9 Comedians die hun aangrijpende gevechten met verslaving verloren

Inhoudsopgave:

9 Comedians die hun aangrijpende gevechten met verslaving verloren
9 Comedians die hun aangrijpende gevechten met verslaving verloren
Anonim

Er is een oud gezegde: "Tragedie + tijd=komedie." Maar sommige tragedies laten wonden achter die nooit genezen, en de dood van iconische komieken, mensen die vreugde en gelach brengen voor de kost, kan dat soort wonden achterlaten. Te veel geweldige strips gingen verloren in de bloei van hun carrière.

Sam Kinison, bijvoorbeeld, werd van de wereld gehaald in een auto-ongeluk, slechts enkele weken nadat hij eindelijk nuchter was en hertrouwde. Veel andere strips hadden ook problemen met middelenmisbruik, terwijl sommigen het konden overwinnen, zoals Richard Pryor of George Carlin, anderen bezweken aan de ergste aspecten van verslaving. Hoewel nog steeds geliefd bij hun fans, verloren deze strips hun strijd tegen verslaving.

9 Phil Hartman

Hoewel de ster van SNL en Simpsons nooit een drugsprobleem heeft gehad, vocht hij toch op zijn eigen manier tegen verslaving. Zijn vrouw Brynn was een cocaïneverslaafde en Hartman werkte onvermoeibaar om haar te helpen clean te worden, en aanvankelijk had hij succes. Uiteindelijk viel ze echter terug dankzij medicijnen die haar werden geleverd door een andere komiek, Andy Dick. Op een nacht liet Brynn de drugs de overhand krijgen en doodde ze zowel Hartman als zichzelf terwijl hun twee kinderen sliepen. Hartmans vriend Jon Lovitz heeft Andy Dick nooit vergeven dat Brynn en de twee elkaar tot op de dag van vandaag haten. Volgens getuigen sloeg Lovitz op een avond in The Laugh Factory Andy Dick bijna dood nadat hij grapte dat hij Brynn de drugs had gegeven waardoor ze Phil Hartman had vermoord.

8 Ralphie May

Misschien deed hij drugs, maar zijn echte probleem was te veel eten. May veranderde zijn gewichtsprobleem in komisch goud en begon aan een reis naar gewichtsverlies, maar uiteindelijk haalden zijn gezondheidsproblemen hem in. De nummer twee van The Last Comic Standing stierf in 2017 aan een hartaanval.

7 Lenny Bruce

Lenny Bruce is een van de belangrijkste stand-upcomedians in de geschiedenis omdat hij al zijn geld verloor door te vechten voor zijn recht op vrijheid van meningsuiting. Bruce werd constant aangevallen wegens onfatsoenlijkheid met zijn routine en toen hij alles verloor in de rechtbanken wendde hij zich tot drugs en alcohol. Hij stierf in 1966 aan een overdosis morfine. Hoewel hij zijn rechtszaken verloor, noemden verschillende komieken hem als een invloed voor zijn onverschrokken toewijding aan de vrijheid van meningsuiting, vooral komieken zoals George Carlin, die ook verschillende juridische hindernissen ondervond met zijn materiaal.

6 Bill Hicks

De intens politieke komiek was ook een onbeschaamde roker. Hij werd zelden op het podium of op straat gezien zonder een sigaret in zijn hand. Natuurlijk kennen we allemaal de gevaren van roken, dus het is geen schok dat de komiek ongelooflijk jong stierf aan longkanker. Hij maakte de hele tijd grapjes over zijn roken: "Twee pakjes per dag, HA! Vriend, ik gebruik twee aanstekers per dag!"

5 Andy Kaufman

Net als Bill Hicks was de oneerbiedige grappenmaker Andy Kaufman een zware kettingroker. Als zodanig bezweek hij in 1984 aan longkanker, slechts een paar jaar na het einde van zijn iconische sitcom Taxi, waarin hij samen speelde met Danny Devito en Christopher Lloyd van Back To The Future.

4 John Belushi

Het originele castlid van SNL gaf de wereld een overvloed aan iconische uitvoeringen. Of het nu Bluto was in Animal House, een rol waarin hij de meeste beroemde stukken van het personage improviseerde, of als Jake Blues van The Blues Brothers, Belushi liet een blijvende indruk achter op comedy. Helaas nam Belushi, in het gezelschap van medekomieken Dan Aykroyd en Chevy Chase, een overdosis van een speedball, wat een gevaarlijke drugscombinatie is wanneer een gebruiker tegelijkertijd heroïne en cocaïne gebruikt.

3 Greg Giraldo

Giraldo was geliefd bij Comedy Central-fans vanwege zijn optredens op verschillende Comedy Central Roasts. Hij had ook intense, energieke stand-uproutines over New York City, hoeren, alcoholisme en politieke kwesties zoals gezondheidszorg. Helaas was die hoge energie misschien gewoon een bijwerking van zijn cocaïneverslaving, die hem in 2010 het leven kostte.

2 Chris Farley

Er zijn maar weinig sterfgevallen van komieken die meer tranen hebben getrokken dan de dood van SNL-icoon Chris Farley. Farley stierf aan een hartaanval na jarenlang te hebben gevochten tegen zijn eetstoornis en alcoholisme. De laatste persoon die hem levend zag, was de sekswerker die hij de nacht van zijn dood inhuurde. Farley's vrienden, Adam Sandler, David Spade en andere SNL-alums brengen waar mogelijk hulde aan de komiek. Adam Sandler speelde bijvoorbeeld een ontroerend eerbetoon aan zijn gevallen komische kameraad toen hij voor het eerst SNL presenteerde sinds zijn ontslag.

1 Mitch Hedberg

Mitch Hedberg was een rijzende ster in de comedyscene van het einde van de jaren negentig en het begin van de jaren 2000. Zijn stand-up had een ouderwetse stijl, waarbij hij oneliner na oneliner uitspuugde, maar moderne en herkenbare onderwerpen behandelde. Hedberg werd bijna toegevoegd aan de cast van That 70s Show, maar producers sneden zijn personage al na één aflevering af. Hoewel fans van hem hielden dankzij zijn Comedy Central-specials, bezweek Hedberg in 2005 aan zijn heroïneverslaving. Hij wordt nu door velen beschouwd als een van de beste komieken die ooit heeft geleefd.

Aanbevolen: