Deze iconische scène uit 'The Wolf Of Wall Street' was eigenlijk geïmproviseerd

Deze iconische scène uit 'The Wolf Of Wall Street' was eigenlijk geïmproviseerd
Deze iconische scène uit 'The Wolf Of Wall Street' was eigenlijk geïmproviseerd
Anonim

Niemand beweert dat Leonardo DiCaprio een minder dan geweldige acteur is. Maar meestal moeten acteurs zich aan een script houden, vooral wanneer ze met grote namen in Hollywood werken.

De meeste regisseurs en producenten hebben tenslotte specifieke ideeën over hoe ze dingen gedaan willen hebben. Maar als het op 'The Wolf of Wall Street' aankwam, gaf regisseur Martin Scorsese de cast een beetje vrijheid om te improviseren.

Het hielp waarschijnlijk dat Leonardo DiCaprio zelf ook een van de producenten van de film was. Dat krediet geeft een acteur een beetje aantrekkingskracht. En Leo's improvisatie leidde tot een van de meest indrukwekkende en naadloze scènes in de hele film.

Zoals IMDb benadrukt, was de scène waarin Jordan (Leonardo DiCaprio) een beetje aangeschoten was en moeite had om in zijn auto te komen, totaal uit de losse pols. Leo kwam opdagen om die dag op te zetten en vleugelde het, strompelde zich een weg door het tafereel en maakte de perfecte foto.

Om eerlijk te zijn, kan het in het begin een uitdaging zijn om in een Lamborghini te stappen. Dus zijn rondhangen en doen alsof hij onder invloed was, was volkomen logisch (en verdiende ook een paar lachjes).

Leonardo DiCaprio in 'Wolf of Wall Street' terwijl Jordan in zijn Lamborghini probeert te komen
Leonardo DiCaprio in 'Wolf of Wall Street' terwijl Jordan in zijn Lamborghini probeert te komen

Het feit dat Leo de scène niet vooruit heeft gepland, is best netjes. Terwijl er vermoedelijk ergens een script was, gooide de cast het uit het raam en liet Leo dat ding doen waarbij hij de autodeur opendeed met zijn voet.

Nogmaals, de productie heeft veel tijd, energie en geld geïnvesteerd in het later slopen van Jordan's auto. De Lamborghini Countach crashte zelfs, wat het tafereel des te echter maakte.

Het is duidelijk dat Martin Scorsese, Leonardo DiCaprio en de rest van de cast (die ook bekende namen als Margot Robbie, Matthew McConaughey, Jonah Hill en meer bevatte) hun best deden om authentiek en trouw aan hun karakters te zijn.

Maar fans kunnen beweren dat een geïmproviseerde scène altijd een beetje effectiever is dan iets met superscript. Als het dichter bij het echte leven komt, is het voor kijkers gemakkelijker om erin te duiken. En dat deden ze ook; 'Wolf of Wall Street' verdiende veel aandacht voor zijn drama, controverse en geweldige acteerwerk.

Dat brengt ons bij een ander punt: Matthew McConaughey ging ook van het script af voor veel van zijn scènes. In feite gebruikte hij zijn acteerprestaties om zijn karakter vorm te geven en ging hij echt zijn eigen richting op om de verhaallijn te ondersteunen.

De door sterren aangedreven cast, gecombineerd met Martin Scorsese aan het roer, betekende een behoorlijk succesvolle film. Toch verdienden sterren als Margot Robbie niet zoveel geld aan de film als fans dachten dat ze zouden doen.

Aanbevolen: