Het vervangen van Laurie in die show uit de jaren 70 was enorm voor de carrière van Christina Moore

Inhoudsopgave:

Het vervangen van Laurie in die show uit de jaren 70 was enorm voor de carrière van Christina Moore
Het vervangen van Laurie in die show uit de jaren 70 was enorm voor de carrière van Christina Moore
Anonim

Hoewel ze geen grote naam of een enorme kassa-trekking is, geniet Christina Moore van een respectabele carrière in Hollywood met verschillende klassieke tv-showtitels op haar cv. Ze was in Friends, Beverly Hills 90210, Just Shoot Me, Wings en The Drew Carey Show om er maar een paar te noemen.

Het meeste moderne publiek herkent haar echter waarschijnlijk als de vrouw die Lisa Robin Kelly verving in That 70s Show in de rol van Laurie Foreman. Kelly werd uit de show ontslagen omdat producenten haar constante drugs- en alcoholgebruik niet aankonden, wat haar uiteindelijk in 2013 haar leven kostte. Moore zette echter haar carrière voort en ze blijft tot op de dag van vandaag consequent werken.

8 Christina Moore begon haar carrière in 1996

Na haar studie verhuisde Moore naar Los Angeles om haar acteercarrière voort te zetten, zoals elke beginnende acteur zal doen. Terwijl ze op school zat, begon ze professioneel te werken als theateractrice in Lincoln City, Indiana, waar ze optrad in een musical over het leven van een jonge Abraham Lincoln. Haar eerste rol op het scherm was als nieuwsanker in een aflevering van Beverly Hills 90210. Moore zou later een speler worden in de 90210-reboot, maar pas jaren later.

7 Christina Moore had rollen in verschillende sitcoms

Na 1996 begon ze langzaam haar cv te laten groeien. Ze speelde tussen 1997 en 1998 in twee lang vergeten films, The Sore Losers en Second Skin. Ze vond werk consistenter op televisie. Haar tweede tv-rol was een vrouw genaamd Ariel in de Fox klassieke sitcom Married With Children. Daarna was ze in acht andere shows voor een of twee afleveringen verhaallijnen in Wings, The Burning Zone, Silk Stalkings, Fired Up, Almost Perfect, Unhappily Ever After en The Drew Carey Show. Ze had ook twee verschillende rollen in Plotseling Susan.

6 Toen had Christina Moore een rol in vrienden

Maar net als veel andere acteurs was het haar ene aflevering van Friends die haar hielp haar carrière op te pakken. Ze speelde Marjorie, een vrouw met een slaapstoornis die contact maakt met Chandler. Ze is hilarisch in de rol als de aflevering eindigt met haar geschreeuw in haar slaap, tot grote schrik van Chandler. De rol was een van de eerste keren dat ze liet zien dat ze grappig kon zijn.

5 Toen trad Christina Moore toe tot de cast van MADTV

Van 1998-2002 bleef ze een paar afleveringen in tal van sitcoms spelen, en ze speelde zelfs mee in een aflevering van het drama 24. Maar in 2002 kwam haar carrière op gang toen ze werd gecast voor MADtv, Fox' sketchshow die concurreerde met Saturday Night Live. Moore mocht meer dan ooit pronken met haar comedy-karbonades in de show en fans waren dol op haar indrukken van Sharon Stone, Britney Murphy en Christina Aguilera. Ze bleef 25 afleveringen bij MADtv.

4 Toen deden zij en MADtv-co-star Josh Meyers mee aan die show uit de jaren 70

Haar tijd op MADtv was korter dan die van de meeste castgenoten, maar het was genoeg om de aandacht te trekken van producenten van een ander Fox-programma, That 70s Show. Showrunners hadden iemand nodig om Lisa Robin Kelly in te vullen om de verhaallijn te voltooien waarin haar personage met Fez, de buitenlandse uitwisselingsstudent, trouwde. Josh Meyers, die met Moore op MADtv werkte, voegde zich ook bij de cast van That 70s Show toen ze Randy speelde, die uiteindelijk een van de minst populaire personages in de geschiedenis van de show werd.

3 Ze deed ook een paar films, maar deed veel meer voor televisie

Haar carrière beperkte zich niet tot televisie, maar daar werkte ze het meest. Kort na That 70s Show had ze een rol in Seth Green's komedie Without A Paddle en Delta Farce, met in de hoofdrollen Larry the Cable Guy en DJ Qualls. Haar televisie-cv is nog veel uitgebreider, zeker na That 70s Show. Ze deed opnieuw sitcoms met rollen in Will and Grace, Two and Half Men en meer. Ze had wel een hoofdrol in een show genaamd Hot Properties met een andere MADtv-alumni, Nicole Sullivan, maar de show werd na één seizoen geannuleerd. Uiteindelijk kreeg ze de rol van Tracy Clark in 90210 en een hoofdrol in het medische drama Hawthorne van Jada Pinkett Smith.

2 Toen kreeg ze een rol in een onafhankelijke film

Hoewel haar werk voornamelijk gericht was op komedie, heeft ze de kans gekregen om haar dramatische vaardigheden zo nu en dan te verbeteren. Van al haar films is Searching For Fortune uit 2012 de meest artistieke. De film speelt haar en John Heard in de hoofdrol en vertelt het verhaal over een man die het levensverhaal van een lang verloren overleden broer wil leren.

1 Christina Moore is ook scenarioschrijver en blijft werken

Hoewel ze niet veel titels op haar naam heeft staan, schreef Moore in 2017 wel een scenario dat uiteindelijk groen licht kreeg. De film Running Wild speelt Sharon Stone in de hoofdrol en vertelt het verhaal over een vrouw die met ex-gedetineerden werkt om haar ranch te redden. Ze maakt nu deel uit van de show Casa Grande en werkt vanaf 2022 aan een film genaamd The Nana Project. Het lijkt erop dat Moore, hoewel geen wereldberoemde ster, jarenlang zal genieten van een gezonde carrière dankzij haar ronde op That 70s Show.

Aanbevolen: