $ 300 miljoen kwam.

1 Alan Wong is de rijkste chef-kok met een nettowaarde van $ 1,1 miljard

Alan Wong is de beroemde chef-kok die momenteel het hoogste vermogen heeft met een ongelooflijke $ 1,1 miljard. Zijn eerste restaurantonderneming was samen met elf anderen toen hij in de jaren negentig medeoprichter was van Hawaiian Regional Cuisine. Sindsdien heeft hij meer locaties geopend op Hawaï en zelfs één in Japan, en heeft hij ook onderscheidingen ontvangen als chef-kok en voor zijn etablissementen. Hij is verschenen op Top Chef en hielp bij het schrijven van een kookboek, waardoor hij bijdroeg aan zijn vermogen.

Aanbevolen: