Kan Amber Heard een schikking van $ 10 miljoen betalen aan Johnny Depp?

Inhoudsopgave:

Kan Amber Heard een schikking van $ 10 miljoen betalen aan Johnny Depp?
Kan Amber Heard een schikking van $ 10 miljoen betalen aan Johnny Depp?
Anonim

Na het winnen van zijn aanklacht wegens laster tegen Amber Heard, brengt Johnny Depp naar verluidt een nieuw album uit met Jeff Beck - wat het begin van zijn comeback kan betekenen. Ondertussen verschijnt Heard "niet langer in Aquaman 2" en is de Pirates of the Caribbean-ster nu $ 10,35 miljoen aan schadevergoeding verschuldigd. Maar kan ze het betalen met een nettowaarde onder dat bedrag? Dit is wat haar advocaat onlangs toegaf.

Wat als Amber Heard de schikking aan Johnny Depp niet kan betalen?

Juridisch analist Emily D. Baker vertelde People dat over de bevolen schikking nog steeds door beide partijen kan worden onderhandeld. "Het zal aan de partijen zijn, maar zodra het vonnis op 24 juni is ingevoerd, vraag ik me af of de advocaten zullen beginnen te onderhandelen over de betaling van het vonnis", zei Baker."Ben Chew zei in zijn slotpleidooi dat Johnny Depp Amber Heard niet met geld wilde straffen. [Chew zei vrijdag tegen de jury: de zaak 'ging nooit over geld' of over het 'straffen' van Heard.] dat ze zullen proberen het te schikken en je zult een PR-verklaring zien dat ze niet proberen het vonnis af te dwingen."

Ze voegde eraan toe dat er een aparte gerechtelijke procedure zou plaatsvinden als Depp besluit om de schikking te krijgen. "Als ze het vonnis willen uitvoeren, begint dat een heel apart proces voor de rechtbank, van mogelijk beslag op eigendom, het opzetten van manieren waarop het moet worden betaald", legt Baker uit. "Ik stel me voor - en als ik team Depp ben, zou ik dit doen - dat ze een verbod zouden krijgen om Amber Heard te stoppen met het herhalen van verklaringen die volgens de jury lasterlijk waren en vervolgens zouden bepalen dat de betalingen niet zouden worden gedaan. gemaakt en er zal geen uitspraak zijn. Als hij niet geïnteresseerd is in het geld, denk ik dat hij er meer in geïnteresseerd is dat ze deze beschuldigingen niet herha alt."

Ze merkte op dat "Het vonnis krijgen is één ding. Het geld krijgen is een heel ander ding." Als de acteur het geld achtervolgt, kan zijn kamp "proberen om haar eventuele lonen of eventuele resten die binnenkomen vast te leggen en er via de rechtbank achteraan te gaan, maar dat is een apart proces dat begint zodra het vonnis is ingevoerd en het kan een zeer lange gerechtelijke procedure om een vonnis ten uitvoer te leggen." Het zou echter niet zo'n goede PR-actie zijn. "Vanuit PR-oogpunt zou het niet ideaal zijn om Johnny Depp te zien proberen dit oordeel agressief af te dwingen", vervolgde ze. "We zullen zien wat ze doen. Ik denk niet dat we zullen zien dat ze dit oordeel meteen agressief nastreven. En ik denk niet dat ze dat op dit moment noodzakelijk zouden moeten doen."

Kan Amber Heard de schikking betalen aan Johnny Depp?

Op de vraag of Heard de schikking kan betalen, zei haar advocaat Elaine Bredehof tegen de Today-show: "Oh nee, absoluut niet." De rechter verklaarde aanvankelijk dat Depp recht had op $ 15 miljoen aan schadevergoeding, maar bracht dit later terug tot $ 10.35 miljoen. De Aquaman-ster heeft slechts een nettowaarde van $ 8 miljoen, en het komt voornamelijk uit de schikking die ze ontving van haar scheiding van de acteur. Volgens Baker zal het faillissement van de Rum Diary-actrice ook niet helpen.

"Omdat dit een opzettelijke onrechtmatige daad is - het opzettelijke element van laster dat moest worden gevonden omdat het beroemdheden zijn - ha alt het uit de mogelijkheid van faillissement omdat het een opzettelijke daad was. Het is dus een opzettelijke onrechtmatige daad, " ze zei. "Smaad, en wanneer het tegen een publieke figuur is, ha alt dat element van eigenzinnigheid, dat kwaadaardigheidselement het recht uit de mogelijkheid om in faillissement te worden ontslagen."

Wat heeft Amber Heard gezegd over het vonnis in het proces tegen Johnny Depp?

Slechts enkele minuten nadat het vonnis was aangekondigd, bracht Heard een verklaring uit op sociale media, waarin ze uitdrukte hoe teleurgesteld ze was. "De teleurstelling die ik vandaag voel is onbeschrijfelijk", schreef ze. "Ik ben er kapot van dat de berg bewijs nog steeds niet genoeg was om op te staan tegen de onevenredige macht, invloed en heerschappij van mijn ex-man. Ze noemde het ook een 'tegenslag' voor vrouwen.

"Ik ben nog meer teleurgesteld over wat dit vonnis betekent voor vrouwen", vervolgde ze. "Het is een tegenslag. Het zet de klok terug naar een tijd waarin een vrouw die zich uitsprak en sprak, publiekelijk beschaamd en vernederd kon worden. Het zet het idee terug dat geweld tegen vrouwen serieus moet worden genomen." Ze riep ook het juridische team van Depp op omdat het erin was geslaagd "de jury zover te krijgen dat ze de belangrijkste kwestie van vrijheid van meningsuiting over het hoofd zagen en het bewijs negeerden dat zo overtuigend was dat we in het VK wonnen."

"Het spijt me dat ik deze zaak heb verloren", zei ze aan het einde van haar verklaring. "Maar ik ben nog treuriger dat ik het recht schijn te hebben verloren dat ik als Amerikaan dacht te hebben - om vrijuit en openlijk te spreken." Mensen waren niet zo sympathiek tegenover de actrice. Journalist Emily Miller twitterde: "Amber Heard - die onder ede loog en loog over geslagen te zijn door Johnny Depp - zegt in deze verklaring dat het vonnis een tegenslag is voor andere vrouwen… Nee, dat is het niet. Alleen vrouwen die liegen. TruthWins."

Aanbevolen: