4:44: Interessante feiten over Jay-Z's 2017-album

Inhoudsopgave:

4:44: Interessante feiten over Jay-Z's 2017-album
4:44: Interessante feiten over Jay-Z's 2017-album
Anonim

Met een duizelingwekkend vermogen, dat nu meer dan $ 1 miljard bedraagt, kun je erop vertrouwen en geloven dat Jay-Z geen albums uitbrengt omdat hij het geld nodig heeft. Zijn 13e studioalbum, 4:44, kwam als een verrassing voor fans, toen ze overal in de VS billboards begonnen op te merken met de albumtitel op een beige achtergrond. Dit gebeurde dicht bij de release van het project op 30 juni 2017.

Bij de release waren er al een miljoen exemplaren van de plaat verkocht, dankzij een samenwerking met Sprint.

4:44 is om verschillende redenen een van de meest persoonlijke albums die Jay-Z heeft opgenomen. Het hele project werd geproduceerd door zijn oude vriend, No I. D., terwijl zijn teksten over alles gingen, van zijn huwelijksproblemen met zijn vrouw, Beyonce, tot zijn vete met Kanye West. Het raakte ook zijn wens om een erfenis voor zijn kinderen na te laten.

4:44 stelde mensen in staat om dingen van Jay's kant van dingen te begrijpen, wat opwindend was voor fans omdat de muziekmagnaat over het algemeen een zeer privéleven leidt.

Dus, welke andere feiten zijn er om te weten over het 4:44-album van Jay-Z? Laten we het uitzoeken.

13 Hij legde de betekenis van de titel van het album uit

Voor de release op 30 juni 2017 had Jay-Z posters met de titel '4:44' op billboards in de VS, maar wat betekent die titel eigenlijk? De rapper van '99 Problems' legde uit dat '4:44' het eerste nummer was dat hij voor het album schreef. Hij schreef het in de kleine uurtjes, om 04.44 uur. "Het is het titelnummer omdat het zo'n krachtig nummer is", vertelde hij aan iHeartRadio's The Beat.

12 Het was aanvankelijk alleen beschikbaar op Tidal

Het album was alleen beschikbaar voor Sprint- en Tidal-klanten, exclusief voor vroege release. Het is slechts voor een beperkte tijd beschikbaar gesteld voor gratis digitale download op het streamingplatform. Door het project vroegtijdig uit te brengen, op zijn eigen muziekdienst, kon Jay meer klanten binnenhalen en zijn reputatie behouden voor het doen van grote aantallen voor de eerste week verkopen.

11 Een reactie op het album 'Lemonade' van Beyonce

Velen beschouwden '4:44' als een reactie op Beyonce's zesde studioalbum, 'Lemonade', waar ze openlijk sprak over haar huwelijksproblemen met haar oude partner. Interessant genoeg gebruikte Jay zelfs bepaalde teksten die terugverwezen naar Beyonce, zoals 'You better call Becky with the good hair' uit het nummer 'Sorry', dat hij veranderde in 'Leave me alone, Becky' in 'Family Feud'. '

10 Hij vertelde over zijn problemen met Kanye West

We weten allemaal dat Jay-Z liever privé blijft over zijn persoonlijke leven, maar zijn voortdurende vete met Kanye West kon zeker niet over het hoofd worden gezien terwijl hij aan '4:44' werkte.

De vader van drie besprak zijn verschillen met West op het eerste nummer van het album, 'Kill Jay Z', waar hij rapt: "Hij gaf je 20 minuten op het podium, fk was hij aan het denken? / Fk mis met iedereen?' is wat je zegt / Maar als iedereen gek is, ben jij degene die gek is."

9 Hij verdiende $ 48 miljoen van de 4:44 Tour

Het album van Jay-Z was niet alleen een commercieel succes, maar het leverde hem ook tientallen miljoenen dollars op toen hij in oktober 2017 zijn 4:44 Tour aftrapte. De tour, die 33 shows omvatte, bracht maar liefst $ 50,8 miljoen en sloot de run af op 21 december 2017. Dat is een manier om vlak voor Kerstmis wat geld te verdienen.

8 Het werd zijn 14e nummer 1 album

Jay-Z's '4:44'-album werd zijn 14e nummer 1-album in de Billboard Hot 200, met een indrukwekkende verkoop van 262.000 album-equivalenten, waarvan 174.000 pure albumverkopen. Het grote mobiele bedrijf, Sprint, had ook een miljoen exemplaren van het album gekocht om zijn abonnees gratis downloads van het project te bieden. Het album is sindsdien platina gecertificeerd.

7 Het album bracht drie singles voort

Van het dertiende album van Jay-Z werden drie van de tien nummers singles: '4:44', 'Bam' en 'Family Feud'.’ Interessant genoeg koos Jay ervoor om van ‘The Story of O. J.’ geen single te maken, ondanks het feit dat hij het nummer een videobehandeling heeft gegeven, die meer dan 100 miljoen views op YouTube heeft verzameld.

6 Jay-Z was genomineerd voor meerdere Grammy's

Het album werd niet alleen goed ontvangen door fans, maar ook een hit bij critici - Rolling Stone kende het vier van de vijf sterren toe. De positieve recensies hebben Jay-Z vermoedelijk geholpen om meerdere Grammy-nominaties binnen te halen tijdens het 60e jaarlijkse prijsuitreikingsevenement in 2018, waaronder Album van het Jaar, Nummer van het Jaar en Record van het Jaar.

5 Zijn promotiecampagne was anders

Voor de release van het album, zoals eerder vermeld, besloot Jay-Z een andere aanpak te kiezen om bekendheid te geven aan zijn project. Hij had overal in het land posters en billboards opgehangen. De advertenties hadden aanvankelijk alleen de tekst '4:44', maar toen de release van het album naderde, werd de naam van Jay-Z toegevoegd. Dit was een gedurfde hint dat er nieuwe muziek op komst was.

4 Het album is grotendeels opgenomen in L. A

Toen Jay-Z klaar was om aan een nieuw album te gaan werken, belde hij zijn oude vriend No I. D., die het hele project zou gaan produceren. "Het kwam er pas op dat ik het hele album deed omdat het scoringsgedeelte van het verhaal zo specifiek begon te worden dat niemand anders wist hoe de muziek moest worden gemaakt die paste bij wat er gaande was," No I. D. vertelde Rolling Stone.

3 ‘4:44’ kreeg lovende recensies van critici

Aangezien dit Jay-Z's eerste album in vier jaar tijd was, waren mensen zeker nieuwsgierig om te horen waar de muziekmagnaat over zou praten op zijn 13e plaat. Maar het is onnodig om te zeggen dat de recensies overwegend positief waren, met The Times, NME, The Observer en AllMusic die het vier van de vijf sterren gaven. Ondertussen complimenteerde Vice het album door het een A-rating te geven.

2 Billboard noemde het een van de beste albums van 2017

De positieve recensies voor het album van Jay-Z stopten daar niet. Billboard plaatste '4:44' op nummer 4 op de lijst van beste albums van 2017, terwijl Complex het op nummer 2 plaatste. Dat is een indrukwekkende prestatie gezien alle artiesten die dat jaar ook hun albums hebben uitgebracht: Kendrick Lamar's 'DAMN., ' Drake's 'Meer leven' en toekomst met 'HNXDRXX.'

1 Stellaire verkoop in de eerste week

Hoewel de meeste artiesten moeite hebben om pure albumverkoop aan te trekken, heeft iemand als Jay-Z duidelijk een toegewijde fanbase die nog steeds muziek koopt. Van de 262 000 album-equivalenten die hij in zijn eerste week met '4:44' verkocht, werden er 174.000 van die exemplaren gekocht. Tegen het einde van het jaar had het 639.000 album-equivalenten verkocht, samen met de een miljoen exemplaren die Sprint had gekocht.

Aanbevolen: