Hoe Mads Mikkelsen het karakter van Grindelwald compleet veranderde

Inhoudsopgave:

Hoe Mads Mikkelsen het karakter van Grindelwald compleet veranderde
Hoe Mads Mikkelsen het karakter van Grindelwald compleet veranderde
Anonim

Toen werd aangekondigd dat Mads Mikkelsen Johnny Depp zou vervangen in Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore, veroorzaakte dat gemengde gevoelens. Depp-fans waren gekwetst, de fans van Mads waren enthousiast en Harry Potter-fans die geen voorkeur hadden, waren ongerust maar open over de verandering.

Toen de film eenmaal uitkwam, was het echter duidelijk dat de verandering schokkend maar verbazingwekkend was. Mads Mikkelsen heeft Grindelwald ingenomen en gespeeld alsof het altijd van hem was. Hier is hoe hij het personage volledig heeft getransformeerd.

8 Mads Mikkelsen's eerste scène met Jude Law

De eerste keer dat Harry Potter-fans Mads Mikkelsen zagen als de nieuwste schurk in de franchise, Gellert Grindelwald, was tijdens zijn eerste scène met Jude Law, die een briljante jonge Albus Perkamentus speelde. De twee personages hadden tijdens Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald nog geen scene samen gehad en fans keken enorm uit naar het moment dat de voormalige geliefden elkaar weer zouden zien. Mads van zijn kant deed erg zijn best om zijn stempel te drukken en zijn stijl in die scene te vestigen.

7 Mikkelsen vond zijn eerste scène geweldig

"Ik hou van die scène", zei de acteur. "Het zet terzijde dat het tovenaars zijn, en het zijn gewoon twee volwassen mensen met een pijnlijk en mooi verleden. Hun verleden betekende duidelijk de wereld voor hen, maar was ook vol teleurstelling. We wilden die warmte vestigen voordat we gingen in het dilemma van de scene."

6 Mads Mikkelsen wilde compleet anders zijn dan Johnny Depp

Het chaotische vertrek van Johnny Depp uit de Fantastic Beasts-filmserie is veel ter sprake gekomen tijdens het schandalige proces wegens smaad dat Depp won tegen zijn ex-vrouw Amber Heard. Hoewel Mads zijn mening over die specifieke controverse niet heeft gegeven, heeft hij gesproken over het willen scheiden van Johnny's vertolking van Grindelwald.

"Je wilt niets kopiëren wat [Depp] aan het doen was - dat zou creatieve zelfmoord zijn", zei Mads begrijpelijk. "Zelfs als [een rol] tot in de perfectie is vervuld, wil je hem je eigen maken. Maar je moet nog steeds een soort brug slaan tussen wat eraan voorafging."

5 Grindelwalds uiterlijke veranderingen

Het is duidelijk dat sinds ze van acteur veranderden, het onvermijdelijk was dat het uiterlijk van Grindelwald zou veranderen, maar Mads ging nog een stap verder. Terwijl Grindelwald van Johnny Depp volledig wit haar en een bleek oog had, heeft dat van Mad Mikkelsen slechts een streep wit haar en de productie wilde niet dat zijn rechteroog een prominente rol zou spelen.

De redenering hierachter was dat die trekken te kenmerkend waren voor Johnny's portret en dat mensen onvermijdelijk aan hem zouden denken als ze ze zouden behouden.

4 De productie heeft met opzet de uiterlijke verandering van het personage niet erkend

Hoewel iedereen het opmerkte en vragen had over de drastische uiterlijke veranderingen van Grindelwald, heeft het team er tijdens de film op geen enkele manier op ingegaan. Volgens Mads was dat een bewuste keuze waar hij achter staat.

"Dat was heel bewust. Iedereen weet waarom [de acteurs veranderden]. De hele wereld weet waarom. Het zou bijna als een paasei voor de realiteit zijn om erop te wijzen dat we van acteur hebben gewisseld. Hopelijk slepen we ze mee met de eerste scène en van daaruit accepteren ze deze wereld."

3 De regisseur wilde de sterke punten van Mads Mikkelsen spelen, en die zijn anders dan die van Johnny Depp

Het klinkt bijna dom om erop te wijzen dat Mads Mikkelsen en Johnny Depp heel verschillende acteurs zijn, maar dat is de fundamentele reden waarom hun kijk op Grindelwald zo drastisch anders is. Dat is echter niet alles, want Mads had kunnen worden gevraagd om de rol te spelen door zich te laten inspireren door Johnny's vertolking om een band tussen de twee te behouden, maar regisseur David Yates koos ervoor dat niet te doen. Hij wilde dat Mads zich de rol eigen maakte. "Mads heeft een buitengewoon bereik, hij kan zowel angstaanjagend als kwetsbaar zijn, en hij is sexy", legt de regisseur uit. "Ik wilde dat Mads een versie van Grindelwald zou ontdekken die bij zijn sterke punten als acteur paste - en dat betekende onvermijdelijk een afwijking van wat Johnny in de rol bracht."

2 Mads Mikkelsen had graag met Johnny Depp over de rol gesproken

Ondanks dat Mads zich wil onderscheiden van Johnny Depp, bewondert Mads nog steeds de manier waarop de acteur Grindelwald tot leven heeft gewekt, en hij had tegenstrijdige gevoelens toen hij het personage aannam, wetende dat Johnny niet weg wilde.

Hij zei dat hij de situatie graag met hem had willen bespreken, maar nooit de kans kreeg. Het houdt hem 's nachts niet wakker, maar het zou leuk geweest zijn, en hij sluit niet uit dat hij het uiteindelijk doet.

1 De wereld heeft Mads Mikkelsen geaccepteerd als Grindelwald

"Mikkelsen glijdt zo natuurlijk in de rol van Grindelwald dat het gemakkelijk is om te vergeten dat Depp ooit de rol had gespeeld", luidt de recensie die Insider schreef over Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore. Het staat buiten kijf dat Mads zich de rol eigen heeft gemaakt, maar blijkbaar is hij er ook in geslaagd om Grindelwald toegankelijker te maken voor kijkers.

"Met Depp kon ik niet begrijpen waarom iemand een tovenaar zou willen volgen die er komisch uitzag als een andere bizarre uitvinding uit de menagerie van excentrieke personages die hij door de jaren heen heeft gespeeld", vervolgt de recensie. "Mikkelsen daarentegen speelt Grindelwald met een zachtaardig, charmant charisma dat je ervan overtuigt waarom iemand zou worden verleid door deze verleidelijke, knappe tovenaar en zou worden meegezogen in een oorlog voor hem."

Mads Mikkelsens werk in de Harry Potter-franchise heeft al een grote indruk gemaakt op fans, en we kijken uit naar wat hij nog meer op tafel zal brengen.

Aanbevolen: