Critici zijn dol op de indrukwekkende prestaties van Austin Butler in 'Elvis

Inhoudsopgave:

Critici zijn dol op de indrukwekkende prestaties van Austin Butler in 'Elvis
Critici zijn dol op de indrukwekkende prestaties van Austin Butler in 'Elvis
Anonim

Zijn critici allemaal geschokt over de nieuwe Elvis biopic? Welnu, de nieuwe film veroorzaakt zeker iets meer conversatie dan zou worden verwacht. Elvis, dat zijn internationale release nog moet ontvangen, is al bekeken door filmrecensenten na zijn debuut op het filmfestival van Cannes, waar het een staande ovatie van 12 minuten ontving. Hoofdacteur Austin Butler, de belichaming van de beroemde King of Rock N Roll, is uitgekozen voor zijn geweldige prestatie als de muziekster - met gemompel van een mogelijke Oscar-knik die eraan komt. Evenzo waren critici enthousiast over de eclectische mix van stijlen en muzikanten die op de soundtrack van de film voorkomen - met iedereen van Doja Cat tot de Italiaanse rockband Måneskin die zijn opwachting maakt.

Baz Luhrmanns liefdesbrief aan de iconische zanger en acteur heeft zeker indruk gemaakt op filmcritici. Dus wat hebben deze filmkenners gezegd over de nieuwste biopic over muzikanten die in de bioscoop te zien zal zijn? Lees verder om erachter te komen.

8 Critici zijn onder de indruk van Austin Butler's optreden

Een van de grootste zangers van de 20e eeuw tot leven brengen was altijd een hele opgave, maar relatieve nieuwkomer Austin Butler (eerder bekend van zijn werk in Once Upon A Time In Hollywood) lijkt precies de juiste snaar te raken. Butler, 30, heeft critici versteld doen staan met zijn genuanceerde optreden als de koning.

7 Velen wisten niet dat Butler zulke indrukwekkende acteerkoteletten had

Over de rol van Butler zei Metro dat de acteur zeker 'levert' - 'van de branie tot de stem, hij belichaamt Elvis en laat je snel vergeten dat je naar de jongen uit The Carrie Diaries kijkt.'

6 Elvis-liefhebbers zijn ook enthousiast over de zangstem van Austin Butler

Butler speelt ook zelf de beroemde liedjes van Elvis in de film, en critici zijn onder de indruk van zijn vermogen om hulde te brengen aan de kenmerkende stem van de muziekster zonder een karikatuur te worden.

'In Elvis, wanneer Butler zingt, is het de stem van Elvis die eruit stroomt', zei een criticus van Time magazine, 'in glanzende linten van roekeloosheid, van enthousiasme, van hoop voor de toekomst. Die stem is een bewaarplaats van alle vreugde en ellende die het leven maar kan bevatten.'

5 Ze waren onder de indruk van het werk dat Austin Butler inzette

Austin Butler staat erom bekend dat hij vele maanden onderzoek en training in zijn uitvoering heeft gestoken, en critici konden dat zien in zijn werk. Hoewel hij geen opvallende gelijkenis vertoont met Elvis, voelde het echt alsof hij in het gebouw was.

'Ook al lijkt hij meer op de jonge John Travolta dan op de jonge Elvis Presley, Butler geeft een echt virtuoos optreden dat veel meer is dan een imitatie', schreef een criticus in de Daily Mail.

4 Sommigen dachten dat de film de donkere kant van Elvis verdoezelde, maar

Directeur Baz Luhrmann is zeker een Elvis-fan - en dit komt door in de toon van de film. Sommige critici waren niet tevreden met de indruk van Elvis die de film wekte, maar ze vonden dat het geen licht wierp op de meer verontrustende aspecten van de artiest.

'Deze biografische film laat ons niet de volledige reikwijdte van Elvis' leven, werk en ongekende invloed op de Amerikaanse cultuur zien. In plaats daarvan kiest het ervoor om de sprookjesachtige versie te vertellen', zei een recensent van Little White Lies.

'Elvis hier is allemaal glad, ' vervolgde de recensent. 'Er is geen ruimte om de tegenstellingen, de netelige relatie met Priscilla, zijn ontrouw, politiek of drugsgebruik te onderzoeken. Alles wat Elvis naar moderne maatstaven onaantrekkelijk of problematisch zou maken, wordt uit beeld gehaald.'

3 Degenen die de Elvis-biopic zagen, hadden gewoon plezier

De grootste opmerking onder recensenten is hoe leuk de film is om naar te kijken. Critici - of ze het nu leuk vonden of niet - werden meegesleept in deze wilde rit door Elvis' carrière.

'Het is een helder en spetterend jukebox-epos', schreef een recensent voor The Telegraph, 'het gaat per scène in en uit de mode: het is het meest onberispelijk gestileerde en opvallend opzichtige ding dat je hebt' Ik zal het het hele jaar zien, en des te leuker.'

Variety noemde Elvis een "bruisende, uitzinnige, ondeugend energieke, dwangmatig kijkbare koortsdroom van 2 uur en 39 minuten - een sprankelend pinwheel van een film die de Elvis-saga die we allemaal in ons hoofd meedragen verandert in een rijkelijk geënsceneerde biopic-als-pop-opera."

2 De film heeft een geweldige score op Rotten Tomatoes

De film heeft al een gezonde score van 82% op Rotten Tomatoes, wat betekent dat hij 'vers' is gecertificeerd. Tot nu toe hebben 33 critici hun mening gegeven over de film en de meesten gaven hem ongeveer 4/5 punten.

Kortom, de website van de aggregator schrijft: 'De standaard rockbiopic-formule wordt helemaal door elkaar geschud in Elvis, met de oogverblindende energie en stijl van Baz Luhrmann perfect aangevuld door de uitstekende leadprestaties van Austin Butler.'

1 De familie Presley vond het geweldig

Niemand kende Elvis zelf beter dan zijn eigen familie. Zij – als ze critici genoemd mogen worden – waren compleet weggeblazen door de film.

Lisa Marie, de dochter van Presley, zei op haar Instagram: 'Ik heb de film 'Elvis' van Baz Luhrmann nu twee keer gezien en laat me je vertellen dat het ronduit spectaculair is.'

Ze noemde de film 'absoluut voortreffelijk' en noemde Austin Butler 'op een prachtige manier het hart en de ziel van mijn vader gekanaliseerd en belichaamd'.

"Naar mijn bescheiden mening is zijn optreden ongekend en EINDELIJK nauwkeurig en respectvol gedaan", eraan toevoegend dat ze "mijn eigen voet zal opeten" als Butler geen Oscar krijgt voor zijn optreden.

Aanbevolen: