Welke 'Harry Potter'-films zijn genomineerd voor Oscars?

Inhoudsopgave:

Welke 'Harry Potter'-films zijn genomineerd voor Oscars?
Welke 'Harry Potter'-films zijn genomineerd voor Oscars?
Anonim

Zeggen dat de Harry Potter-romans een ongelooflijk succes waren, zou een understatement zijn. Hun impact op de literatuur in de afgelopen decennia was ongeëvenaard, en toen ze 20 jaar geleden naar het grote scherm werden gebracht, bereikte hun invloed een wereldwijd publiek. De jonge cast van de film heeft veel roem en succes verworven.

Als je dit allemaal weet, klinkt het belachelijk dat geen van de films ooit een Academy Award heeft gewonnen. De franchise heeft in totaal 12 Oscar-nominaties ontvangen, en toch is de prijs eraan ontsnapt. Laten we eens kijken welke films zijn genomineerd.

6 'Harry Potter en de Steen der Wijzen' - 2 Oscar-nominaties

Vorig jaar was het 20 jaar geleden dat de film werd uitgebracht waarmee het allemaal begon: Harry Potter and the Philosopher's Stone, gebaseerd op het eerste boek van J. K. Rowlings serie. Deze film was net zo succesvol als de roman en ontving drie Academy Award-nominaties in de categorieën Best Art Direction, Best Costume Design en Best Original Score. Gezien de culturele impact van de film en de enorme schare fans die de Harry Potter-franchise nog steeds heeft, werd op nieuwjaarsdag een HBO Max-special uitgebracht genaamd Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts. Het bevatte Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson en vele andere leden van de cast, en samen spraken ze over alles wat de franchise voor hen betekende en nog steeds betekent. Het is absoluut een must-see voor elke Potterhead.

5 'Harry Potter en de gevangene van Azkaban' - 2 Oscar-nominaties

Harry Potter en de Gevangene van Azkaban is het derde deel van de Harry Potter-franchise en volgt Harry's derde jaar op Hogwarts en zijn zoektocht naar de waarheid over zijn verleden.

Deze film kwam uit in 2004 en heeft verschillende onderscheidingen en nominaties ontvangen, waaronder twee Academy Award-nominaties voor beste visuele effecten en beste originele score. Ondanks dat hij geen Oscar heeft gewonnen, wordt deze film beschouwd als een van, zo niet de beste Harry Potter-film ooit gemaakt.

4 'Harry Potter And The Goblet Of Fire' - 1 Oscar-nominatie

In deze film uit 2005 wordt Harry door de Vuurbeker gekozen om deel te nemen aan het Toverschool Toernooi tijdens zijn vierde jaar op Hogwarts. Het was de meest winstgevende film van dat jaar, en hoewel het een van de grootste successen van de franchise moest volgen, werd het zeer goed ontvangen door zowel fans als critici. De film werd in 2006 genomineerd voor de Academy Award voor Beste Art Direction.

3 'Harry Potter en de Halfbloed Prins' - 1 Oscar-nominatie

Harry Potter en de Halfbloed Prins kwamen uit in 2009, maar de opnames begonnen in 2007, hetzelfde jaar dat het vorige deel, Harry Potter en de Orde van de Feniks, werd uitgebracht. Het commerciële succes van deze film was grensverleggend, net zo indrukwekkend als de kritische reacties en de reacties van fans. Het ontving een nominatie voor de Academy Award voor Beste Cinematografie bij de 82e Academy Awards. De ervaring van het filmen van deze film was erg plezierig voor de acteurs, en gezien het feit dat ze tegen die tijd al vele jaren in de franchise werkten, spreekt het boekdelen over hoeveel ze van hun personages houden.

"Ik doe hier mijn werk en ik zie elke dag een aantal van mijn beste vrienden op het werk", zei Daniel Radcliffe er in 2009 over. "Ik heb ongelooflijk veel geluk en dat doe ik nog steeds krijg opgewonden om naar mijn werk te komen en ik ben nog steeds onder de indruk van sommige sets die ik zie. Toen ik de grotset binnenliep, is een deel ervan duidelijk een groen scherm, maar van wat er werkelijk is, is het geweldig. Je bent nog steeds erg met grote ogen en onder de indruk, zeker."

2 'Harry Potter And The Deathly Hallows – Part 1' - 2 Oscar-nominaties

Harry Potter and the Deathly Hollows was de laatste roman van J. K. Rowling schreef dat er een einde kwam aan de boekenreeks, en deze kwam uit in 2007. Terwijl ze vervolgens meer boeken en films ging schrijven binnen het Harry Potter-universum, wordt dat beschouwd als de afsluiting van de serie.

Het was verdeeld in twee films en beide waren zeer succesvol. Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 werd genomineerd voor twee Oscars, één voor Beste Art Direction en één voor Beste Visuele Effecten.

1 'Harry Potter And The Deathly Hallows – Part 2' - 3 Oscar-nominaties

In 2011, tien jaar na de release van de eerste Harry Potter-film, werd Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 uitgebracht, waarmee de reis werd afgesloten. Het was de meest winstgevende film in de Harry Potter-franchise en kreeg geweldige recensies. Wat de Oscars betreft, ontving het drie nominaties voor Beste Art Direction, Beste Make-up en Beste Visuele Effecten. Voor de acteurs was het het einde van een tijdperk dat hun leven voor altijd markeerde.

"We zijn opgegroeid op die sets", zei Rupert Grint. "Het idee dat alles permanent zou worden verwijderd voelde een beetje tragisch. Maar de Harry Potter-ervaring was een geweldige tijd in mijn leven en iets dat ik nooit zal vergeten. Ik ben zo trots dat ik er deel van heb uitgemaakt."

"Ik beschouw het niet als voorbij omdat het altijd een deel zal zijn van wie ik ben, en ik voel me zo gezegend dat ik het heb gedeeld", voegde Emma Watson eraan toe.

De fans die dit lezen, voelen zeker hetzelfde.

Aanbevolen: