10 keer dat Beyoncé heeft bewezen dat ze een baas is

Inhoudsopgave:

10 keer dat Beyoncé heeft bewezen dat ze een baas is
10 keer dat Beyoncé heeft bewezen dat ze een baas is
Anonim

Visionair. Toegewijd. Onverschrokken. Risico nemen. Natuurlijk geboren leider. Dit zijn de eigenschappen van een echte baas. Dit zijn ook enkele veelvoorkomende bijvoeglijke naamwoorden die fans geneigd zijn te associëren met Beyoncé, in al haar koninklijke glorie.

We houden er allemaal van om Beyoncé te noemen en aan te stellen als de koningin van de entertainmentindustrie, want laten we eerlijk zijn, ze is - anders, waarom zou ze anders een Bey Hive hebben om zo lang over te heersen - maar bovenal, Bey is misschien nog groter en krachtiger dan alleen een koningin. Ze is een baas en ze heeft door de jaren heen elke centimeter van haar door Ivy Park goedgekeurde hakken gebruikt om haar voetafdruk in de branche als zodanig te laten gelden.

10 Een geheim album opnemen/filmen

Beyonce kijkt over de schouder van een man
Beyonce kijkt over de schouder van een man

Elke muzikant zal beamen hoe moeilijk het is om een nummer op te nemen, een album op te nemen of zelfs een muziekvideo te filmen. Het is een lang, inspannend proces dat moeilijk te verbergen is. Tenzij je Beyoncé bent, die er op de een of andere manier in geslaagd is een heel album en muziekvideo voor het publiek te verbergen.

Wat natuurlijk een beetje makkelijker is om een album te verbergen, omdat de opnamesessies worden gehouden tussen een hechte groep muzikanten, producers en hier en daar een paar managers en agenten. Alleen Bey kon een heel jaar lang in het openbaar filmen op haar titelloze album - en een paar andere projecten die volgden - en geen ziel wist ervan.

9 De wereld afsluiten met haar album

Beyoncé draagt wit in haar 7/11-videoclip
Beyoncé draagt wit in haar 7/11-videoclip

Over dat titelloze project gesproken, dit was het album dat een hele golf van artiesten op gang bracht die 'geheime albums' uitbrachten zonder kennisgeving en zonder enige voorafgaande promotie. Het was 13 december 2013 om middernacht en op het moment dat fans het op alle muziekplatforms opmerkten, ging de wereld op hol. Ze werd die dag het toonaangevende trending topic.

Laten we eerlijk zijn, veel mensen kunnen een geheim album droppen - zelfs vandaag nog - en het zou een geheim blijven omdat niemand het probeert te horen. Toen Queen Bey een geheim album uitbracht, stopte de hele wereld alleen voor haar.

8 De Super Bowl Halftime Show

Beyonce-Cold Play- Bruno Mars-Super Bowl 50
Beyonce-Cold Play- Bruno Mars-Super Bowl 50

Over het afsluiten van de wereld gesproken, laten we het hebben over die iconische Super Bowl Halftime Show. Ze had een aantal indrukwekkende ondersteunende spelers aan haar zijde in de vorm van Coldplay en Bruno Mars, maar trouw aan haar bijnaam bij de koningin, voerde ze het bevel over de kamer - nou ja, open deur - met haar aanwezigheid.

Het belangrijkste was dat ze meteen het gesprek van de dag werd, niet alleen met haar optreden, maar ook met een duidelijk eerbetoon aan de Black Lives Matter-beweging. Dit verdeelde kijkers, maar opnieuw werd ze het grootste trending topic ter wereld.

7 Toen haar haar verstrikt raakte in een waaier

Het haar van Beyoncé zit vast in een ventilator
Het haar van Beyoncé zit vast in een ventilator

Niemand kan ooit ontkennen hoeveel hard werk, toewijding en vooral vastberadenheid de 'Halo'-zangeres in elk van haar optredens stopt wanneer ze zich op een podium bevindt.

Een goed voorbeeld kwam een paar jaar geleden toen haar haar vast kwam te zitten in een podiumventilator terwijl ze aan het zingen was. Ondanks de gevaarlijke situatie raakte ze niet in paniek. In plaats daarvan negeerde ze het gewoon. Ze sloeg nooit een tel over of miste een deuntje, en tot een bemanningslid haar met een schaar loswrikte, waren haar hoge tonen onberispelijk.

6 "Ik moet naar huis"

Thuiskomst: een film van Beyoncé
Thuiskomst: een film van Beyoncé

Beyoncé gaf een verrassende, diepgaande blik in haar leven achter de schermen met de Netflix-documentaire, Homecoming, die ons een kijkje achter het gordijn gaf in haar backstage-gesprekken, dansrepetities en in het algemeen, haar persoonlijke leven terwijl het ook dienst doet als concertfilm.

Een moment dat viraal ging van de show, zag Bey de kamer besturen door een lange dag werken te onderbreken door te zeggen: "Ik moet naar huis naar mijn elfenvijftig kinderen" (ze grapte, verwijzend naar haar liedjes "Black Parade" en "Yoncé").

5 Het Ivy Park-experiment

beyonce draagt ivy park
beyonce draagt ivy park

De meesten van ons zullen het erover eens zijn dat 2020 een soort afvaljaar was, maar oorspronkelijk begon Beyoncé het jaar in stijl door haar Adidas x Ivy Park-kledinglijn te lanceren. Maar ze promootte het op een unieke manier.

Ze gaf een gratis set Ivy Park-kleding met handelsmerk aan een gelukkige lijst van beroemdheden, die vervolgens hun nieuwe swag op sociale media lieten zien. Genoeg celebs deden dit dat we allemaal klaar waren om onze eigen Ivy Park-sets te kopen. En dat, dames en heren (en non-binaries), is wat we 'goede marketing' noemen."

4 Beleefd Chris Martin afwijzen

beyonce leunt op de schouder van de coldplay-zanger
beyonce leunt op de schouder van de coldplay-zanger

Chris Martin is de zanger en mede-oprichter van de band Coldplay. Lang voordat hij met de Queen optrad tijdens de Super Bowl Halftime Show die we eerder noemden, bood hij Bey aan om een nummer uit te voeren dat hij had geschreven, maar zoals hij uitlegde aan Rolling Stone (h/t Vanity Fair), wees ze zijn nummer af "in op de liefste manier. Ze zei tegen me: 'Ik vind je echt leuk, maar dit is verschrikkelijk.'"

De taak van een baas is vaak om projecten af te wijzen die niet op papier werken, maar om dat met een glimlach en op een vriendelijke manier te doen … dat vereist een speciale reeks vaardigheden die zelfs Liam Neeson niet heeft.

3 Kleine ruzie met doelwit

beyonce bij walmart
beyonce bij walmart

Zelfs bazen zijn geneigd om hier en daar een beetje kleinzielig te worden. De kleinzieligheid van Beyoncé komt voort uit een vete met Target die meerdere jaren heeft geduurd. Het begon allemaal omdat toen dat eerder genoemde gelijknamige album van haar voor het eerst uitkwam, Target weigerde het op voorraad te houden vanwege de plotselinge release om middernacht.

Target bood uiteindelijk zijn excuses aan, maar het was te laat. Bey steunde Walmart openlijk tevergeefs, zowel zakelijk als persoonlijk, toen ze daar ooit speelgoed ging winkelen met Blue Ivy. Vanuit het perspectief van een baas was dit een grote machtsbeweging. Bey en Target hebben uiteindelijk het vlees platgedrukt en nu omarmt Beyoncé het establishment opnieuw als haar favoriete go-to-retailer.

2 Investeren in Uber voor iemand anders

beyoncé
beyoncé

Wist je dat Uber al in 2009 bestond? Ja, dat doen niet veel mensen. Wat nu bekend staat als een van de meest gebruikte voertuigcabine-apps ter wereld, was tien jaar geleden nauwelijks een vlek op iemands radar. Maar de Lemonade-muzikant was wijs genoeg om een risico te nemen door in het merk te investeren toen het alleen maar potentieel had.

In 2013 trad Beyoncé op voor Uber en zou oorspronkelijk, volgens Inside Edition, worden betaald in $ 6 miljoen. In plaats daarvan besloot ze dat ze in aandelen wilde worden betaald. Ze ontving een klein percentage Uber-aandelen en vandaag zijn diezelfde aandelen $ 300 miljoen waard.

1 Starring In The Lion King

beyonce is nala op de leeuwenkoning
beyonce is nala op de leeuwenkoning

Dit klinkt op het eerste gezicht misschien niet zo'n groot probleem, maar geloof ons, het is een heel stuk groter dan je misschien denkt. Toen Beyoncé in The Lion King werd gecast als Nala, de geliefde van Simba, werd ze meteen de ster van de film, ondanks dat de rol zelf een ondersteunende rol is.

Als zodanig bood dit veel spin-off materiaal. Namelijk een soundtrack die in feite dient als een nieuw solo-album van Beyoncé en zelfs als zodanig werd behandeld, waardoor de zangeres een Golden Globe-knik voor Best Original Song en drie extra Grammy-nominaties voor de soundtrack verdiende. En laat ons niet beginnen over hoeveel ze verdiende aan de film.

Aanbevolen: