Alles wat we weten over de vriendschap van Kanye West en John Legend

Inhoudsopgave:

Alles wat we weten over de vriendschap van Kanye West en John Legend
Alles wat we weten over de vriendschap van Kanye West en John Legend
Anonim

Vriendschappen, wat zouden we zonder ze doen? Het lijken de enige schepen te zijn die echt tellen als al het andere vervaagt. Hollywood heeft een behoorlijk aantal vriendschappen met beroemdheden gehad. Hoewel sommige de tand des tijds doorstaan, komen andere nooit echt van de grond.

De eerste ontmoeting tussen John Legend en Kanye West was niets minder dan een toeval. Sinds het duo de hoofden stootte toen Kanye in New Jersey produceerde, hebben muziekliefhebbers niemand anders dan de hemel te danken voor de enorme hits die werden gekarnd terwijl hun vriendschap nog leefde. Van Jesus Walks en Used To Love You tot Big Sean's One Man Can Change the World, John Legend en Kanye West hebben onomstotelijk bewezen dat ze hoog onder de muziekroy alty's staan.

Als eerbetoon aan de hitmakers, hier is alles wat we tot nu toe weten over hun vriendschap:

10 De naam 'legende' was een suggestie van Kanye

Zijn innerlijke legende channelen
Zijn innerlijke legende channelen

De meeste, zo niet alle kunstenaars zijn gevoelig voor hun vak. Het komt zelden voor dat een artiest in een vroeg stadium van zijn carrière zichzelf een naam geeft die een ego-booster is. Niet Kanye. Hij stond bekend als overmoedig vanaf het begin en wreef wat van zijn goede oude dosis zelfvertrouwen op zijn vriend. In een interview in 2013 met televisiemagnaat Oprah Winfrey, onthulde John Legend dat Kanye een grote rol speelde in zijn naamkeuze.

9 John Legend was de eerste zanger op 'Gold-Digger'

GoldDigger-video, 2005
GoldDigger-video, 2005

De professionele werkrelatie tussen John Legend en Kanye West was solide. Het was zo legitiem dat toen een vroege versie van Kanye's hit uit 2005 online opdook, werd onthuld dat de gebruikte vocalen die van zijn vriend, John Legend, waren. Wat betreft hoe het nummer is geworden toen Jamie Foxx in beeld kwam, je kent het verhaal al.

8 Legends kamergenoot was de neef van Kanye West

Van goede toevalligheden
Van goede toevalligheden

Weet je nog dat we zeiden dat de eerste ontmoeting tussen John Legend en Kanye West meer dan toeval was? Hier gaat niets; toen Legend zijn vierjarige loopbaan aan de Universiteit van Pennsylvania beëindigde, verhuisde hij naar New York. Zijn toenmalige kamergenoot was toevallig DeVon Harris, de neef van Kanye West. Hij introduceerde Legend aan Kanye wiens carrière al van de grond was gekomen en de rest, zoals ze zeggen is geschiedenis

7 Kanye West was producer van 'Get Lifted'

Legends eerste album
Legends eerste album

Get Lifted was het debuutalbum van John Legend. Het album werd in 2004 gezamenlijk uitgebracht door GOOD Music, het platenlabel van Kanye, Sony en Columbia Records en is sindsdien dubbel platina gecertificeerd in de Verenigde Staten. Get Lifted won in 2006 een Grammy voor het beste R&B-album. Het leverde hem ook een Grammy op voor Beste Nieuwe Artiest.

6 John Legend was getekend bij GOEDE muziek

Toen de tijden goed waren
Toen de tijden goed waren

Kanye West was niet alleen producer van John Legends eerste album, hij was destijds ook zijn manager. Eerder had John Legend in eigen beheer een naar hem vernoemde demo uitgebracht en Live at Jimmy's, een album dat hij tijdens zijn eigen shows verkocht. Toen hij werd ingehuurd om de hook van de muziek van West te zingen, bleek dat de oude ziel van Legend toch nodig was bij GOOD Music.

5 John Legend zong op Kanye's bruiloft

Door het gangpad lopen
Door het gangpad lopen

Op zaterdag, de 24th van mei 2014, zei Kanye eindelijk 'ik doe' tegen 's werelds beroemdste Kardashian. Zijn muzikale roots werden niet gespaard op de dag, aangezien verschillende optredens de met sterren bezaaide gelegenheid sierden. Daar om de gasten te imponeren met zijn nummer één hit All of Me was Kanye's oude vriend, John Legend, volgens E!.

4 Hoe Chrissy en Legend elkaar ontmoetten

Hoewel Kanye een constante figuur is geweest in het professionele leven van Legend, is hij gedeeltelijk verantwoordelijk voor een groot deel van zijn persoonlijke leven. John Legend ontmoette regisseur Nabil Elderkin via Kanye West. De twee kregen een hechte band en werden goede medewerkers op het werk. Snel vooruit naar 2007, stelde Elderkin de diensten voor van een model genaamd Chrissy voor de muziekvideo van Legend, Stereo. Sindsdien zijn er verschillende versies verteld van wat er daarna gebeurde, maar ze wijzen allemaal op een one-night-stand en veel hits geïnspireerd door Chrissy.

3 Familie en vriendschap

Meisjes plezier!
Meisjes plezier!

Kanye en John Legend's relatie ging verder dan de studio. Toen de twee niet aan het plannen waren over hoe ze de hitlijsten het beste konden verstoren, vermengden hun families zich met elkaar. Een schattig moment werd vastgelegd in 2016 toen Kanye en zijn nu vervreemde vrouw, Kim Kardashian, een moment deelden met het eerste kind van Legend, Luna Simone. De vrouw van John Legend, Chrissy, was zo vriendelijk om het allemaal op haar snapchat te dragen.

2 Verschillende politieke opvattingen

Lachen voor Trump
Lachen voor Trump

De jaren die leidden tot een gespannen relatie tussen de twee partijen werden ontsierd door verschil in politieke houding. Kanye heeft publiekelijk bewezen een Trump-sympathisant te zijn, een schril contrast met de steun van John Legend aan Hillary Clinton in 2016.

Het is veilig om te zeggen dat Kanye's twitter-tirades, gecombineerd met Chrissy's criticus van de door Trump geleide regering, de voormalige vrienden mogelijk nog verder hebben verdeeld.

1 Ze praten niet meer

Gezien bij een concert
Gezien bij een concert

In 2020 bevestigde John Legend aan The Time dat hij en Kanye op verschillende plaatsen zijn. "Ik denk niet dat we minder vrienden zijn vanwege het Trump-ding", zei hij. Hij stond erop dat zijn relatie met Kanye volledig gebaseerd was op creativiteit en muziek. Hij zei ook dat hij en Kanye geen gezamenlijke zakelijke afspraken hadden en wees op hun huidige toestand als onderdeel van de natuurlijke levenscyclus.

Aanbevolen: