Heeft Michael B. Jordan deze beroemde regel geïmproviseerd in 'Black Panther'?

Inhoudsopgave:

Heeft Michael B. Jordan deze beroemde regel geïmproviseerd in 'Black Panther'?
Heeft Michael B. Jordan deze beroemde regel geïmproviseerd in 'Black Panther'?
Anonim

Het kenmerk van een goede acteur is dat hij een personage precies kan afleveren zoals de schrijver of regisseur het heeft bedacht. De zeer grote acteurs zijn echter in staat om af en toe een stap verder te gaan en momenten te creëren die oorspronkelijk niet in het script stonden, maar perfect in de wereld van het verhaal passen.

In de klassieke horrorfilm American Psycho zou Christian Bale enkele danspasjes hebben geïmproviseerd voordat zijn personage - een meedogenloze seriemoordenaar - een van zijn slachtoffers vermoordt.

Matthew McConaughey, Joe Pesci en Denzel Washington zijn allemaal acteurs waarvan bekend is dat ze off-script zijn gegaan om enkele van de meest iconische momenten in de moderne cinema te creëren. CODA-ster Troy Kotsur won dit jaar een Oscar voor zijn rol in de film, waarvan veel in feite geïmproviseerd was.

Op 35-jarige leeftijd is Michael B. Jordan nog niet helemaal op het niveau van die Hollywood-reuzen, maar hij heeft zeker het potentieel om vergelijkbare hoogten te bereiken. In Black Panther speelde hij een van zijn grootste rollen tot nu toe.

Net als de beste in de branche, improviseerde Jordan in feite één regel, die een van de meest memorabele uit de film bleek te zijn.

Michael B. Jordan improviseerde de beroemde 'Hey Auntie'-lijn in 'Black Panther'

In Black Panther speelde Michael B. Jordan het personage Erik 'Killmonger' Stevens, een Amerikaanse Black Ops Navy Seal-huurling. Zijn geboortenaam is N'Jadaka, neef van de Wakanda-koning, T'Challa (Chadwick Boseman).

In een iconische scène in de film wordt het personage van Jordan gepresenteerd in de Wakandan-troonkamer, waarbij de meeste leden van het koningshuis, ouderlingen en krijgers zich niet bewust zijn van zijn ware identiteit als de zoon van een Wakandan-prins.

Killmonger - de hoofdschurk in de film - komt voor het eerst oog in oog te staan met hoofdrolspeler T'Challa in deze scène. Na een korte, gespannen uitwisseling onthult hij dat zijn echte naam N'Jadaka is, de zoon van prins N'Jobu (Sterling K. Brown), de broer van T'Challa's vader, koning T'Chaka.

Terwijl het schokkende besef in de kamer doordringt wie hij werkelijk is, wendt Jordan zich tot Angela Bassett (die de moeder van de koning, Ramonda portretteert) en zegt terloops: "Hé tante!" Het is een verbluffend komisch moment in een spannende scène, en het blijkt dat de acteur het volledig heeft geïmproviseerd.

Michael B. Jordan gaf een 'vlekkeloze' uitvoering in 'Black Panther'

Angela Bassett was de eerste die bevestigde dat de geweldige regel van Michael B. Jordan oorspronkelijk niet in het script stond, in een interview dat ze deed met AM to DM door BuzzFeed News in 2018.

"Nou, hij kwam de troonzaal binnen met zo'n gebrek aan respect, toch? Ziet er goed uit, maar zo respectloos," zei Bassett. "Dus we zijn afgeschrikt, en dan zegt hij dat… ['Hey tante'], wat volgens mij een improvisatie van zijn kant was."

Het was bij de première van de film dat de doorgewinterde actrice echt de impact zag die de lijn op een publiek had. "Ik herinner me nog heel goed dat ik daar een beetje van versteld stond", vervolgde ze. "[Maar] bij de première, toen hij dat uitsprak, ging de hele kamer gewoon naar boven en genoot ervan."

Dat moment was slechts een van de vele in een vlekkeloos optreden van Jordan in Black Panther. In 2019 onthulde hij echter dat hij zo diep in de schoenen van Killmonger was gezonken, dat hij hulp nodig had om eruit te komen nadat hij klaar was met filmen.

Michael B. Jordan ging naar therapie na het filmen van 'Black Panther'

Michael B. Jordan verscheen in mei 2019 in een aflevering van Oprah Winfrey's Super Soul Sunday talkshow, meer dan een jaar na de release van Black Panther over de hele wereld. Het was hier dat hij onthulde dat hij de wonden van zijn karakter zo diep ervoer dat hij therapie nodig had om zich weer aan zijn gewone leven aan te passen.

"Het kostte me [een tijdje] om eruit te komen", vertelde de acteur aan Oprah in het interview. "Maar weet je, ik ging naar therapie… ik begon met mensen te praten [en] begon een beetje uit te pakken."

Sinds november 2020 heeft Jordan contact met de dochter, het model en de ondernemer van Steve Harvey, Lori Harvey. Het was een relatie waar de gastheer van Family Feud blij mee is, aangezien hij onlangs onthulde dat hij nooit haar eerdere romantische betrokkenheid heeft goedgekeurd.

Jordan zal de rol van N'Jadaka opnieuw vertolken in Black Panther: Wakanda Forever, het vervolg dat later dit jaar uitkomt. Er gaan zelfs geruchten dat hij de mantel van Black Panther op zich zou kunnen nemen, na het overlijden van Chadwick Boseman in 2020.

Aanbevolen: