Brad Pitt's opkomst, ondergang en comeback: in beeld

Inhoudsopgave:

Brad Pitt's opkomst, ondergang en comeback: in beeld
Brad Pitt's opkomst, ondergang en comeback: in beeld
Anonim

Brad Pitt heeft een wilde en tumultueuze carrière gehad in de loop van meer dan 30 jaar van zijn leven als acteur. Hij begon als een eenvoudige jongen uit Oklahoma voordat hij naar de Universiteit van Missouri ging met de droom journalist te worden. Tijdens zijn laatste jaar op de universiteit werd zijn passie voor film echter te groot om nog langer te bevatten. Met nog maar twee weken te gaan voordat hij zou afstuderen met zijn diploma journalistiek (met een focus op reclame) in de hand, besloot hij te stoppen en verhuisde hij naar Californië om acteur te worden.

Zoals we allemaal weten, heeft de gok die Pitt op zijn leven heeft genomen enorm zijn vruchten afgeworpen, maar dat betekent niet dat hij niet kwam zonder een paar wegversperringen op zijn weg tijdens zijn reis.

De opkomst naar roem wordt achteraf gezien nooit in goud betaald en we moeten bedenken dat zijn val uit de gratie de afgelopen jaren niet gemakkelijk vanaf de zijlijn te zien was. Echter, aangezien hij zijn comeback ingaat na een enorm 2020, is het de moeite waard om iedereen te herinneren aan zijn opkomst en ondergang voordat we zijn comeback kunnen waarderen voor wat het werkelijk is.

13 Een van zijn eerste filmrollen

Toen Brad Pitt voor het eerst probeerde in te breken in de filmindustrie, was het beste wat hij kon krijgen voordat hij een opmerkelijke naam werd, gewoon een reeks extra achtergrondrollen zonder dialoog. Een van die rollen was in de door Charlie Sheen geleide film No Man's Land.

12 Eerste doorbraakrol

Toen hij zich eindelijk genoeg omhoog werkte in Hollywood om kleine (zij het cruciale) spreekrollen op te pakken, verwierf hij voor het eerst bekendheid vanwege een doorbraak als ondersteunende rol in Thelma en Louise. Nadat de topkopers in Hollywood hem eindelijk goed hadden bekeken, kwamen er nog meer aanbiedingen binnen en Pitt ging plotseling naar de races.

11 Eerste Golden Globe Knik

Voor hij het wist, was Brad Pitt eindelijk een leidende man in Hollywood. Vooral dankzij een leidende wending in het dramatische epische Legends of the Fall. Zowel het publiek als de critici ontdekten al snel dat Pitt niet alleen een van de meest sexy gezichten wist te vangen die Tinseltown te bieden had, maar dat hij ook echte acteerprestaties had, vandaar dat hij zijn eerste Golden Globe-nominatie verdiende.

10 First Globe Win / Oscar Nod

Terwijl zijn opkomst voortduurde, wilde Pitt bewijzen dat hij niet alleen een mooi gezicht was, maar ook bereik had als acteur. Wat volgde was een schare gedurfde en uitdagende filmrollen, zoals die van de gestoorde Jeffrey Goines in de sci-fi thriller Twelve Monkeys. De durf wierp zijn vruchten af, want niet alleen de ondersteunende uitvoering leverde Pitt zijn eerste Golden Globe op, maar ook zijn eerste Oscar-nominatie.

9 Trouwen met Jennifer Aniston

Te midden van al deze wereldwijde bekendheid en succes vond Brad Pitt liefde in de vorm van Friends-ster en een van Hollywood's grootste opkomende actrices op zich, Jennifer Aniston. Na een ontmoeting in 1998, trouwden de twee snel, slechts twee jaar later, in het jaar 2000.

8 Breakup With Jen - Hallo Angie

In 2005 speelden Brad Pitt en Angelina Jolie in de spionagekomedie, meneer en mevrouw Smith. Tijdens hun tijd samen filmen, vlogen de vonken over ondanks dat Pitt al getrouwd was met Aniston. Datzelfde jaar vroegen Pitt en Aniston een scheiding aan en Pitt streefde een getrouwd leven na met Angelina Jolie. Na reactie van fans was dit incident het begin van het einde voor Brad Pitt.

7 Flop na flop

Brad Pitts filmcarrière na Jen was niet erg aardig voor hem. World War Z was zijn meest winstgevende film ooit en won een Oscar voor het produceren, maar voor het grootste deel had hij veel flops. Films zoals Killing Them Softly voldeden niet aan de verwachtingen, financieel of kritisch, of beide in enkele zeldzame gevallen.

6 Huwelijk getest door samen te werken

Een van de teleurstellende flops van Brad Pitts carrière is By the Sea, dat vijf jaar na de release alweer vergeten is. Het was de tweede keer dat hij en zijn toenmalige vrouw samenwerkten aan een film, maar niet de aanklacht of zelfs de liefde van de critici ontvingen die meneer en mevrouw Smith ontvingen.

5 Uit elkaar met Angie

De Brangelina-relatie was nooit meer hetzelfde na het filmen van By the Sea samen, en het was zeker niet hetzelfde nadat TMZ verslag deed van een noodlottige familie jetrit waarbij Brad en Angie een slecht argument hadden dat leidde tot een dronken Brad vechten met zijn zoon Maddox. Het is niet verwonderlijk dat Jolie en Pitt kort na het incident zijn gescheiden.

4 Bradley Cooper helpt Pitt af te kicken

Wat er ook met dat vliegtuig is gebeurd en de gevolgen van zijn scheiding waren genoeg om Pitt ervan te overtuigen dat er iets moest veranderen. Nadat Bradley Cooper hem had geholpen van zijn drinkgewoonte af te komen (zoals beschreven in zijn dankwoord dit jaar bij de National Board of Review Annual Awards), was dit de eerste stap van Pitts filmcomeback.

3Hereniging met Jen

In het midden van zijn comeback, op de avond dat hij een standbeeld won bij de SAG Awards, kwam Pitt toevallig zijn oude vlam Jennifer Aniston tegen (die eerder op de avond haar eigen SAG won). Ondanks de aard van de breuk waren ze duidelijk blij elkaar te zien, wat de geruchten voedde dat ze weer bij elkaar zouden komen.

2 Eindelijk een acteer-Oscar winnen

Brad Pitt heeft verschillende Oscar-nominaties op zijn naam staan en zoals eerder vermeld won hij een prijs voor het produceren van Best Picture-winnaar 12 Years A Slave, maar het duurde tot zijn comeback in Once Upon A Time In Hollywood dat hij eindelijk werd beloond voor zijn acteervermogen tijdens de ceremonie van 2020.

1 Nieuwe kritieken met Ad Astra

Vlak voor alle buzz van dit comeback-awardseizoen, kreeg Pitt nog een ander niveau van lof en aandacht voor zijn nieuwste film, een sci-fi-epos genaamd Ad Astra. Het ontving niet alleen positieve recensies van critici (met intensieve details over de sterke prestaties van Pitt) en een nominatie voor Sound Mixing bij de Oscars, het had ook een sterk box office-uitje en won $ 132 miljoen van een budget van $ 80.

Aanbevolen: