De opkomst en ondergang van Chris Hansen van een roofdier

Inhoudsopgave:

De opkomst en ondergang van Chris Hansen van een roofdier
De opkomst en ondergang van Chris Hansen van een roofdier
Anonim

Journalist Chris Hansen steeg naar ongelooflijke hoogten dankzij zijn ambtstermijn op NBC's Dateline en zijn To Catch A Predator-serie. Voor degenen die te jong zijn om het zich te herinneren, tijdens het midden van de jaren 00 en het tijdperk van America Online-chatrooms en Myspace, deed Chris Hansen een reeks onthullingen waarin hij en de waakhondgroep Perverted Justice steekoperaties opzetten en seksuele roofdieren vangen die probeerden verzorg jonge vrouwen en jongens voor seks.

De serie was een groot succes en maakte Chris Hansen meteen wereldberoemd en een held voor velen. Maar het was niet alles wat het leek. Hoewel elke fatsoenlijke persoon achter een show kan staan die de wereld helpt te verlossen van perverselingen en pedofielen, was er een onnoemelijke duistere kant aan de show. Sinds die donkere kant werd onthuld, heeft Chris Hansen moeilijke tijden doorgemaakt. Dit is het verhaal van de opkomst en ondergang van Perverted Justice, To Catch A Predator en Chris Hansen.

8 'To Catch A Predator' was een verrassende hit

Toen Chris Hansen voor het eerst zijn uiteenzetting over online roofdieren deed, werd niet verwacht dat het een enorme hit zou worden. Maar het publiek was gefascineerd door de verscheidenheid aan mannen die op heterdaad betrapt werden en de reacties die Hansen voor de camera kreeg toen hij deze mannen ontmaskerde, zorgden voor geweldige televisie. Waar het publiek het meest door geboeid was, waren de interviews, om de een of andere reden, hoewel de mannen wisten dat ze op het punt stonden te worden gearresteerd, gingen ze zitten en spraken met Hansen. De eerste aflevering was een eenmalig iets, maar al snel bestelde Dateline een reeks afleveringen.

7 Chris Hansen blies op in een familienaam dankzij 'Dateline'

Chris Hansen en Perverted Justice toerden door het land en werkten samen met verschillende lokale politiediensten om stingen op te zetten en roofdieren te vangen die internet gebruikten om afspraakjes te maken met minderjarigen, die eigenlijk leden van Perverse Justice waren die zich voordeden als minderjarigen. De show leidde tot de arrestatie van verschillende roofdieren en de show voerde tussen 2004 en 2007 zeven verschillende onderzoeken uit. Hansens interviewstijl werd zo iconisch dat hij zelfs een cameo deed als hijzelf in een aflevering van 30 Rock.

6 Chris Hansen schreef een succesvol boek en 'To Catch A (Blank)' werd een nieuw formaat

In 2007 schreef Hansen het boek To Catch a Predator: Protecting Your Children from Online Enemies Al in Your Home. Naast het succes van het boek en de show, begon Dateline het steekonderzoek-showformaat dat Hansen had gemaakt aan te nemen en een hele reeks spin-off-series volgde. Dateline lanceerde bijvoorbeeld ook To Catch A Con Man, To Catch An ID Thief en To Catch A Carjacker, naast verschillende andere true crime exposé-series.

5 'Een roofdier vangen' was niet alles wat het leek

Hoewel de show de lof oogstte van pleitbezorgers van kinderen en ouders in het hele land, was er een duistere kant aan de show die, toen deze werd onthuld, zowel de reputatie van Chris Hansen als Dateline schaadde. Om te beginnen hebben de meeste mannen die tijdens het onderzoek van de show werden gearresteerd, niet veel gevangenisstraffen uitgezeten, of helemaal niet, omdat ze technisch gezien geen seksuele handelingen hebben gepleegd. De meeste mannen werden echter gedwongen zich voor het leven te registreren als zedendelinquent. Maar ondanks dat feit hadden veel aanklagers nog steeds moeite om te beweren dat deze steken geen beknelling waren. Het is illegaal om iemand te misleiden tot het plegen van een misdaad die ze normaal niet zouden plegen, en dat was een grote vergissing in de tactiek van Perverse Justice om contact te leggen met doelen.

4 De controverse over het incident in Texas

Tijdens een onderzoek in Murphy, Texas, werd een assistent-officier van justitie betrokken. In een mislukte poging om de man te arresteren en een interview te krijgen, schoot de aanklager zichzelf dood terwijl de show werd opgenomen. De openbare aanklagers van Texas waren woedend op Hansen en de lokale autoriteiten omdat de zelfmoord niet alleen een verschrikkelijke ontwikkeling was, maar ook onthulde dat Hansen, de politie en de Perverse Justice flagrant de juiste procedure hadden genegeerd die de arrestatie van de man had kunnen garanderen. Omdat het onderzoek in Texas zo mislukt was, had de staat geen andere keuze dan de aanklacht tegen alle mannen die ze bij die steek hadden betrapt, af te wijzen.

3 De Watchdog-groep van Chris Hansen werd betrapt op verschillende schandalen

Na het fiasco in Texas begon de trui net te ontrafelen toen onderzoek naar de show draad na draad trok. 20/20 deed een onthulling op Dateline en onthulde dat de tactieken van Perverted Justice de aanwezigheid van online roofdieren erger zouden kunnen maken, niet beter, omdat het roofdieren leerde hoe ze zich beter konden verbergen. Sommige officieren van justitie wezen er ook op dat de groep niet op dezelfde manier was opgeleid als wetshandhavers, en dat de verdediging tegen insluitingen die door hun arrestanten werd gebruikt, werd bevestigd door het feit dat perverse justitie-lokvogels vaak contact met doelen initieerden. Er werd ook onthuld dat Perverted Justice bijbedoelingen had om met NBC samen te werken, omdat de groep financiële prikkels ontving van het netwerk waarvan openbare aanklagers en kinderadvocatengroepen zeggen dat ze de kracht van hun zaken hebben geschaad. To Catch A Predator werd in 2008 geannuleerd nadat het onderzoek in Texas en Perverted Justice de lokvogeloperaties in 2019 beëindigden.

2 Chris Hansen kreeg uiteindelijk nog een show

Chris Hansen lanceerde in 2015 een Kickstarter in een poging de serie terug te brengen. Toen, in 2016, werd hij de gastheer van Crime Watch Daily en begon hij een vast segment in de show genaamd Hansen Vs. Roofdier. Terwijl Chris Hansen leek te herstellen van zijn val uit de gratie na Dateline, was het niet de bedoeling.

1 Chris Hansen werd gearresteerd in 2019

Het verhaal van de opkomst en ondergang van Chris Hansen kwam eindelijk tot een einde toen Hansen begin 2019 werd gearresteerd. Hansen schreef een onterechte cheque uit aan een bedrijf dat hij had ingehuurd om merchandise te maken voor zijn Hansen Vs. Roofdier segmenten. De cheque uit 2017 werd nooit gehonoreerd en Hansen had geen andere keuze dan zich over te geven aan de autoriteiten. Hij doet nu een YouTube-serie, Have A Seat With Chris Hansen, maar sinds zijn arrestatie heeft Chris Hansen moeite om zijn carrière en zijn publieke imago te herstellen.

Aanbevolen: