10 dingen die de cast van vrienden heeft gezegd over het werken aan de iconische sitcom

Inhoudsopgave:

10 dingen die de cast van vrienden heeft gezegd over het werken aan de iconische sitcom
10 dingen die de cast van vrienden heeft gezegd over het werken aan de iconische sitcom
Anonim

De sitcom Friends uit de jaren 90 heeft een behoorlijke indruk achtergelaten in de televisiewereld, met name het sitcom-genre. De NBC-show, gemaakt door David Crane en Marta Kauffman, scoorde 62 Emmy-knikken en zes Emmy-overwinningen. Daarnaast ontving Friends ook 10 Golden Globes-nominaties en één overwinning.

Tijdens de loop van 10 seizoenen werd Friends een cultureel fenomeen. Meer recentelijk is de sitcom ook een van de meest gesyndiceerde shows op televisie en in streamingdiensten geworden. En terwijl we ook wachten op hun langverwachte reüniespecial, dachten we dat het leuk zou zijn om te bespreken wat de cast over de show zei.

10 David Schwimmer zei dat de cast aanvankelijk aarzelde om zich te binden

“Het opnemen van de piloot was waarschijnlijk het eerste wat er gebeurde”, zei Schwimmer tijdens een optreden met de rest van de cast in The Oprah Winfrey Show. "De realiteit van het bedrijf is dat we niet weten of de piloot zal worden opgehaald, dus iedereen hield afstand en investeerde niet echt te veel emotioneel in de andere mensen."

Door de jaren heen zijn verschillende shows nooit verder gekomen dan de pilot voordat ze voorgoed werden stopgezet. Deze omvatten Emily's Reasons Why Not van Heater Graham en de NBC-show Quarterlife.

9 Lisa Kudrow dankt Courteney Cox voor het maken van een "echte groep"

"Ze zette het podium op met: 'Ik weet dat ik degene ben die op tv is geweest, maar dit zijn wij allemaal'", vertelde Kudrow aan Vanity Fair. "Zij was degene die die toon zette en er op die manier een echte groep van maakte." Volgens Kudrow was Cox al een behoorlijk ervaren acteur toen ze in de show kwam.

Voordat Cox op Friends werd gecast, speelde hij in tv-series zoals Misfits of Science, Family Ties, The Trouble with Larry en Murder, She Wrote. Ondertussen, na Friends, speelde Cox in de serie Cougar Town.

8 Matt LeBlanc stelde voor dat Joey meer meisjes zou moeten raken

“Strikt uit zelfbehoud ging ik naar Marta en David en zei: “Mag ik jullie iets vragen? Ik heb een idee'", vertelde LeBlanc aan Vanity Fair. "Ik zei: 'Wat als Joey elk meisje in New York aanv alt, behalve deze drie? Wat als ik als een grote broer voor deze drie ben?’ Natuurlijk zei ik niet: ‘Omdat ik bang ben dat je geen verhalen meer voor me zult hebben…’”

Net als de rest van de belangrijkste castleden, bleef LeBlanc tot het laatste seizoen in de show. Bovendien hernam LeBlanc zijn personage in de spin-off Joey.

7 Christina Pickles zei dat Matt LeBlanc "angstig" was op de set

Tijdens een interview vertelde Pickles aan The Guardian: Aan het begin van Friends was Matt LeBlanc angstig. Elke keer dat hij iets deed, vroeg hij goedkeuring aan de regisseur, de producenten of de schrijvers als ze in de buurt waren. Er zou een blik zijn van: 'Doe ik dit goed?' Hij werd uiteindelijk geweldig. Hij was zo perfect als Joey.'

In de show speelde Pickles de rol van Judy Geller, Ross en Monica's moeder. In totaal verscheen ze in negentien afleveringen van Friends, waaronder twee afleveringen over de bruiloft van Monica en Chandler.

6 David Schwimmer leidde de heronderhandeling van het salaris van de groep

Tijdens een gesprek met Vanity Fair, herinnerde Schwimmer zich: Dus ik zei tegen de groep: 'Hier is de deal. Ik krijg het advies om meer geld te vragen, maar ik denk dat we in plaats daarvan allemaal samen naar binnen moeten gaan. Er is een verwachting dat ik naar binnen ga om een loonsverhoging te vragen. Ik denk dat we van deze gelegenheid gebruik moeten maken om openlijk te praten over dat we met z'n zessen hetzelfde betaald krijgen…'”

Uiteindelijk won de cast en kreeg ze een salaris van elk $ 1 miljoen per aflevering. In die tijd was een deal zoals ongehoord.

5 De lijn van Alexandra Holden in de bankscène is op het laatste moment toegevoegd

"We zijn in de cabine in één aflevering, en Ross en ik zijn aan het zoenen op de bank," herinnerde Holden zich terwijl hij met The Guardian sprak. "Hij zegt: 'Ik kan niet stoppen met aan je vader te denken.' De schrijvers stopten en zeiden: "Nadat hij dat heeft gezegd, waarom zeg je niet: 'Wat werkt voor jou?' We hebben de grap op het laatste moment toegevoegd. minuut, en het was zo grappig.”

Holden verscheen in het zesde seizoen van de show, waar ze de rol speelde van Elizabeth, de veel jongere vriendin van Ross. Het is ook zo dat de vader van Holden werd gespeeld door niemand minder dan de ervaren acteur Bruce Willis.

4 Matt LeBlanc ontwrichtte zijn schouder tijdens het filmen van de Commando-aflevering

"De commando-aflevering was de week dat ik mijn schouder ontwrichtte en ik naar het ziekenhuis moest", vertelde LeBlanc aan Glamour. “Ze schreven dat in ik herinner me, toen Joey op het bed sprong. Ja, maar begrijp dit … het publiek zat vol met winnaars van de cola light-wedstrijd die uit het hele land waren ingevlogen, en ik deed twee scènes, schoot op mijn schouder en ze moesten het annuleren.”

Tijdens een gesprek met Jimmy Kimmel, bevestigde Le Blanc dat hij zichzelf verwondde tijdens het filmen van de stoelgevechtscène met co-ster Matthew Perry.

3 Lisa Kudrow stal haar "My Eyes"-regel van Matthew Perry

Als we bij Ross zijn en we zien dat Monica en Chandler elkaar voor het raam uitkleden. En dan: ‘Mijn ogen! Mijn ogen!' Dat is hoe Matthew Perry dingen zei', onthulde Kudrow tijdens een gesprek met Variety. “Ik heb eigenlijk zijn toestemming gevraagd voordat we het schoten. Ik had zoiets van, 'ik weet niet of je de repetities hebt gezien, maar ik zeg' Mijn ogen! Mijn ogen!’ zoals jij doet.’”

In de show is dit de scène waarin het personage van Kudrow, Phoebe, zich voor het eerst realiseerde dat Monica en Chandler samen waren.

2 Lisa Kudrow maakte Jennifer Aniston aan het lachen door te breken

"Jij en ik zouden altijd in deze lachbuien komen omdat je dit geweldige vermogen had om - je stond op het punt je punchline te raken, en je zou dit schattige ding doen waar je zou breken," vertelde Aniston Kudrow tijdens een interview voor Variety."Je zou de clou zeggen, en je zou altijd naar het publiek gaan en zeggen: 'Het spijt me, het is echt grappig.'"

Tijdens de loop van de show werd het personage van Kudrow bekend om veel komische momenten. Ze won ook een uitstekende ondersteunende actrice Emmy voor haar optreden in Friends als Phoebe Buffay.

1 Matthew Perry weigerde een Chandler Strip Joint-verhaallijn te doen

"Er was een verhaallijn [sic] op Friends waarin Chandler naar een mannelijke striptent ging omdat hij de broodjes erg lekker vond", onthulde de acteur terwijl hij op Bravo's Watch What Happens Live met Andy Cohen verscheen. De acteur vervolgde: "En ik belde en ik zei: 'Laten we deze niet doen.'"

Gelukkig werd besloten dat de verhaallijn niet langer in de show zou worden gebruikt. Natuurlijk is Perry's personage waarschijnlijk het meest bekend om de verhaallijn waarin Chandler contact opnam met Monica in Londen. Zo zijn de twee personages ook bij elkaar terecht gekomen.

Aanbevolen: