20 foto's van de Harry Potter-cast 10 jaar later

Inhoudsopgave:

20 foto's van de Harry Potter-cast 10 jaar later
20 foto's van de Harry Potter-cast 10 jaar later
Anonim

Het is moeilijk voor te stellen dat Harry Potter en de Steen der Wijzen bijna 20 jaar geleden uitkwamen, in 2001, en dat Daniel Radcliffe nog maar een 11-jarige jongen was toen hij voor het eerst auditie deed voor de rol van de jongenstovenaar in 2000. De serie met acht films zou een van de bestverkochte filmfranchises aller tijden worden, na te zijn geëindigd met de een-twee-punch finale van Death Hallows Part 1 en Part 2 in 2010 en 2011, 10 jaar na de serie begon voor het eerst.

Sinds die tijd hebben de kindacteurs die in de serie schitterden geweldige dingen gedaan. De drie hoofdrolspelers (Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint) zijn vooral uitgegroeid tot prima acteurs, maar zelfs kleinere personages hebben enorm succesvolle carrières gehad. Kijk maar naar Robert Pattinson! Anderen hebben hun persoonlijke leven drastisch veranderd, terwijl anderen de filmbusiness helemaal hebben verlaten nadat ze letterlijk waren opgegroeid op de set van de Wizarding World.

Laten we eens kijken waar 20 van de acteurs van Harry Potter vandaag zijn.

20 Emma Watson (Hermelien Griffel)

Hermione Granger was een grote favoriet bij de fans (in de boeken), zelfs voordat Emma Watson werd gecast als de intelligente, betweterige boekenwurm. Ze heeft grote dingen gedaan sinds ze op 11-jarige leeftijd met film begon, zoals afstuderen aan de Brown University en de VN-ambassadeur voor vrouwengoodwill worden.

Ze heeft ook gewerkt met Sofia Coppola en was Belle in de live-action remake van Beauty and the Beast. Ze is ook nogal een knaller geworden.

19 Rupert Grint (Ron Weasley)

Het centrale trio van Harry Potter wordt afgerond met Rupert Grint, die de minzame Ron Wemel-Harry's beste vriend en Hermione's liefdesbelang speelde. Hij is wat rustiger gebleven dan Radcliffe en Watson sinds hij op 11-jarige leeftijd doorbrak (net als zijn andere twee co-sterren).

Zijn eerste auto was een ijscowagen en hij opende ook een kortstondig boetiekhotel genaamd Rigsby's Guest House, in Engeland. Hij heeft rollen op zich genomen op Broadway en ook op het grote scherm.

18 Tom Felton (Draco Malfoy)

Houd van hem of haat hem, Tom Felton heeft fantastisch werk geleverd door de tovenaarsjongen te spelen die we allemaal graag haatten, Draco Malfidus. Hij kwam uiteindelijk langs toen we hoorden dat hij echt het doelwit was van ouderlijke indoctrinatie.

In hetzelfde jaar dat de laatste Harry Potter werd uitgebracht, speelde hij een andere schurk in Rise of the Planet of the Apes. Hij speelde ook in A United Kingdom, Risen en in tv-shows zoals Murder in the First.

17 Matthew Lewis (Neville Longbottom)

Er is waarschijnlijk niemand in de cast van Harry Potter die zo'n fysieke transformatie heeft ondergaan als Matthew Lewis. De sullige underdog met een slechte tand werd vrij snel een hartenbreker in Hollywood na zijn tijd bij het spelen van Neville Longbottom. Hij ging van het dragen van een dik pak voor alle acht films naar het poseren zonder shirt in zijn ondergoed voor het tijdschrift Attitude.

Hij speelde ook in tal van films en shows, zoals Agatha Christie's Verdict, The Syndicate, Bluestone 42, Happy Valley, Ripper Street en meer.

16 Evanna Lynch (Luna Lovegood)

Evanna Lynch was een diehard Harry Potter-fan voordat ze werd gecast als Luna Leeflang. Ze ontdekte de rol op beroemde wijze door op HP-fanpagina's te surfen en kreeg toen haar droombaan. Ze werd goed ontvangen in de rol en zelfs geprezen door J. K. Rowling zelf.

Sindsdien speelde ze in een indiekomedie, G. B. F., als Houdini's vrouw in Houdini, en ze is een rolmodel geworden voor jonge meisjes die worstelen met problemen met hun lichaamsbeeld en zelfrespect.

15 Robert Pattinson (Cedric Diggory)

Voordat hij universele bekendheid verwierf als Edward Cullen in de Twilight-serie, speelde Robert Pattinson de roodwangige Huffelpuf Zwerkb alteamcaptain, Cedric Diggory. Sindsdien speelde hij in enorme blockbuster-rollen en heeft hij aantoonbaar meer succes gehad dan wie dan ook in de franchise.

Pattinsons meest recente films zijn The Lighthouse (2019), High Life (2018), Damsel (2018) en Good Time (2017). Hij heeft rollen tot ver in de jaren 2020 opgesteld.

14 Frank Dillane (Tom Riddle)

Frank Dillane was nog maar een kind toen hij speelde als Tom Riddle, een jonge Voldemort, in Harry Potter en de Halfbloed Prins (2009). Hij speelde de 16-jarige versie van het personage, terwijl Hero Fiennes-Tiffin de 11-jarige speelde.

Sindsdien heeft Dillane naam gemaakt als favoriet bij fans en ster op Fear the Walking Dead (sinds 2015), In the Heart of the Sea (2015) en Astral (2018).

13 Natalia Tena (Nymphadora Tonks)

Natalia Tena speelde de rozeharige Nymphadora Tonks in de Harry Potter-serie. Ze werd verliefd op Remus Lupos, wat vooral gebeurde buiten de pagina's van de boekenreeks, maar werd geprezen door fans.

De 34-jarige speelde ook de wildling Osha in Game of Thrones en speelde in allerlei films, van Origin tot Long Distance, tot About a Boy, zeven jaar voordat ze opdook in Half-Blood Prins in 2009.

12 Bonnie Wright (Ginny Wemel)

Bonnie Wright speelde Ginny Weasley in de HP-serie - een kleine roodharige met sterrenogen, Ron's zus en Harry's liefdesbelang, Ginny Weasley.

Sindsdien is ze Mia gaan spelen in Geography of the Hear t, en ging ze naar het London College of Communication om film te studeren, waar ze een korte film schreef en regisseerde genaamd Separate We Come, Separate We Go” (met in de hoofdrol haar Potter-tegenspeler, David Thewlis, die Remus Lupos speelde).

11 James en Oliver Phelps (Fred en George Weasley)

Of ze het nu leuk vinden of niet, je kunt bijna niet James of Oliver Phelps zeggen zonder de ander te zeggen. Ze lijken onafscheidelijk na het spelen van Fred en George Weasley in de HP-serie.

De bijdehante identieke tweelingen worden nog steeds vaak samen gezien, hoewel ze wat ouder en aantoonbaar veel knapper zijn. Ze hebben rollen gespeeld in het tv-programma Kingdom, aan elkaars zijde, Danny en de Human Zoo, en ze wonen nog steeds samen!

10 Harry Melling (Dudley Dursley)

Harry Melling speelde Dudley Dursley voortreffelijk - de verachtelijke dreuzel die de stiefbroer van Harry was. Hij lijkt een beetje op Joffrey Baratheon of Ramsay Bolton uit Game of Thrones: we haten hem graag, maar in het echte leven is hij behoorlijk zachtaardig.

Hij is ook een zeer goede acteur, die te zien is in films als Lost City of Z, The Musketeers, Merlin, Garrow's Law en theaterversies van King Lear en Angry Brigade.

9 Katie Leung (Cho Chang)

Katie Leung speelde Potter's liefdesbelang, Cho Chang, en werd bekend als een van de grootste hartenbrekers in de geschiedenis van fantasiefilms. Sinds haar tijd op de set heeft ze gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Schotland in Glasgow en de University of Arts in Londen.

Ze speelde ook in Wild Swans (op het podium), Father Brown en Run.

8 Clémence Poésy (Fleur Delacour)

Clémence Poésy is een actrice met een even interessante naam als het personage dat ze speelt in Harry Potter, Fleur Delacour. De elegante en briljante Fleur bracht een geheel nieuwe kant aan hekserij in HP, en gezien de schoonheid van Clémence, lijkt het logisch dat ze zich na de films tot het modellenleven wendde.

Ze vertegenwoordigde grote merken zoals Gap, Chloé, en speelde in de film Bruges, waar ze samen met HP-alumin Ralph Fiennes en Brendan Gleeson speelde.

7 Stanislav Ianevski (Viktor Krum)

Stanislav Ianevski speelde Viktor Krum, de beroemde internationale Zwerkbalspeler, Seeker for Bulgaria, en een van de beste Seekers ter wereld.

Na te hebben deelgenomen aan de grootste Zwerkbal-etappes ter wereld en de gewaden opzij te hebben gegooid, werd Stanislav een echte hartenbreker en bergman en speelde hij kleine rollen in Hostel: Part II, Resistance en Xla.

6 Alfred Enoch (Dean Thomas)

Met uitzondering van Deathly Hallows Part 1 speelde Alfred Enoch Dean Thomas in alle Harry Potter-films. Maar de volwassen Alfie ziet er heel anders uit dan de kleine Alfie, aangezien hij echt in zichzelf is gegroeid en een hartenbreker op zich is geworden.

Hij speelde ook een behoorlijk grote rol in How to Get Away with Murder, Broadchurch, Sherlock, en hij lijkt een mooie toekomst voor zich te hebben.

5 Jessie Cave (lavendelbruin)

Lavender Brown was een beetje een favoriet bij de fans in de serie, met name in Half-Blood Prince, waar ze werd gespeeld door Jessie Cave. Als ze tegenwoordig niet op het scherm te zien is, is ze illustrator, tekent ze voor de strip Lovesick, en runt ze een website genaamd Pindippy.com, waar ze voornamelijk berichten plaatst over Harry Potter-dingen, waaronder interviews met de cast.

Ze maakte het ook enorm op tv, in shows als BBC Comedy Feeds, Pramface, The Job Lot, Coming Up en Glue.

4 Joshua Herdman (Gregory Goyle)

Als een van Draco Malfidus' goons, was Joshua Herdman de perfecte persoon om Gregory Goyle (met de perfecte handlangernaam) te spelen. Ironisch genoeg werd Joshua na Harry Potter een familieman.

En niet-ironisch genoeg werd hij ook een mixed martial artist, hij scheerde de kilo's en veranderde ze in spieren, wat een beetje meer in overeenstemming lijkt met zijn rol als Gregory Goyle.

3 Devon Murray (Seamus Finnigan)

Devon Murray was best goed als Seamus Finnigan, vooral in de latere Harry Potter-films die vol zaten met spannende scènes die de talenten van Devon konden benutten.

Sinds Harry Potter is hij echter helemaal uit de acteerscène gestapt, nadat hij duidelijk had gemaakt dat hij ernstige problemen had met het volgen van HP, het vechten tegen depressies en zijn verdiensten van €1,2 miljoen aan meisjes en auto's, volgens Murray zelf.

2 Freddie Stroma (Cormac McLaggen)

Cormac McLaggen, een van de vele ondersteunende personages in de Harry Potter-wereld, was een grijnzende Griffoendor Zwerkbalspeler met weinig regels, gespeeld door Freddie Stroma. Na zijn rol als McLaggen groeide Freddie op tot een andere Harry Potter-alumnus met een goed uiterlijk als filmster.

Nu heeft hij alleen maar hoofdrollen nodig die bij die looks passen. Hij speelde in films als After Dark (naast HP alum Bonnie Wright), Pitch Perfect en The Inbetweeners 2.

1 Daniel Radcliffe (Harry Potter)

We eindigen met de hoofdpersoon, Daniel Radcliffe, die op 11-jarige leeftijd zijn grote doorbraak kreeg om de jongenstovenaar te spelen. Sinds hij Voldemort versloeg, speelde Daniel een psychotische staljongen in een Broadway-toneelstuk (op 17-jarige leeftijd, terwijl hij nog steeds Harry speelde), Arthur Kipps in The Woman in Black, de jonge dokter in A Young Doctor's Notebook, Allen Ginsberg in Kill Your Darlings en nog veel meer.

Referenties: thegamer.com, hollywoodreporter.com, pottermore.com

Aanbevolen: