Foto's van de Harry Potter-set die de magie verpest (maar we kunnen niet stoppen met ernaar te kijken)

Inhoudsopgave:

Foto's van de Harry Potter-set die de magie verpest (maar we kunnen niet stoppen met ernaar te kijken)
Foto's van de Harry Potter-set die de magie verpest (maar we kunnen niet stoppen met ernaar te kijken)
Anonim

Veel Harry Potter-fans zouden beweren dat de romans beter zijn dan de films. Maar ongeacht eventuele plotdetails die de films mogelijk hebben weggelaten, kun je niet zeggen dat er niet veel moeite is gedaan om het verhaal op het scherm te brengen. Er zijn veel details bij het maken van de films die bewijzen wat een prestatie het was om zo'n indrukwekkende bewerking te maken.

Aan de hand van foto's van de Harry Potter-set tijdens het maken van de films, kunnen we zien welke speciale effecten en technieken werden gebruikt om de magie tot leven te brengen. De volgende foto's van de set kunnen de magie voor ons verpesten, maar we blijven ernaar kijken! Bekijk ze hieronder.

15 Hoe zijn al deze mensen vrienden?

cast van harry potter
cast van harry potter

Nadat je bepaalde personages hebt gezien als de ergste vijanden, is het vreemd om te zien dat de acteurs in het echt met elkaar overweg kunnen! Sommige acteurs genoten niet van hun tijd op de Harry Potter-set, maar het is duidelijk dat Daniel Radcliffe, Ralph Fiennes, Michael Gambon en Helena Bonham Carter het fantastisch hadden, ook al haatten hun personages elkaar!

14 We denken niet dat we Sneep ooit hebben zien lachen

Sneep lacht
Sneep lacht

Snape lacht nooit in de films, dus deze foto achter de schermen van Alan Rickman is echt een eye-opener! Rickman was ontroerd door zijn tijd als Sneep en schreef zelfs een oprechte afscheidsbrief aan Harry Potter toen het filmen voorbij was. Het is goed om te weten dat zijn verhaal achter de schermen een beetje gelukkiger was dan op het scherm.

13 Hoe de echte Thestrals eruit zien

thestrale
thestrale

Thestrals zijn een van de magische wezens die in Harry Potter worden getoond en die alleen kunnen worden gezien door iemand die de dood heeft gezien en verwerkt. Op deze afbeelding kunnen we zien dat de acteurs de thestrale scènes moesten naspelen met niets meer dan gebeeldhouwde hoofden die door de bemanning werden bewogen.

12 Dus dat is waar Perkamentus naar keek toen hij de school toesprak

dumbledore achter de schermen
dumbledore achter de schermen

Als rector van Zweinstein moet Perkamentus nogal wat toespraken houden in de films. Het is raar om te bedenken dat hij hier de hele tijd naar keek, in plaats van naar een kamer vol studenten. Volgens Film Tool Kit zijn er ongeveer 500 mensen nodig om een film te maken, dus het is logisch dat de set vol is.

11 Hoe magie er echt uitziet

Emma Watson filmt Harry Potter
Emma Watson filmt Harry Potter

Diep van binnen wisten we dat we naar speciale effecten keken en niet naar echte magie elke keer dat er iets geweldigs gebeurde in de Harry Potter-films. Foto's zoals deze, die laten zien hoe objecten eruitzagen alsof ze alleen rond Zweinstein bewegen, brengen ons zeker met de grond gelijk.

10 Hagrid, ben jij dat?

Hagrid stunt dubbel
Hagrid stunt dubbel

Omdat Robbie Coltrane eigenlijk geen reus is, moest er een stuntdubbel worden ingezet voor bepaalde scènes waarin Hagrid verscheen. Zijn dubbelganger was eigenlijk Martin Bayfield, een voormalig rugbyspeler met een groot postuur. Volgens Screen Rant moest Bayfield veel vulling dragen om zichzelf meer op een reus te laten lijken.

9 Het Verboden Bos lijkt eigenlijk best aangenaam

het verboden bos in harry potter
het verboden bos in harry potter

Foto's zoals deze maken duidelijk dat de engste plekken in Harry Potter er vaak angstaanjagend uitzien in de postproductie. Degenen die de Warner Brothers Studio Tour in Londen bezoeken, kunnen echt door het bos lopen waar ze oog in oog komen te staan met animatronische spinnen en humeurig zwak licht.

8 Ligusterdrive bevindt zich eigenlijk in een studio

filmen-de-doodsheiligen-deel-1
filmen-de-doodsheiligen-deel-1

Als je op zoek bent naar de echte Privet Drive, dan vind je die niet in de rustige buitenwijken van Londen, maar op de Warner Brothers Studio Tour. In plaats van een echte straat te gebruiken, werden scènes zoals deze gefilmd in de studio tegen een groene achtergrond om de gewenste effecten te bereiken.

7 Harry zat niet echt vast op de begraafplaats

filmen-van-de-vuurbeker
filmen-van-de-vuurbeker

En hier dachten we dat Harry echt vastzat op het kerkhof in de Vuurbeker wanneer Voldemort voor het eerst terugkeert en hem vasthoudt achter de greep van het standbeeld! De sfeer op de set was lang niet zo angstaanjagend als de films deden lijken. Maar volgens Entertainment Weekly was Daniel Radcliffe nog steeds oprecht geïntimideerd door Ralph Fiennes.

6 Het Ministerie van Toverkunst lijkt niet langer zo onheilspellend

het ministerie van magie filmen in harry potter
het ministerie van magie filmen in harry potter

Als je filmsets tegen groene schermen ziet, zien ze er ineens een stuk minder eng uit. Er gebeuren veel vreselijke dingen in het Ministerie van Toverkunst, waaronder de moord op Sirius Zwarts, dus het wordt over het algemeen afgeschilderd als een donkere en intimiderende plek. Maar zoals we kunnen zien, was het eigenlijk maar een set!

5 Was de Basilisk een marionet?

geheime kamer basilisk hoofd
geheime kamer basilisk hoofd

De basilisk die in de Geheime Kamer verschijnt, is een van de meest verontrustende magische wezens in het Harry Potter-universum. Er is veel werk verzet om het beest tot leven te brengen, waaronder het maken van een schaalmodel van de basiliskkop die als een marionet op een stok werd bewogen.

4 Is het vreemder om Voldemort met een neus te zien of te praten met Perkamentus?

dumbledore en voldemort achter de schermen
dumbledore en voldemort achter de schermen

We weten niet zeker wat er vreemder is: om Voldemort met een echte neus te zien of om hem te zien chatten met Perkamentus, zijn gezworen vijand. Ralph Fiennes en Michael Gambon speelden samen in verschillende films in de franchise, dus ze leerden elkaar behoorlijk kennen door de Halfbloed Prins toen deze opname werd gemaakt.

3 De zaak van de stuntdubbel

stunt verdubbelt op harry potter
stunt verdubbelt op harry potter

Het is niet alleen Robbie Coltrane die een body double nodig had. Vanwege de verschillende stunts en shots die bij het maken van de film betrokken waren, hadden de hoofdrolspelers ook body doubles nodig. Tragisch genoeg meldt Did You Know dat de voormalige stuntdubbel van Daniel Radcliffe, David Holmes, vanaf zijn middel verlamd was tijdens een explosiescène terwijl hij de Relieken van de Dood maakte.

2 Harry's kieuwen zijn ook niet echt

harry's kieuwen
harry's kieuwen

Harry Potter lijkt zo echt als je ernaar kijkt dat je gemakkelijk vergeet dat alle magische verschijnselen nep zijn. De kieuwen die Harry in de Vuurbeker laat groeien na het eten van de Gillyweed, worden hier getoond terwijl zijn make-upteam Radcliffe voorbereidt op de shoot. Volgens Magical Quill verdronk Radcliffe bijna terwijl hij leerde onder water te zwemmen voor de film.

1 Er is niets vreemder dan Harry en Bellatrix een aanhankelijk moment te zien delen

helena bonham carter en daniel racliffe
helena bonham carter en daniel racliffe

Sommige Harry Potter-fans zouden zeggen dat Bellatrix van Detta het slechtste personage in de franchise is, sadistischer dan Voldemort zelf. Dus het verbaast ons om te zien dat actrice Helena Bonham Carter Radcliffe zo'n genegenheid toont. Volgens Entertainment Weekly koos Bonham Carter ervoor om het personage af te schilderen als een losgeslagen en woeste persoonlijkheid.

Aanbevolen: