Hoe Colleen Hoover zo snel beroemd werd

Inhoudsopgave:

Hoe Colleen Hoover zo snel beroemd werd
Hoe Colleen Hoover zo snel beroemd werd
Anonim

Auteur Colleen Hoover heeft snel een enorme aanhang gekregen voor haar hitboeken. Met haar spannende romans en trouwe fanbase heeft Colleen een hele community gecreëerd die de afgelopen jaren enorm is gegroeid, net als haar eigen carrière. Natuurlijk is ze al jaren bezig met het verkopen en publiceren van boeken, maar de laatste tijd is haar naam overal waar boekenliefhebbers gaan.

Niet alleen hebben boekenclubs van beroemdheden mensen samengebracht met een voorliefde voor lezen, maar ook de boeken van Colleen Hoover. Ze is snel een van de meest spraakmakende en geliefde auteurs voor boekenliefhebbers geworden. Door de kracht van sociale media hebben boekenliefhebbers vrienden en gemeenschappen gevonden door alleen maar van Colleen Hoovers schrijven te houden.

Een van haar boeken, It Ends With Us, zal op een dag een grote film worden, geregisseerd door Jane The Virgin-ster Justin Baldoni.

8 Waar Colleen Hoover begon

Colleen Hoover begon met een baan als maatschappelijk werk en woonde met haar man en drie zonen in een grote stacaravan op het terrein van haar ouders in Texas. Ze realiseerde zich al snel dat schrijven niet bij haar huidige levensstijl zou passen en dat ze haar gezin moest onderhouden. Ze begon te schrijven als een hobby, maar realiseerde zich al snel dat ze het in deze branche kon maken. In 2012 bracht ze haar boek Slammed uit via een Amazon-programma. Vervolgens bracht ze haar vervolg, Point Of No Retreat, in eigen beheer uit en haar carrière nam een vlucht.

7 Colleen Hoover schrijft boeken die pagina's omslaan

Boekenliefhebbers weten dat er geen beter gevoel is dan een boek niet neer te kunnen leggen. De populariteit van Colleen Hoover is niet alleen voortgekomen uit publiciteit en sociale media, maar ook uit het feit dat lezers nooit willen stoppen met het lezen van haar boeken als ze eenmaal zijn begonnen. Of een lezer nu een romance, thriller of iets daartussenin wil, Colleen Hoover heeft het voor je. Ze heeft zelfs boeken geschreven in de categorie romantische psychologische thriller, iets waar fans meer naar verlangen. Met hoofdstukken die de lezer blijven hangen, heeft Colleen de vaardigheid onder de knie om paginadraaiende boeken te maken.

6 Colleen Hoover maakt personages waar fans van houden en haten

Colleen Hoover heeft enkele van de meest geliefde en meest gehate personages in haar boeken gecreëerd. Fans worden geïnvesteerd in elk personage. Jonge volwassenen die haar fictieve verhalen lezen, voelen een soortgelijke haat-liefdeverhouding met haar personages, net zoals de meeste mensen dat doen wanneer ze geïnvesteerd worden in een tv-programma.

5 Mond-tot-mondreclame heeft Colleen Hoover behoorlijk geholpen

Van mond-tot-mondreclame en aanbevelingen is aangetoond dat ze een grote rol spelen in de stijgende verkoop van Colleen Hoover-romans. Alleen al het plaatsen van wat iemand momenteel leest op de Goodreads-app of op hun Instagram- of Facebook-verhalen, heeft aangetoond dat het de verkoop van veel romans verhoogt.

4 Colleen Hoover weet hoe ze tranentrekkende eindes moet schrijven

Ook al eindigt niet elk boek met een droevig einde, de reis ernaartoe is altijd een achtbaan. Hoover schrijft met zo'n gemak en laat dan een bom op haar lezers vallen. Hoewel niet alle eindes dezelfde emotie hebben, zijn ze allemaal even schokkend. Van emoties van verdriet tot liefdesverdriet tot vreugde, geen enkele fan weet wat hij kan verwachten als het gaat om het einde van een roman van Colleen Hoover.

3 BookTok en BookStagram hebben Colleen Hoover ook geholpen

BookTok en BookStagram zijn TikTok- en Instagram-accounts voor het delen van boekrecensies en aanbevelingen. Colleen Hoover was al een succesvolle en gepubliceerde auteur vóór de populariteit van deze accounts, maar de kracht van sociale media heeft een nog groter platform gecreëerd voor het succes van Colleen.

2 Colleen Hoover publiceert zelf haar werk

Colleen Hoover heeft één ding kunnen doen dat veel auteurs niet hebben: haar werk in eigen beheer publiceren. Het is vaak gezien als een manier voor auteurs die niet geloven dat ze hun werk via een traditionele publicatieroute kunnen verkopen. Colleen Hoover heeft dit stigma echter verlaagd en bewezen dat de romans net zo goed kunnen zijn als de romans die worden opgepikt door grote bureaus.

1 Colleen Hoover herinnert zich waar ze vandaan kwam

Zelfs met het ongelooflijke succes dat Colleen Hoover heeft met haar romans, heeft ze de roem niet naar haar hoofd laten stijgen. Ze grapt dat haar familie Hamburger Helper nog steeds leuk vindt en dat ze opgelucht is dat ze zich geen zorgen meer hoeft te maken over het collegegeld van haar zoons. Colleen heeft een boekwinkel in haar stad die zich toelegt op het doneren van boeken en het maken van boekendozen voor de betrokkenen. Zelfs met duizenden en duizenden boeken die landelijk worden verkocht, leeft Colleen Hoover nog steeds haar leven zoals ze daarvoor deed, alleen met een beetje minder stress en een beetje meer gemak.

Aanbevolen: