Heeft Johnny Depp zijn rechtszaak 'al gewonnen'?

Inhoudsopgave:

Heeft Johnny Depp zijn rechtszaak 'al gewonnen'?
Heeft Johnny Depp zijn rechtszaak 'al gewonnen'?
Anonim

Het smaadproces tussen Johnny Depp en Amber Heard dat momenteel plaatsvindt in Fairfax, Virginia, heeft de aandacht van de wereld getrokken op een manier die misschien niet meer is gezien sinds de beruchte moordzaak van OJ Simpson in 1994. Over de hele wereld kijken kijkers afstemmen om de gerechtelijke procedure live te bekijken terwijl de intieme details van de relatie van dit voormalige stel worden onthuld en in detail worden onderzocht door de advocaten van Heard en Depp.

Ondanks dat Johnny Depp alleen in de rechtszaal hoorde, en Amber Heard haar getuigenis nog moet afleggen, heeft de rechtszaal van de sociale media Heard schijnbaar al verdoemd met zijn oordeel en de heer Depp onschuldig verklaard. Dus heeft Johnny de zaak 'al gewonnen', ondanks de voorspelling dat deze nog enkele weken zal duren?

7 Waar gaat de zaak over?

Deze dramatische zaak probeert te bepalen of Depp huiselijk geweld heeft gepleegd tegen zijn voormalige echtgenote tijdens hun moeilijke huwelijk dat duurde tussen 2015 en 2017. Depp klaagt zijn ex-vrouw aan in verband met een artikel dat Heard schreef voor de Washington Post waarin ze haar ervaringen met huiselijk geweld uiteenzette, waarbij de acteur beweerde dat de indirecte claim hem lucratieve filmrollen en zijn reputatie kostte. Hij eist een schadevergoeding van 50 miljoen dollar. Heard klaagt aan voor maar liefst 100 miljoen dollar. Omdat beide partijen elk misbruik van hun kant ontkennen, is de inzet astronomisch hoog.

6 Johnny Depps getuigenis wint het publiek

Hoewel we er niet zeker van kunnen zijn dat Johnny's uitspraken de jury hebben overtuigd, overtuigen ze het publiek zeker van zijn onschuld. Zijn getuigenis, waarin hij is geroosterd door de advocaat van zijn ex-vrouw, Ben Rottenborn, is consistent geweest. Evenzo weigert Depp zich te ergeren aan de onophoudelijke en moeilijke ondervragingen die haar juridische team hem heeft gegeven, kalm te blijven en zelfs wrange grappen te maken die de rechtbank hoorbaar aan het lachen maken wanneer de vraagstelling belachelijk lijkt, en zelfs zichzelf uitlachen om de constante onderbrekingen van "Bezwaar, van horen zeggen!" die hem proberen te ontsporen. Evenzo zijn velen ontroerd door zijn beschrijvingen van kindermishandeling en trauma.

Over het algemeen hebben Johnny's rustige kalmte en duidelijke argumentatie veel kijkers ervan overtuigd dat hij volledig gelijk heeft.

5 Herhaalde blunders door het verdedigingsteam van Amber Heard

Hoe indrukwekkend Johnny ook was, het juridische team van de voormalige mevrouw Depp was net zo oninteressant. Herhaaldelijk zijn advocaten slecht gebleken in hun ondervraging van Depp; onsamenhangende ondervragingen (terwijl ze Johnny beschuldigde van het verspillen van de rechtsgang), onnodige 'Bezwaren!', geobsedeerd door schijnbaar irrelevante details van getuigen (waaronder de veel bespotte ondervraging van een psycholoog over de muffins die ze deelde met Amber Heard), en zelfs Amber's advocaat die bezwaar maakte op zijn eigen vraag op een gegeven moment, hebben ertoe geleid dat het hele juridische team zwak en ongeorganiseerd leek, en zeer zelden punten scoorde tegen Depp.

4 Social Media lijkt aan de kant van Johnny Depp te staan

Op sociale media is er een zeer eenzijdig beeld van steun. Cijfers van NBC suggereren dat hashtags zoals "JusticeForJohnnyDepp" bijna 3 miljard views hebben op TikTok. Soortgelijke hashtags zijn duizenden keren getweet. Een zoekopdracht naar "JusticeForAmberHeard", integendeel, toont tweets waarin wordt opgeroepen tot gerechtigheid voor Depp. De overgrote meerderheid van de online gebruikers steunde Depp in dit geval - ofwel omdat ze altijd in hem hebben geloofd, ofwel omdat ze al overtuigd zijn door zijn vernietigende getuigenis.

3 Zelfs als Johnny Depp niet wint, heeft hij veel fans teruggewonnen

Zelfs als Johnny de zaak in Virginia niet wint, heeft hij al miljoenen fans over de hele wereld aan zijn zijde - die in zijn onschuld zullen geloven, ongeacht het resultaat hier. Door de aandacht die de zaak heeft gekregen, hebben mensen wereldwijd een eigen mening kunnen vormen over wat er werkelijk is gebeurd tijdens het Depp-huwelijk. Velen zijn al overtuigd van Johnny's onschuld en veranderen misschien niet van gedachten, zelfs niet als Amber het standpunt inneemt.

2 De zaak heeft aanleiding gegeven tot eindeloze memes

Memes zal Johnny de zaak niet winnen, maar veel van zijn uitspraken tijdens het proces zijn nu iconisch geworden. Toen hij door de advocaat van Heard werd beschuldigd van het inschenken van een "mega pint" voor zichzelf, resulteerde Johnny's aartsantwoord op de zin erin dat MEGAPINT een hashtag op Twitter werd. Evenzo is de clip waarin hij zich herinnert dat mevrouw Heard uitwerpselen in hun echtelijke bed achterlaat, viraal gegaan. Voor Amber was het tegenovergestelde het geval. Talloze Depp-fans maken online grappen over de 'muffin'-ondervraging van haar advocaat, haar schijnbare poging om de rechtbankoutfits van haar ex-man na te bootsen, en haar vreemde en ongemakkelijke gezichtsuitdrukkingen terwijl ze naar de procedure kijkt.

1 Johnny's bewijs lijkt overweldigend

We hebben tot nu toe maar één kant van het verhaal. Het lijkt er echter op dat Amber en haar team het moeilijk zullen hebben om het huidige verhaal omver te werpen wanneer het hun beurt is om het standpunt in te nemen. Johnny's getuigen waren allemaal enthousiast over zijn karakter en hebben verklaard dat ze hem nooit zijn vrouw hebben zien misbruiken. Audio-opnamen van ruzies karakteriseren Johnny niet als een tiran - ze argumenteren alleen. Johnny zei zelf dat hij Amber nooit had misbruikt. En een psycholoog heeft Amber gekarakteriseerd als iemand met een bipolaire stoornis en geen tekenen van PTSS. Het beeld dat uit het bewijsmateriaal naar voren komt, stelt Amber helemaal niet in een goed daglicht.

Aanbevolen: