Madonna's carrière van 1983-2020, in foto's

Inhoudsopgave:

Madonna's carrière van 1983-2020, in foto's
Madonna's carrière van 1983-2020, in foto's
Anonim

Madonna is de "Koningin van de popmuziek" en ze is een van die iconische beroemdheden die alleen bij haar voornaam bekend staat. Ze is een ervaren artiest, zakenvrouw en moeder, met een carrière die zijn vijfde decennium ingaat. Haar muziek, oud en nieuw, wordt nog steeds over de hele wereld gespeeld.

Bekend voor het verleggen van grenzen op het gebied van expressie en seksualiteit, blijft Madonna een relevante begrip. Ze vertoont geen tekenen van vertraging en is momenteel in het midden van haar 14th tour, voor haar album, Madame X. Haar tourdata zullen tot ver in 2020 doorgaan, op locaties in Londen en Parijs.

In 2006 richtte Madonna samen met Michael Berg een liefdadigheidsorganisatie zonder winstoogmerk op om de armoede en ontberingen van de miljoen wezen in Malawi te helpen bestrijden. Naast haar professionele prestaties is ze een activiste, die vier van haar zes kinderen uit Malawi heeft geadopteerd.

Naast haar vele prijzen heeft Madonna de eerste plaats ingenomen bij het aftellen van VH1 van de 100 beste vrouwen in de muziek; Rolling Stone heeft haar vermeld als een van de 100 grootste artiesten aller tijden en een van de 100 beste songwriters aller tijden.

Laten we vandaag eens kijken naar Madonna's indrukwekkende carrière, in foto's.

20 Voordat ze beroemd was

Geboren uit ouders die Italiaanse immigranten waren, maakte Madonna deel uit van een grote familie. Met twee oudere broers en drie jongere broers en zussen, en dezelfde naam als haar moeder, gaf haar familie haar de bijnaam "Little Nonni".

Madonna was pas vijf jaar oud toen haar moeder overleed. In haar jongere leven was ze een 'eenzaam meisje dat op zoek was naar iets. Ik was op een bepaalde manier niet opstandig. Ik vond het belangrijk ergens goed in te zijn. Ik heb mijn oksels niet geschoren en ik droeg geen make-up zoals normale meisjes dat doen. Maar ik heb gestudeerd en ik heb goede cijfers gehaald…. Ik wilde iemand zijn.'

19 Gloednieuw in de hitlijsten

Madonna heeft hard gewerkt om een hetero-A-student te zijn, waarbij ze academici in evenwicht bracht met haar tijd in het cheerleading-team van de school. Toen ze afstudeerde, kreeg ze een dansbeurs aan de University of Michigan School of Music, Theatre and Dance.

Ze nam balletlessen en bleef werken aan haar dromen. In 1978 stopte ze met studeren en verhuisde ze naar New York City, net als vele anderen op zoek naar roem.

18 Haar Lucky Star

In het begin van de jaren tachtig begon Madonna te werken als achtergronddanseres voor andere artiesten. Ze vormde ook een band met haar toenmalige vriend. Toen ze begon te werken aan haar songwriting, ontdekte ze al snel dat ze liever solo acteerde. Dit was een slimme zet, aangezien Madonna in 1982 als soloartiest tekende bij Sire Records. Ze bracht haar allereerste album uit in 1983.

17 Live en in concert

Madonna's liveshow is een concertervaring. Het is fysiek, het is visueel aantrekkelijk en het is iets waar ze in de loop der jaren heel hard aan heeft gewerkt om het te perfectioneren. Ze heeft zelfs enkele akoestische nummers geïntegreerd, zodat ze de kans krijgt om te herstellen van de lichamelijkheid van sommige van haar meer energieke dansen.

Hard werken is altijd een onderdeel van haar merk geweest. Madonna zei: Ik ging naar New York. Ik had een droom. Ik wilde een grote ster worden. Ik kende niemand. Ik wilde dansen. Ik wilde zingen. Ik wilde al die dingen doen. Ik wilde mensen blij maken. Ik wilde beroemd worden. Ik wilde dat iedereen van me zou houden. Ik wilde een ster zijn. Ik heb heel hard gewerkt en mijn droom is uitgekomen.”

16 Het materiële meisje

De evolutie van Madonna's beroemde relatie met Sean Penn v alt samen met een groot deel van haar vroege carrière. Madonna begon met Penn te daten toen ze aan de video voor "Material Girl" werkte. De twee stapten in het huwelijksbootje op haar 27th verjaardag in 1985.

Toen Madonna haar "True Blue"-album opdroeg aan Penn, zei ze dat hij "de coolste man in het universum" was. Het huwelijk zou de jaren tachtig niet overleven en de twee scheidden op 14 septemberth, 1989.

15 The Big Hair Cut

Zelfs beroemdheden zijn vatbaar voor spijt van de koper als het gaat om kleding die ze dragen of een bijzonder tragische kapselkeuze. Gelukkig voor de rest van ons kunnen we het fotografische bewijs meestal verbergen.

Voor Madonna blijven deze beelden onderdeel van haar reis als stijl- en muziekicoon. Madonna zei: "Soms kijk ik terug naar mezelf en herinner ik me dingen die ik vroeger zei, of mijn kapsel, en ik krimp ineen."

14 Zoals een gebedstijdperk

Madonna's blik in de video "Like a Prayer" was een van de minst controversiële dingen over haar carrière in die periode. Vanwege de video en de verontwaardiging die het veroorzaakte, verloor de ster haar Pepsi-contract en enkele fans.

Rhino Insider deelde informatie uit een Rolling Stone-interview met de regisseur van de video, Mary Lambert. Mary zei: "Ik wist dat we op een aantal belangrijke knoppen drukten, maar ik heb de invloed en onverdraagzaamheid van fundamentalistische religie en racisme in dit land en de wereld een beetje onderschat."

13 Blonde Ambitie Tour

Madonna's Blonde Ambition World Tour was de derde concerttour van de ster, ter promotie van haar vierde studioalbum. De tour had een last-minute naamswijziging. Het was eerder bedoeld als de Like A Prayer Tour, maar de titel moest worden gewijzigd toen Pepsi hun sponsoring van de ster introk.

12 Erotica Tour

Madonna's vierde concerttournee, ter ondersteuning van haar album, "Erotica", heette The Girlie Show World Tour (of kortweg The Girlie Show). Madonna was altijd geïnteresseerd in het breken van records en wist 360.000 records te verkopen. De tour werd geschat op meer dan 70 miljoen dollar bruto. Het had in plaats daarvan de "Make Madonna Rich"-tour moeten heten.

11 Evita

Madonna's inval in acteren was een van haar meest bekritiseerde keuzes, maar toch zag ze enig succes. Haar filmrollen waren onder meer Desperately Seeking Susan, Dick Tracy en Evita.

Madonna is erin geslaagd een Golden Globe Award voor Beste Actrice te winnen, voor haar vertolking van Eva Peron in de film Evita uit 1996.

10 Lichtstraal

"Ray of Light" markeerde een nieuwe Madonna, terwijl ze lange blonde 'Botticelli-krullen' en een 'Moeder Aarde'-esthetiek omarmde. Misschien kwam dit door haar nieuwe rol als moeder van dochter Lourdes.

Madonna zei: "Sinds mijn dochter werd geboren, voel ik de vluchtigheid van de tijd. En ik wil het niet verspillen aan het krijgen van de perfecte lipkleur."

9 Niets doet er echt toe bij de Grammy's

Als Madonna alleen voor de prijzen in de muziekbusiness zat, zou ze nog steeds winnen. De ster blijft de best scorende solo-artiest aller tijden, die de afgelopen 30 jaar alleen al voor haar concerten 1,31 miljard dollar heeft binnengehaald. Madonna werd opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame het eerste jaar dat ze in aanmerking kwam.

8 De All-American Cowgirl

Hoewel Madonna het leuk vindt om eruit te zien als een cowgirl, wil ze misschien niet zo graag weer in het zadel. De ster brak verschillende botten na een paardrij-ongeluk in haar Engelse landhuis op haar 47th verjaardag.

Billboard heeft een artikel over het incident uitgebracht, samen met een verklaring van haar woordvoerder, Liz Rosenberg. De verklaring luidde: "De superster werd in het ziekenhuis opgenomen met drie gekneusde ribben, een gebroken sleutelbeen en een gebroken hand."

7 Behandeld als roy alty in 2002

Hoewel velen graag de draak steken met het Britse accent dat Madonna vrij plotseling kreeg, na meer tijd in Engeland te hebben doorgebracht, is ze echt pop-roy alty. Toen Madonna de koningin in 2002 ontmoette, was ze naar verluidt behoorlijk nerveus, maar bleef kalm. Een leuk weetje is dat Hare Majesteit Madonna niet meteen uit de context herkende.

The Sun meldde dat Madonna zei: "Inderdaad, het is een nerveus moment - het is niet gemakkelijk om The Queen bij te houden".

De videobeelden in het rapport tonen de Material Girl-zangeres die worstelt om haar hoofd koel te houden terwijl ze QEII de hand schudt.

6 Een koningin en twee popprinsessen

Wie zou het beruchte 'optreden' bij de MTV Music Video Awards 2003 kunnen vergeten, toen Madonna, Christina Aguilera en Britney Spears een versie van haar hit "Like A Virgin" uitvoerden die werd afgesloten met een zeer openbare kus?

Zelfs Brit had het er nog over toen ze (opnieuw) optrad in Radio City Music Hall voor haar Pieces of Me Tour 2018. ET Online meldde dat Britney tegen haar fans zei: Dit is onze favoriete stad, de Big Apple! Hoe gaat het met jullie? De laatste keer dat ik op dit podium stond, heb ik een meisje gekust. Haar naam was Madonna!”

5 Disco Chic

Madonna herdefinieert altijd haar uiterlijk, haar geluid en haar imago en ziet er groovy uit in deze op disco geïnspireerde outfit. Madonna heeft een gezonde kijk op hoe wispelturig fans en haters kunnen zijn en zei: "Ik ben populair en impopulair geweest, succesvol en niet succesvol, geliefd en verafschuwd, en ik weet hoe zinloos het allemaal is. Daarom voel ik me vrij om alle risico's te nemen die ik wil."

4 Live vanuit Londen

Of je nu een levenslange fan bent of gewoon nieuwsgierig, het scoren van een ticket voor een Madonna-show is iets dat de moeite waard is om aan je bucketlist toe te voegen. Door over haar optredens te praten, heeft Madonna een duidelijk beeld van wat ze te bieden heeft. De popkoningin zegt: Ik zou graag denken dat ik mensen meeneem op reis; Ik vermaak mensen niet alleen, maar geef ze ook iets om over na te denken als ze weggaan.”

3 De fakkel doorgeven

Na Madonna's opmerking dat een van Lady Gaga's liedjes op die van haar leek, meldde de pers dat er een vete was tussen de twee sterren. Deze foto laat zien dat de twee er geen probleem mee hebben om met elkaar om te gaan, wat anderen ook zeggen.

Madonna zei tegen Rolling Stone: Ik denk niet dat ze mijn kroon wil. We leven in een wereld waar mensen graag vrouwen tegen elkaar uitspelen. En daarom hou ik van het idee om andere vrouwen te omarmen die doen wat ik doe.”

2 Met Gala Madge

Zelfs in de zestig verlegt Madonna nog steeds haar grenzen en spreekt ze haar mening uit. Toen ze in een gewaagde outfit op het Met Gala verscheen, zei ze dat het was om een statement te maken over de beperkingen die de samenleving aan vrouwen stelt.

Madge plaatste op Instagram: Als het gaat om vrouwenrechten, bevinden we ons nog in de donkere middeleeuwen. Mijn jurk op het Met Ball was zowel een politiek statement als een fashionstatement. Het feit dat mensen echt geloven dat een vrouw haar seksualiteit niet mag uiten en avontuurlijk mag zijn na een bepaalde leeftijd, is het bewijs dat we nog steeds in een leeftijds- en seksistische samenleving leven.”

1 Hoe ze nog steeds de koningin is

Madonna heeft het nog steeds. Tot op heden heeft ze wereldwijd meer dan 300 miljoen platen verkocht en is ze door het Guinness World Records uitgeroepen tot de best verkopende vrouwelijke artiest aller tijden.

Madonna is zelfverzekerd en trots op haar prestaties. Ze zei: "Soms denk ik dat ik geboren ben om mijn naam waar te maken. Hoe kon ik iets anders zijn dan wat ik ben, nadat ik Madonna ben genoemd? Ik zou ofwel een non zijn geworden of dit."

Aanbevolen: