Welke James Bond-films zijn genomineerd voor Oscars?

Inhoudsopgave:

Welke James Bond-films zijn genomineerd voor Oscars?
Welke James Bond-films zijn genomineerd voor Oscars?
Anonim

James Bond-films zijn sinds hun debuut in de jaren zestig een vaste waarde in de filmfranchise. Oorspronkelijk gebaseerd op een personage uit de boeken geschreven door Ian Fleming, die trouwens een echte spion was, is James Bond nu een naam die over de hele wereld bekend staat om het drinken van martini's, het besturen van Aston Martins en het elke keer krijgen van het meisje. Zelfs mensen die zijn films nog nooit hebben gezien, kennen het James Bond-personage.

Met meer dan 27 James Bond-films die zijn gemaakt, zullen er ongetwijfeld enkele edelstenen en wat citroenen zijn. De edelstenen krijgen vaak een soort krediet voor hun succes omdat verschillende James Bond-films zijn genomineerd voor en meerdere Oscars hebben gewonnen. Hoewel geen enkele acteur een Oscar heeft gewonnen voor zijn rol in een James Bond, en ook nog nooit de beste film heeft gewonnen, hebben verschillende acteurs erkenning gekregen voor hun bijdragen aan de cinema. Nu het Oscar-seizoen nadert, laten we eens kijken naar alle James Bond-films die het geluk hebben genomineerd te zijn.

9 Winnaar: 'Goldfinger'

De eerste James Bond-film die werd genomineerd voor een Oscar, Goldfinger's geluidstechnicus Norman Wanstall werd genomineerd voor Beste Geluidseffecten en won. Dit was niet alleen de eerste nominatie voor een James Bond-film, maar het was ook de eerste James Bond-film die de prijs won. Goldfinger is een van de meest populaire James Bond-films ooit gemaakt.

8 Winnaar: 'Thunderball'

Een jaar nadat Goldfinger won voor beste geluidseffecten, werd de film Thunderball in 1966 genomineerd voor beste visuele effecten. De genomineerde John Stears had die avond geluk, want ook hij nam het beeld mee naar huis. Hierdoor werd het twee jaar op rij dat een James Bond-film werd genomineerd en gewonnen.

7 Genomineerd: 'Diamonds Are Forever'

Hoewel de stripversie van Casino Royale een jaar eerder werd genomineerd voor Beste Song dankzij "The Look of Love" van Bert Bacharach, won het die avond de prijs niet, ook omdat het een komedie van Peter Sellers is, sommigen beweren of dit zelfs een echte James Bond-film is. In 1972 zou echter eindelijk weer een James Bond-film genomineerd worden. Diamonds Are Forever, een van de populairste James Bond-films, werd genomineerd voor Best Sound. Het verloor van de musical Fiddler On The Roof.

6 Genomineerd: 'Live and Let Die'

In 1974 zou deze James Bond-film opnieuw genomineerd worden voor Beste Song dankzij de songwriting van voormalig Beatle Paul McCartney en zijn vrouw Linda McCartney. Helaas wonnen ze die avond niet en verloren ze van Barbara Streisand's The Way We Were. McCartney zou pas bijna 30 jaar later opnieuw genomineerd worden voor zijn werk aan Tom Cruise's Vanilla Sky.

5 Genomineerd: 'The Spy Who Loved Me'

The Spy Who Loved Me was de eerste James Bond-film die werd genomineerd voor meerdere categorieën, niet slechts één, maar net als de andere inzendingen op deze lijst was hij meestal genomineerd voor de categorieën geluid en visueel effect. Hoewel het in geen van de genomineerde categorieën won, werd het in aanmerking genomen voor Best Art Direction, Best Original Score en Best Song.

4 Genomineerde: 'Moonraker'

De klassieke James Bond-inzending uit 1980 werd slechts voor één categorie genomineerd. Derrick Meddings, Paul Wilson en John Evans werden allemaal genomineerd voor Beste Visuele Effecten. De drie mannen wonnen echter niet en de prijs voor deze categorie ging dat jaar naar het effectenteam van de Sci-Fi Horror-klassieker Alien van regisseur Ridley Scott.

3 Genomineerd: 'For Your Eyes Only'

Deze film werd in 1982 genomineerd voor Beste Lied, die net als de meeste andere inzendingen op deze lijst genomineerd voor dezelfde categorie, hetzelfde was als de titel van de film, maar de schrijvers van het lied, dat waren Bill Conti en Mick Leeson, verloor dat jaar opnieuw van Burt Bacharach, die toevallig was genomineerd maar verloor voor een eerdere James Bond-film. Bacharach won voor zijn muziek voor de Dudley Moore klassieke komedie Arthur. For Your Eyes Only zou tot 2013 de laatste James Bond-film zijn die genomineerd werd voor een Oscar.

2 Winnaar: 'Skyfall'

Deze film heeft het voorrecht om de eerste James Bond-film te zijn die in bijna 30 jaar een nominatie ontvangt en het voorrecht om de James Bond-film te zijn die in één jaar is genomineerd voor de meeste prijzen, allemaal gerelateerd aan geluid en muziek. Deze Daniel Craig Bond-film werd genomineerd voor Best Original Score, Best Song, Best Sound Mixing, Best Cinematography en Best Sound Editing. Van de vier nominaties nam het twee van deze prijzen mee naar huis en won het voor Best Song en Best Sound Editing. Het was ook de eerste James Bond-film die werd genomineerd voor zijn camerawerk, niet alleen voor geluid of art direction.

1 Winnaar: 'Spectre'

Hoewel slechts genomineerd voor één prijs, Beste nummer, wat volgens deze lijst de meest voorkomende categorie-nominatie voor James Bond-films is, kwam Spectre als overwinnaar uit de bus en won voor zijn nummer "Writing's On The Wall", dat was geschreven door Jimmy Napes en popster Sam Smith. De dag waarop een acteur is genomineerd voor een James Bond-film moet nog worden gezien, en hoewel de prijzen en nominaties die de James Bond-franchise heeft verzameld respectabel zijn, moet men zich afvragen waarom zo'n geliefde filmfranchise nooit de titel heeft gekregen. kans om in aanmerking te komen voor Beste Acteur of Beste Film. Als een Lord of The Rings-film een Oscar kan winnen, waarom kan de man met een license to kill dat dan niet?

Aanbevolen: