Het kostte Johnny Depp 22 uur om te transformeren voor deze rol

Inhoudsopgave:

Het kostte Johnny Depp 22 uur om te transformeren voor deze rol
Het kostte Johnny Depp 22 uur om te transformeren voor deze rol
Anonim

Met Johnny Depp die tegenwoordig zo constant in het nieuws is, wordt zijn leven nog meer dan normaal onder de loep genomen. De Pirates of the Caribbean-ster klaagt zijn ex-vrouw Amber Heard aan wegens laster, een zaak waarvan sommigen denken dat die al is gewonnen.

Heard had eerder beweerd dat Depp fysiek en verbaal beledigend was in de loop van hun relatie, en heeft zelfs een straatverbod tegen hem ingediend.

Deze aantijgingen waren zeer schadelijk voor zijn carrière, aangezien hij werd gedwongen ontslag te nemen bij de Fantastic Beasts-franchise, en Disney bevestigde dat ze hem niet in toekomstige Pirates-films zouden vertonen.

Met alles wat sindsdien aan het licht is gekomen, ook door de huidige rechtszaak, hebben fans geëist dat Depp zijn rol als Captain Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean mag hervatten.

Dat blijft echter onwaarschijnlijk, aangezien de acteur bevestigt dat hij niet van plan is terug te keren naar de rol. Desalniettemin zullen zijn talent en toewijding aan rollen hem in de toekomst zeker meer van een vergelijkbare status brengen.

Depp staat vooral bekend om zijn ongelooflijke transformaties om verschillende personages te spelen. Dit was het geval in Black Mass (2015), waar hij de gangster Whitey Bulger portretteerde.

Wat is het uitgangspunt van 'Black Mass'?

Op Rotten Tomatoes luidt de synopsis voor Black Mass: 'Terwijl zijn broer Bill een machtige leider blijft in de Senaat van Massachusetts, blijft de Ierse gangster James 'Whitey' Bulger een crimineel leven leiden in het Boston van de jaren 70.'

'Benaderd door FBI-agent John Connolly, overtuigt de politieman Whitey om het bureau te helpen de Italiaanse maffia te bestrijden. Terwijl hun onheilige alliantie uit de hand loopt, vergroot Bulger zijn macht en ontwijkt hij gevangenneming om een van de gevaarlijkste gangsters in de Amerikaanse geschiedenis te worden.'

De film was een met sterren bezaaide affaire, met andere A-lijstnamen die Depp vervoegden in de cast. De Engelse acteur Benedict Cumberbatch speelde Whitey's broer Bill, terwijl King Arthur-ster Joel Edgerton FBI-agent John Connolly speelde.

Dakota Johnson, Kevin Bacon en Jesse Plemons behoren tot de andere grote namen die ook in verschillende rollen in de film te zien waren. Black Mass is geschreven door Mark Mallouk en Jez Butterworth, gebaseerd op een boek dat het waargebeurde verhaal vertelt van de voormalige Amerikaanse misdaadbaas James Bulger.

De film werd geproduceerd met een budget van $ 53 miljoen en had een brutowinst van iets minder dan $ 100 miljoen aan de kassa.

Hoe transformeerde Johnny Depp voor 'Black Mass'?

Johnny Depp is geen onbekende in over-the-top transformaties omwille van een filmrol. Zijn Jack Sparrow blijft een vrij aparte look en is een integraal onderdeel geworden van de moderne popcultuur.

Toen hij Donald Trump speelde in de parodiefilm Donald Trump's The Art of the Deal: The Movie in 2016, was zijn transformatie verbazingwekkend, en de tongen kwispelden op sociale media.

Depp bracht naar verluidt uren door met het opstapelen van make-up en protheses om zoveel mogelijk op Trump te lijken. Dat zou een makkie zijn geweest voor de acteur, want een jaar eerder had hij veel meer uren moeten maken voor zijn Black Mass-transformatie.

Make-upontwerper Joel Harlow was de man die verantwoordelijk was voor Depp in het Cross Creek Pictures-project. Hij zou later onthullen dat het proces om de acteur klaar te maken voor de camera hen een nauwgezette 22 uur zou kosten.

"De film hing af van de geloofwaardigheid van de make-up", zei Harlow in een interview met Deadine magazine in september 2015.

Johnny Depp wilde zoveel mogelijk op Whitey Bulger lijken

Joel Harlow ging verder met het uitleggen van het niveau van experimenteren dat nodig was om de look te krijgen die ze precies goed nodig hadden.

"Normaal gesproken als we een project starten, vooral wanneer we een extreme transformatie starten, praten we over welke elementen we qua make-up aan het personage willen toevoegen", zei hij in het Deadline-interview.

Depp's oorspronkelijke wens was om zoveel mogelijk op Whitey te lijken, maar ze moesten een werkbare middenweg vinden. "Aanvankelijk wilde hij er precies zo uitzien als (James) 'Whitey' Bulger. Dus deden we vijf verschillende tests," vervolgde Harlow.

"Ze begonnen met volledige protheses en begonnen toen beetje bij beetje terug te schalen", legde hij uit. "We kwamen aan waar we allebei vonden dat het de perfecte combinatie was van Whitey Bulger en Johnny." Het was een moeizaam proces, maar een proces waarvan de ontwerper voelde dat het - met de hulp van zijn team - zijn doel bereikte.

"Als [we] niet de kunstzinnigheid en vaardigheid van het make-up- en haarteam hadden dat we hadden, zouden we niet in de buurt zijn gekomen van het bereiken van de look die we konden bereiken," benadrukte Harlow.

Aanbevolen: