Wat heeft de Elvis Biopic van Austin Butler goed gedaan over Elvis Presley?

Inhoudsopgave:

Wat heeft de Elvis Biopic van Austin Butler goed gedaan over Elvis Presley?
Wat heeft de Elvis Biopic van Austin Butler goed gedaan over Elvis Presley?
Anonim

Elvis Presley staat al meer dan vijftig jaar bekend als de koning van de rock n roll. Hij begon zijn muziekcarrière in de jaren 50 en werd beroemd omdat hij een blanke man was die zong als een gekleurde man en op het podium bewoog op een manier die niemand ooit eerder had gezien. Hij was de pionier van de stijl rockabilly, die country en ritme en blues samensmelt.

In juli van dit jaar nam Austin Butler de rol van Elvis Presley op zich. Hij bracht maanden door in deze hoofdruimte, bestudeerde zijn leven en speelde het na in de biopic Elvis, samen met Tom Hanks die optrad als zijn manager en de verteller van het verhaal. Bij elke Hollywood-biopic worden er ongetwijfeld overdreven of zelfs volledig fictieve momenten in het script gegooid om het publiek te vermaken. Toch zijn hier alle grote momenten die Elvis goed had over Presleys leven.

9 Werd de kindertijd van Elvis Presley nauwkeurig in Elvis weergegeven ?

Het ietwat tragische verhaal van Elvis Presleys jeugd werd nauwkeurig weergegeven in deze biopic. Elvis had een tweelingbroer, Jesse genaamd, die helaas doodgeboren was. Toen Elvis opgroeide, moest zijn familie in het armere deel van de stad gaan wonen. Daarom bracht hij een groot deel van zijn tijd door met evangelie en de zwarte cultuur, aangezien zijn huis in het 'zwarte' deel van de stad lag.

8 Elvis Presley's aanwezigheid op het podium was echt anders dan alles uit die tijd

Toen Elvis het podium betrad, was het anders dan alles wat mensen ooit hadden gezien. Als artiest, vooral een blanke man, was er een zekere verwachting van conservatieve en minimale aanwezigheid op het podium. Presley echter wiebelde en schudde en bewoog. Deze nieuwe aanblik bracht meisjes letterlijk in een schreeuwende razernij, een reactie die destijds door zangers niet werd opgewekt.

7 Er was een sterke controverse over 'Elvis The Pelvis'

Na een paar jaar meer bekendheid te hebben verworven en verschillende shows op te voeren, ontstonden er verhitte controverses. Elvis verbeeldde dit door enkele nieuwskoppen te tonen en informatie toe te voegen over mensen die Presley wilden laten arresteren in het script. Dit was allemaal waar; veel ouders, nieuwslezers en machthebbers in de jaren 50 hielden niet van zijn provocerende optredens en wilden een manier vinden om er een einde aan te maken.

6 De vroege filmcarrière van Elvis ging van start

Love Me Tender was de eerste film waarin Elvis Presley speelde, waarmee een enorm populaire filmcarrière begon. Hij begon zijn Hollywood-carrière in 1956 en maakte in dertien jaar tijd meer dan 30 films. Velen van hen waren muzikale komedies, omdat die de beste reacties van het publiek hadden, maar hij speelde ook in films met drama, misdaad en westerse thema's.

5 Elvis Presley werd twee jaar lang opgeroepen voor de oorlog

Tussen de release van Elvis 'vierde en vijfde film, werd hij opgeroepen voor de oorlog en diende hij twee jaar. Gedurende deze tijd verloor Presley zijn moeder als gevolg van een ongelukkig en snel geval van hepatitis, wat leidde tot hartfalen. In een positieve wending van de gebeurtenissen was zijn dienst ook wat hem ertoe bracht Priscilla te kruisen, die later zijn vrouw zou worden.

4 Was de relatie tussen Elvis en Priscilla Presley accuraat in Elvis?

De afbeelding van Elvis en Priscilla's relatie in Elvis was vrij nauwkeurig wat betreft wat er feitelijk tussen hen plaatsvond. Ze werden verliefd terwijl hij dienst had en trouwden in 1967. Terwijl ze samen waren, kregen ze een dochter, maar naarmate Elvis meer en meer werd gepusht door zijn werkschema, werd hij afstandelijk. Hij vermaakte andere vrouwen na een geleidelijke scheiding van Priscilla, en ze scheidden uiteindelijk in 1973, hoewel ze altijd om elkaar gaven.

3 Was Lisa Marie Elvis Presley's enige kind?

Zoals in de film te zien is, en eerder vermeld, hadden Elvis en Priscilla een dochter. Lisa Marie was het licht van het leven van haar ouders; hoewel ze zo vroeg in haar leven een kind van echtscheiding werd, onderhield ze een relatie met zowel haar moeder als haar vader. Ze ging bij haar moeder wonen in de splitsing, maar maakte constant uitstapjes om bij Elvis te blijven wanneer de gelegenheid zich voordeed.

2 De dood van Elvis Presley was enigszins mysterieus

Aan het einde van de biopic somt de verteller (zijn manager) een paar verschillende redenen op waarom Elvis stierf. Sommigen geloofden dat het door drugs kwam, anderen zeiden dat het uitputting was, maar het personage van Tom Hanks vertelde dat het kwam door zijn fans/zijn obsessie met roem en aanbidding. Hoewel we autopsierapporten hebben, blijven de details rond zijn dood enigszins mysterieus.

1 Kolonel Tom Parker vocht voor controle over Elvis' leven

Een van de meest precieze weergaven van deze film was de rol die de manager van Elvis in zijn leven speelde. Gedurende de hele carrière van Presley profiteerde kolonel Tom Parker van het leven van Elvis, manipuleerde en regeerde het. Van het beslissen welke optredens hij speelde tot het dwingen van hem om in het leger te dienen tot het dagelijks leiden van zijn leven - Parker gebruikte Elvis hoe hij maar kon om geld in zijn eigen zak te steken.

Aanbevolen: