Rising Above The Ordinary: 8 minder bekende feiten over de opvoeding van Cristiano Ronaldo

Inhoudsopgave:

Rising Above The Ordinary: 8 minder bekende feiten over de opvoeding van Cristiano Ronaldo
Rising Above The Ordinary: 8 minder bekende feiten over de opvoeding van Cristiano Ronaldo
Anonim

Cristiano Ronaldo is tegenwoordig een van de meest bekende atleten ter wereld. Zijn toewijding aan het spel en recordbrekende statistieken hebben hem tot een inspiratie voor fans gemaakt. Hoewel de legendarische speler tegenwoordig een weelderige levensstijl van $ 500 miljoen heeft, waaronder dure auto's, onroerend goed en zeldzame horloges, zijn niet veel mensen zich bewust van zijn jeugd en de moeilijke hindernissen die hij moest nemen om de toppositie in de wereld te bereiken.

Cristiano Ronaldo, geboren in São Pedro op het eiland Madeira als zoon van José Dinis en Dolores Aveiro, leefde in een verarmde regio. Met de ambitie om zijn gezin overeind te helpen, motiveerde de jonge Ronaldo zichzelf om harder te werken dan anderen en de vaardigheden te ontwikkelen die hij nodig had om de beste ter wereld te worden. Laten we eens kijken naar de minder bekende feiten over de opvoeding van Cristiano Ronaldo.

8 Zijn moeder overwoog een abortus te ondergaan toen ze zwanger was van Ronaldo

Dolores Aveiro, de moeder van Cristiano Ronaldo, was een kok. Zoals vermeld in haar autobiografie Mother Courage, vanwege de financiële beperkingen in het gezin met drie kinderen, wilde ze Ronaldo aborteren terwijl ze zwanger was van hem. De arts weigerde echter akkoord te gaan met haar beslissing. Dolores nam zelfs zijn toevlucht tot alternatieven, zoals warm bier drinken en rennen tot ze erbij neerv alt.

7 Ronaldo is vernoemd naar president Reagan

Ronaldo's volledige naam is Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro. Hij kwam uit een rooms-katholiek gezin en zou in de kerk gedoopt worden; zijn vader en peetvader, Fernão Barros Sousa, kwamen echter zo laat aan dat de priester hem niet wilde dopen. Nadat hij het paar had overtuigd, kreeg hij eindelijk zijn naam. Hij is vernoemd naar voormalig president van Amerika Ronald Reagan, de favoriete acteur van Ronaldo's vader.

6 Ronaldo's vader was een gepensioneerde soldaat

Ronaldo had een moeilijke relatie met zijn vader. Dinis was een soldaat die dienst nam om in Afrika te vechten, en de ervaringen die hij in Angola en Mozambique heeft opgelopen, hebben hem diep geraakt. Als nasleep van zijn tijd daar worstelde de atleet met alcoholisme en was hij dronken gedurende een belangrijke periode in Ronaldo's jeugd. De voetballer koos ervoor om een geheelontwikkelde levensstijl te leiden nadat hij had gezien hoe alcohol het leven van zijn vader beïnvloedde.

5 Ronaldo's ouders inspireerden hem om te voetballen

Hoewel Ronaldo bij verschillende gelegenheden heeft gezegd dat hoewel hij zichzelf heeft gemotiveerd om te spelen, zijn ouders altijd een van de belangrijkste factoren zijn geweest waarom hij een van de beste voetballers aller tijden wordt genoemd. Zijn vader, die als materiaalmanager voor de voetbalclub Andorinha werkte, liet hem kennismaken met voetbal. Tegelijkertijd steunde zijn moeder Ronaldo's beslissing om te stoppen met school en zijn enige focus te leggen op het worden van een voetballer.

4 Ronaldo zou smeken om hamburgers

Tijdens een interview met Piers Morgan in 2019 deelde de atleet enkele details over de financiële problemen waarmee hij opgroeide. Toen Ronaldo buiten zijn familie in Lissabon aan het voetballen was, beschreef hij die tijd als erg moeilijk voor hem. Er was een McDonald's naast de Sporting Lissabon-club waar Ronaldo en zijn vrienden naar de achterdeur zouden gaan om overgebleven hamburgers te bedelen, en een oudere vrouw en twee meisjes zouden ze serveren.

3 Hij deelde een eenpersoonskamer met drie broers en zussen

Het jongste kind in het gezin, Ronaldo, heeft drie oudere broers en zussen: een broer Hugo en twee zussen Elma en Katia. Hoewel de speler tegenwoordig huizen van meerdere miljoenen dollars bezit, woonde hij opgroeiend in een klein huis waar zijn ouders nauwelijks rond konden komen. Ronaldo deelde tijdens zijn jeugd een eenpersoonskamer met zijn drie broers en zussen.

2 Hij werd gediagnosticeerd met een hartkwaal

Voordat hij beroemd werd als jonge voetballer, was vervroegd pensioen mogelijk in zijn carrière toen bij hem de hartaandoening Tachycardie werd vastgesteld. De ziekte betekende dat zijn hart onregelmatig klopte en doorging met racen, zelfs als het in rust was. Hij onderging een hartoperatie om zijn carrière te redden, waaronder het gebruik van lasers om de oorzaak van het probleem in zijn hart te verwijderen. Een paar dagen na de operatie keerde Ronaldo terug naar het veld.

1 Zijn voetbalcarrière begon op 12-jarige leeftijd

Na bij Andorinha te hebben gespeeld, waar zijn vader als kitman werkte, stapte hij over naar Nacional en werd later na een proefperiode van drie dagen bij Sporting CP getekend. De voetbalclub tekende hem toen hij nog maar 12 jaar oud was. De dagen waren moeilijk voor Cristiano omdat hij weg was van zijn familie en het een uitdaging vond om zich aan te passen aan Lissabon. Op een gegeven moment gaf de voetballer het bijna op door naar huis terug te keren, maar zijn peetvader Fernão Barros Sousa overtuigde hem om te spelen, en de rest is geschiedenis.

Na een paar jaar te hebben gespeeld, trok Cristiano de aandacht van Europese voetbalclubs en was meteen een sensatie over de hele wereld. Ronaldo wordt beschouwd als een van de beste aanvallers die ooit op het voetbalveld heeft gestaan. Hij heeft nooit achterom gekeken en blijft met passie hard werken om records te blijven breken.

Aanbevolen: