Wat Neil Young en Joni Mitchell hebben gezegd over hun gevechten met polio

Inhoudsopgave:

Wat Neil Young en Joni Mitchell hebben gezegd over hun gevechten met polio
Wat Neil Young en Joni Mitchell hebben gezegd over hun gevechten met polio
Anonim

Het drama blijft zich ontvouwen tussen Joe Rogan, Neil Young en Spotify over het belang van vaccins. Nadat Young zijn muziek van het streamingplatform had gehaald als protest tegen het mogelijk maken van Rogan's problematische en gevaarlijke retoriek over COVID- en COVID-vaccins, voegde Mitchell zich bij Young bij het vertrek als een daad van solidariteit.

Neil Young en Joni Mitchell zijn beide overlevenden van polio, die net als COVID zijn overlevenden voor het leven gehandicapt kan laten en alleen werd genezen door de vaccins die zijn ontwikkeld door wetenschapper Jonas Sulk. Ook waren enkele van de meest kwetsbare slachtoffers van polio, net als COVID, kinderen. Mitchell en Young liepen allebei de ziekte op voordat ze een vaccin konden krijgen. De twee zijn trotse overlevenden, en ze zullen niet zwijgen zolang mannen als Rogan wegkomen met het verspreiden van verkeerde informatie.

7 Polio zorgde ervoor dat Neil Young medische verkeerde informatie verachtte

Het volgende is een direct citaat van Neil Young's eerste verklaring toen hij de verwijdering van zijn muziek van Spotify aankondigde: "Spotify heeft de verantwoordelijkheid om de verspreiding van verkeerde informatie op zijn platform te verminderen, hoewel het bedrijf momenteel geen beleid voor verkeerde informatie heeft." Ook verklaarde Young in een brief aan zijn manager en de president van Warner Music: "Ze kunnen Rogan of Young hebben. Niet beide." Sterke woorden meneer Young, maar als iemand een ziekte had die zijn vermogen om te lopen bijna wegnam, zouden ze misschien begrijpen waarom Young zo pro-vax is.

6 Het zorgde ervoor dat ze allebei levenslang invalide waren

Hoewel Young en Mitchell polio hebben overleefd, bleef de ziekte hen daarna nog steeds met blijvende gezondheidsproblemen achter. Mitchell zei dat ze, terwijl ze aan de ziekte leed, niet kon lopen, dat haar ruggengraat "verminkt" en "misvormd" was en dat ze maandenlang bedlegerig was. Mitchell was negen jaar oud toen ze de ziekte kreeg. Young bleef gedeeltelijk verlamd aan zijn linkerkant. Het paar kampt tot op de dag van vandaag nog steeds met gezondheidsproblemen veroorzaakt door hun polio-diagnose.

5 Mitchell verliet Spotify nadat Young deed uit solidariteit

Dit zijn Mitchell's exacte woorden over waarom ze Spotify verliet nadat Neil Young dat deed: "Onverantwoordelijke mensen verspreiden leugens die mensen hun leven kosten. Ik ben solidair met Neil Young en de wereldwijde wetenschappelijke en medische gemeenschappen over dit onderwerp." Mitchell beschuldigde Spotify ook van het verspreiden van "nepinformatie" over vaccins. In tegenstelling tot Mitchell noemde Young het woord 'vaccins' niet in zijn eerste verklaring. Zijn standpunt over vaccins was echter goed gedocumenteerd voordat het drama met Spotify zich ontvouwde dankzij de vader van Young, een journalist, die de reis en overleving van zijn zoon documenteerde.

4 Joni Mitchell leerde zichzelf weer lopen

Maak je klaar om te huilen. Niet alleen was Joni Mitchell pas negen jaar oud toen ze in het ziekenhuis werd opgenomen en aan de ziekte leed, maar haar motivatie om zichzelf weer te leren lopen was ook zowel schattig als hartverscheurend. Mitchell dwong zichzelf om weer te leren lopen omdat ze Kerstmis met haar familie niet wilde missen. Stel je een negenjarig meisje voor, met een misvormde ruggengraat, die weer probeert te lopen om een bezoek van de kerstman niet te missen. Ja… heb je al een tissue nodig?

3 Neil Young heeft ook een gehandicapt kind

Young's handicap en zijn jeugdhospitalisatie hebben hem een mate van begrip en ervaring gegeven die hem als vader alleen maar heeft geholpen. Het helpt hem vooral om zijn zoon Ben op te voeden, te ondersteunen en te beschermen. Ben is zowel een quadriplegie als heeft cerebrale parese. Dus gewoon om te bekijken, Neil Young overleefde een ziekte waardoor hij permanent gehandicapt was en bijna doodde toen hij een kind was, en nu heeft hij een permanent gehandicapt kind met een ongeneeslijke ziekte. Het is eerlijk om te zeggen dat de man veel aan de hand heeft.

2 Joni Mitchell heeft andere gezondheidsproblemen gehad

Naast het overleven van polio, heeft Mitchell ook een hersenaneurysma overleefd en heeft hij lang geleden aan iets dat de ziekte van Morgellons wordt genoemd. Morgellons is een zeldzame aandoening waarbij vezels onder de huid verschijnen of uit langzaam genezende huidzweren komen. De aandoening heeft er bijna toe geleid dat Mitchell af en toe stopte met het opnemen en uitvoeren van muziek.

1 Neil Young wil dat werknemers ook stoppen met Spotify

Young stopte niet met het van het platform halen van zijn muziek. Na zijn uiteindelijke vertrek smeekte Young medewerkers om ook het bedrijf te verlaten. "Ga met me mee terwijl ik mijn geld weghaal van de schadeveroorzakers of je zult onbedoeld een van hen zijn … Ga weg van die plek voordat het je ziel opeet." Harde woorden van een man en liefhebbende vader die duidelijk heel veel waarde hecht aan vaccins en medische verkeerde informatie. Hoewel Rogan doorgaat met podcasten en verkeerde informatie verspreidt, hebben Young en Mitchell een krachtig standpunt ingenomen tegen zijn leugens en pesterijen. Toen het drama tussen Young, Mitchell, Rogan en Spotify zich voor het eerst ontvouwde, verlieten duizenden gebruikers de streamingdienst om zich bij Amazon en Apple Music aan te sluiten. Spotify's aandeel kreeg ook een grote hit. Rogan is misschien nog steeds in de lucht, maar Young en Mitchell gaven een serieuze klap en namen een belangrijk standpunt in voor overlevenden.

Aanbevolen: