Billie Eilish's eerste 10 singles (in chronologische volgorde)

Inhoudsopgave:

Billie Eilish's eerste 10 singles (in chronologische volgorde)
Billie Eilish's eerste 10 singles (in chronologische volgorde)
Anonim

2019 was het jaar van Billie Eilish. Haar debuutalbum, When We All Fall Asleep, Where Do We Go?, kreeg lovende kritieken en bereikte de top van Billboard 200 en bevatte vele hits die we niet konden vermijden, zoals "Bad Guy" en "Bury A Friend."

Zodra de 62e jaarlijkse Grammy Awards rond waren, zou het Billie's grootste avond uit haar carrière worden, bijna al haar nominaties mee naar huis nemen en de grote prijs voor Album van het Jaar winnen. Om het enorme succes van Billie te vieren, volgt hier een terugblik op haar eerste 10 singles in chronologische volgorde.

10 Ocean Eyes (16 november 2016)

Als het eerste nummer dat Billie mainstream-aandacht gaf, werd "Ocean Eyes" voor het eerst uitgebracht op SoundCloud in 2015. Het nummer werd oorspronkelijk geschreven door haar broer Finneas en opgenomen voor zijn band, maar hij dacht dat haar stem perfect zou zijn voor het nummer.

De rest zou geschiedenis worden zodra de twee broers en zussen samen aan het nummer werkten en het uploadden naar SoundCloud, wat als resultaat wijdverbreide tractie kreeg. Voor een nummer dat bedoeld was voor de band van haar broer en de dansleraar van Billie, deden ze de juiste oproep om haar de tekst te laten zingen.

9 Six Feet Under (17 november 2016)

Vergelijkbaar met "Ocean Eyes", werd "Six Feet Under" ook uitgebracht op SoundCloud voordat het een single werd van Interscope en Darkroom Records. Het nummer is vergeleken met haar vorige single en is net zo somber en melancholisch.

Het is een donkere kijk op iemand die herstelt van intens verdriet terwijl hij de titel van het nummer gebruikt om samen te vallen met iets dat is overleden."Six Feet Under" werd ook gebruikt als trailernummer voor American Horror Story: 1984, wat Billie wat meer subtiele media-aandacht gaf.

8 Buikpijn (24 februari 2017)

Om haar lyrische inhoud uit te breiden, richt Billie's volgende single, "Bellyache", zich op het perspectief van een psychopathisch persoon. Zoals ze het beschrijft in Teen Vogue, is het volledig fictief en brengt het tot nadenken stemmende berichten die in levensechte situaties kunnen worden verwerkt.

Billie was pas 15 toen dit nummer uitkwam en de toon, muziek en teksten zorgen ervoor dat ze zich volwassen voelt door het concept van algehele schuld te onderwijzen. Met het nummer ook geïnspireerd door V For Vendetta, is "Bellyache" een briljant gemaakt nummer in het algemeen.

7 Verveeld (30 maart 2017)

Tot nu toe is één nummer van Billie te zien geweest in trailers, maar toen "Bored" verscheen, zou het de tienerzanger meer erkenning geven voor het nummer dat op de 13 Reasons Why-soundtrack staat.

De boodschap van het nummer past bij een aantal thema's uit de show, waarbij het draait om een persoon in een relatie met iemand die niet om hun behoeften of wensen geeft. Die persoon probeert hen te helpen, maar het was helaas tevergeefs.

6 Bekijk (30 juni 2017)

Voordat ze in 2019 haar debuutalbum uitbracht, werkte Billie eerder aan een EP met de titel Don't Smile at Me. Haar eerste single voor het verlengde spel was "Watch", waarin een persoon wordt getoond die een giftige relatie achterlaat.

Het is een van Billie's krachtigste nummers en omdat het is geschreven en geproduceerd door haar broer, is 'Watch' een meeslepend en verpletterend nummer dat gaat over gevoelige onderwerpen.

5 Copycat (14 juli 2017)

Met een eenvoudige titel als 'Copycat' heeft het nummer een eenvoudig uitgangspunt, maar bevat het slimme teksten en fantastische zang van Billie. Begeleid door door hiphop beïnvloede instrumentals, weet het nummer de stemming te bepalen en tegelijkertijd de aandacht van de luisteraar te trekken.

Billie kan een lied schrijven over iets alledaags, zoals iemand die kopieert wat ze doet, en het helemaal origineel maken. Op SoundCloud is het nummer bijna 20 miljoen keer afgespeeld en het is momenteel haar 13e meest beluisterde nummer op de site.

4 Idontwannabeyouanymore (21 juli 2017)

Je zou er versteld van staan hoeveel singles Billie op haar EP heeft staan. De volgende, "Idontwannabeyouanymore", is haar vijfde single van Don't Smile at Me. In tegenstelling tot haar vorige single, "Copycat", is "Idontwannabeyouanymore" een complete 180 in lyrische betekenis.

Maar Billie maakt het nummer persoonlijk en noemt haar twijfels en gebreken, zoals een gebrek aan vertrouwen in zichzelf en het omgaan met constante negatieve emoties. Een van de engste realisaties is, zoals Billie het stelt, dat je altijd jezelf zult zijn, ongeacht welke fouten je maakt of wat je bereikt hebt.

3 Mijn jongen (28 juli 2017)

Geïnspireerd door haar allereerste single, komt Billie terug op het onderwerp van een mislukte relatie, maar met een positievere benadering."My Boy" onderzoekt het feit dat Billie weet dat haar partner liegt, maar in plaats van zwaar te mopperen en te rouwen, neemt ze de volledige controle over en is ze in staat om door de ontberingen heen te komen.

Met teksten als, "Mijn jongen is sus en hij weet niet hoe hij moet vloeken/Hij klinkt gewoon alsof hij zijn vader probeert te zijn," blijft Billie sterk en zelfverzekerd.

2 &Branden (17 december 2017)

"&Burn" is in wezen slechts een remix van "Watch", maar bevat de vocalen van Vince Staples, beroemd als onderdeel van het trio Cutthroat Boyz. Maar het fungeert ook als een vervolg op "Watch", met meer teksten van Vince.

Volgens Genius "stript het lied de pianomelodieën weg en verruilt het de sensuele stemmen voor ingetogen en synthetische." Aangezien Billie's eerste keuze voor de rappende zang Vince was, kon je zien dat ze extatisch was dat hij zijn stem leende om een andere versie van "Watch" tot leven te brengen.

1 Btches Broken Hearts (30 maart 2018)

In navolging van de thema's van eerdere singles "Six Feet Under" en "My Boy", brengt Billie het onderwerp van een breuk opnieuw met "Btches Broken Hearts". De teksten focussen op wat er gebeurt na de breuk en brengen de bittere realiteit naar voren over hoe twee mensen samen niet altijd bedoeld zullen zijn.

In het nummer doet Billie alsof ze nooit om haar ex heeft gegeven of haar nodig heeft gehad, maar in werkelijkheid was het alleen maar om zichzelf te beschermen tegen de pijn. Desondanks zullen de twee uiteindelijk verder moeten, maar ze zullen iemand vinden die hen beter zal behandelen.

Aanbevolen: