Hoe Billie Eilish-fans echt over haar nieuwe muziek denken

Inhoudsopgave:

Hoe Billie Eilish-fans echt over haar nieuwe muziek denken
Hoe Billie Eilish-fans echt over haar nieuwe muziek denken
Anonim

Billie Eilish is misschien nog een tiener, maar ze heeft een niveau van succes bereikt waar veel muzikanten van middelbare leeftijd alleen maar op kunnen hopen. Met de release van haar tweede album Happier Than Ever, beleeft Eilish een golf van kritische en commerciële populariteit die niet snel lijkt af te nemen. Het album ging naar nummer 1 in meerdere landen over de hele wereld, waaronder de VS, het VK en Canada.

Maar hoe denken de hardcore fans van Eilish over haar nieuwe muziek? Een aantal fans heeft beweerd dat het album iets speciaals mist, terwijl anderen enthousiast hebben gemaakt dat het haar beste aanbod tot nu toe is. Nooit degenen die hun mening onderdrukken, dit is hoe de fans van Billie Eilish echt over haar nieuwe muziek denken.

10 Ze neemt risico's en fans vinden het geweldig

Happier Than Ever heeft veel fans aangetrokken, waaronder Kendall Jenner, die de plaat behoorlijk perfect vindt. Dienovereenkomstig heeft het album bewezen extreem populair te zijn, wat niet in de laatste plaats te danken is aan de lange aanloop naar de release, evenals de veel gepubliceerde nieuwe look van Eilish.

Op de Billie Eilish subreddit gutste gebruiker enigma7x over het album: "Ik vind dit album fantastisch. Ik ben er niet mee gestopt. Het is eclectisch, het neemt muzikaal risico's."

9 Een achtbaan van een album

Velen hebben de emotionele impact opgemerkt die het album op hen heeft achtergelaten. Twitter-gebruiker she_needshelp was zelfs zo overweldigd door het record dat ze begon te huilen. "Billie heeft me echt in een achtbaan gezet met HappierThanEver gurl weet wat ze doet lol doei, ik ga weer huilen, praat niet tegen me", schreef de fan.

8 Sommigen denken dat de fanbase misleid is

Sommige fans hebben zich gericht op leden van de Eilish-fanbase die de zangeres vereren, of haar muziek nu geweldig of middelmatig is. Op Reddit hebben sommigen beweerd dat degenen die de fouten in haar muziek niet zien, misleid zijn.

Reddit-gebruiker dearlybeloved998 schreef over het nieuwe album: "Ik denk dat er ongeveer 4 goede nummers op het album staan, je zou het kunnen oprekken tot 6, maar de rest is erg middelmatig. Als het album door een andere artiest is gemaakt, niemand zou ernaar luisteren … Maar de songwriting (in de tweede helft is dat vrolijk) is zo middelmatig en vergeetbaar. Het is helemaal niet goed. Het is stijl boven inhoud. Ik zou graag hebben dat ze die stijl meer gebruikt, maar goede nummers schrijft ermee zoals Taylor Swift."

7 Maar anderen beweerden dat mensen het gewoon niet begrijpen

Andere Billie-stans verdedigen haar echter fel, evenals het nieuwe album. Bekritiserende suggesties dat de zangeres gewoon haar debuutalbum herkaapt, schreef Rate Your Music-gebruiker zxcv1337x: "Detractors van Billie's geluid kunnen teleurgesteld zijn om te ontdekken dat Happier Than Ever grotendeels dezelfde ideeën bevat als op haar debuut. Echter, deze keer is Billie's zang veel meer aanwezig en indrukwekkend… Veel van de nummers zijn absoluut prachtige ballads, en Billie's stem slaagt erin zoveel passie over te dragen terwijl ze toch ingehouden wordt."

6 Speelde Billie op veilig?

Afgezien van haar gewaagde TikTok-video's, denken veel fans dat Billie Eilish op veilig speelt op haar nieuwe album.

Redditer GreyRainbowDust betoogde: "Haar stijl wordt erg repetitief. mompelend over ambient-productie of beats. ja, er zijn geweldige momenten in het album, maar dat zijn er maar heel weinig. … niets bijzonders. het is hetzelfde oude. was zeer enthousiast over dit album..het voldeed niet aan mijn verwachtingen…. tweedejaarsalbums horen creatief in het linkerveld te staan. ze speelde het te veilig."

5 Een gemengde tas

Een veelgehoord argument onder fans is dat Happier than Ever fragmentarisch en ongelijkmatig is, met een flink aantal opvultracks die de impact van de meer gewichtige en solide nummers verminderen. Zoals Rate Your Music-gebruiker EyeSock betoogde: "Het album is als een sinusgrafiek, met emotionele hoogte- en dieptepunten. Het ene moment krijg je een absolute knaller zoals Oxycotin, het volgende krijg je een zacht nummer als Your Power … Natuurlijk zijn er nog steeds een paar teleurstellende momenten."

De fan vervolgde: "Daarom is I Am net zo middelmatig en vergeetbaar als toen het als single werd uitgebracht, NDA heeft wat productieproblemen en Lost Cause die, hoewel het beter klinkt in de context van het album, is nog steeds een zwak nummer. De positieve punten wegen hier echter veel zwaarder dan de negatieven."

4 De frustraties van het zijn van een Billie Eilish-fan

Op dezelfde manier schreef Rate Your Music-gebruiker clokwerk: "In het ergste geval is het album saai, werkt het beter als een kalmerend middel dan een plaat, maar wanneer het op gang komt met Hailey's Comet of het titelnummer, record toont zoveel belofte en ruimte voor groei."

"Ik kan het niet helpen, maar ik vraag me af waarom Eilish erop staat om eenvoudige, wegwerpliedjes te maken die niet langer dan 5 minuten in je hoofd blijven als ze speelt met zware agressie en een echt gevoel van passie achter haar stem voor een keer. Kortom, gelukkiger dan ooit is frustrerend", vervolgden ze.

3 De hoofdletters liegen niet

Een opgewonden fan op Twitter nam de tijd om caps lock in te drukken om enthousiast te worden over Happier Than Ever. Voor hardcore Billie Stan Ameera heeft de muzikant een album uitgebracht dat door de godinnen zelf lijkt te zijn voortgebracht.

"WAT WAS DAT? DAT WAS HEMELS. BILLIE SNAPTE MET GELUKKIGER DAN OOIT, ALLES IS PERFECT; DE BEAT DE LYRICS DE INSTRUMENTEN DE PRODUCTIE EN DE ZANG, HEBBEN JE HAAR VOCAL GEHOORD? ELIC, ZIJN ZIJN " Ameera getweet.

2 Vooral dit nummer is een hit onder de fans

Hoewel de fans van Eilish het misschien niet over alles eens zijn, is één ding zeker: het nummer "Oxytocin" is bijna perfect. Nou, dat is tenminste wat Reddit-gebruiker Guilty _Maintenance74 denkt, en ze zullen niemand het tegendeel laten beweren.

"Ik weet dat muziek subjectief is en dat mensen kunnen houden van wat ze willen, maar wat we niet gaan doen is zeggen dat 'Oxytocin' allesbehalve geweldig is", schreven ze. "En als je een andere mening hebt, idc idc niet."

1 Oudere fans denken dat de haters onvolwassen zijn

Misschien ligt de gemengde reactie waarmee de nieuwe muziek van Eilish is ontvangen, in de gemiddelde leeftijd van haar fanbase. Eilish trekt vooral fans van Generatie Z aan, wat oudere Billie Stans ertoe heeft gebracht te beweren dat de onvolwassenheid van deze jongeren de reden is dat ze haar nieuwe muziek zo niet leuk vinden.

Redditer ClumpOfCheese schreef: "38-jarige kerel hier en dit hele album is recht [vuur] Ik zou dit niet hebben gewaardeerd toen ik jonger was, het is zo goed. Dit is het soort muziek waar ik naar verlang en een veel tijd op zoek naar op Spotify. Ik garandeer je dat dit over een paar jaar een favoriet van de fans zal zijn, het zal even duren voordat ze begrijpen hoe goed dit is."

Aanbevolen: