Wat Netflix' 'Sweet Tooth' veranderde ten opzichte van de strips

Inhoudsopgave:

Wat Netflix' 'Sweet Tooth' veranderde ten opzichte van de strips
Wat Netflix' 'Sweet Tooth' veranderde ten opzichte van de strips
Anonim

Netflix is een beest als het gaat om het droppen van grote projecten, en ze blijven het publiek verrassen met hun aanbod. Of het nu een origineel project is, van iets ouds een hit maken of materiaal aanpassen, de streaminggigant kan het niet missen.

In 2021 heeft Netflix Sweet Tooth aangepast, een briljante strip van Jeff Lemire. Ze hebben enkele wijzigingen aangebracht vanaf de pagina's en het werk is briljant geweest, wat de geesten van Sandman-fans, die later dit jaar hun langverwachte aanpassing krijgen, heeft gerustgesteld.

Laten we eens kijken naar enkele van de grootste wijzigingen die Netflix heeft aangebracht in Sweet Tooth.

'Sweet Tooth' is een succes op Netflix

Juni 2021 markeerde het begin van Sweet Tooth op Netflix, en de serie kreeg fantastische recensies na de release.

Gericht op "een jongen die half mens en half hert is, overleeft in een post-apocalyptische wereld met andere hybriden", volgens IMDb, was Sweet Tooth een geweldige toevoeging aan de line-up van Netflix, en het had veel hype erachter voorafgaand aan de release.

De serie heeft Robert Downey Jr. en zijn vrouw, Susan, aan boord als uitvoerende producenten, en ze zagen al vroeg in dat het bronmateriaal fantastisch zou zijn.

"We hoorden dat er een geweldige graphic novel-serie was. En het had gewoon deze ongelooflijke emotionele breedte van het verhaal", zei Downey.

Het lezen van het bronmateriaal was geen vereiste voor de show, maar degenen die dat wel deden, waren aangenaam verrast over hoe goed de show het met het materiaal deed. Het is tenslotte geschreven door een uitzonderlijke verteller.

Het was gebaseerd op een Jeff Lemire-strip

De Sweet Tooth-strips zijn geschreven door de briljante Jeff Lemire, en het leek een natuurlijke keuze om op een dag tot een project te worden ontwikkeld.

Lemire had schroom over wie zijn geliefde strip aan het aanpassen was, maar gelukkig kwam hij in contact met de juiste mensen.

"Ik denk dat elke keer dat je jezelf naar buiten brengt, zoals ik probeer te doen met mijn werk, er altijd een eerste schroom is over wie zich gaat aanpassen. En wat hun kijk daarop zal zijn. Maar om eerlijk te zijn "Ik had al in een heel vroeg stadium gesprekken met Jim Mickel, de showrunner. Toen hij er net aan dacht om zich aan te passen, hadden we een paar lange gesprekken. Je kunt mensen vrij snel goed lezen, en ik wist min of meer dat Jim was een geestverwant. Veel van de thema's waarin hij geïnteresseerd is, de verhalen die hij graag vertelt en alleen hem als mens, hij leek de juiste persoon. Alle zorgen die ik had vrij snel verminderd, "vertelde Lemire SyFy.

Al met al was het eerste seizoen van de show een succes, en het is al goedgekeurd voor een tweede seizoen.

Zoals we al zeiden, genoten fans van het bronmateriaal van de show, maar er werden onderweg enkele grote veranderingen aangebracht.

De belangrijkste verschillen tussen de show en het stripverhaal?

Dus, wat zijn enkele van de grootste veranderingen die Netflix heeft aangebracht in het originele Sweet Tooth-verhaal van Jeff Lemire?

Nou, de toon van de strips en zelfs de personages zijn veel donkerder, omdat de show iets lichters en een beetje smakelijker biedt voor een informeel publiek.

Er zijn ook scènes die speciaal voor de show zijn bedacht, evenals momenten die verschillen van hoe ze op de pagina's werden afgebeeld.

"Scènes in Aimee's Preserve en bij Dr. Singh's Stepford-ian-gemeenschap zijn volledig verzonnen voor de show. Het Preserve wordt genoemd in de strip, maar het is nooit bevestigd dat het bestaat (en waarschijnlijk ook niet, gezien de meedogenloze De eerste keer dat Gus en lezers Wendy en Dr. Singh ontmoeten, is in de Last Men-faciliteit waar Gus zich in de laatste aflevering van het seizoen bevindt. Ook nieuw in de tv-serie zijn Gus en Big Man's zijmissie door een winkel voor buitensportartikelen, en de hele boog van het Dierenleger, " merkt Den of Geek op.

Lemire zou ingaan op de reden waarom de wijzigingen zijn aangebracht.

"En ik heb het gevoel om het te doen zoals ik het in de strip deed, misschien het gevoel hebben dat we hetzelfde zien wat we in een dozijn andere shows hebben gezien. De visuele taal van de apocalyps zou een beetje aanvoelen bekend en nogal saai, weet je? Dus ik denk dat Jim slim was in het idee dat de natuur terugkeert in dat aspect van deze wereld, en een soort post-apocalyptische toekomst creëerde die een beetje anders was dan wat je normaal ziet Ik denk dat dat goed is, "zei hij.

Seizoen twee van Sweet Tooth komt te zijner tijd uit, dus haal seizoen één in nu het nog kan.

Aanbevolen: