Het verhaal van hoe Barack Obama zijn twee Grammy Awards won

Inhoudsopgave:

Het verhaal van hoe Barack Obama zijn twee Grammy Awards won
Het verhaal van hoe Barack Obama zijn twee Grammy Awards won
Anonim

Als iemand de Grammy Awards noemt, denken de meeste mensen aan geweldige muziek, gedenkwaardige optredens en wereldsterren als Beyoncé, Quincy Jones, Kanye West of Bruce Springsteen. Eerlijk gezegd is het veilig om te zeggen dat niemand meteen aan de voormalige Amerikaanse president Barack Obama zou denken. Een leuk feitje over het lid van de Democratische Partij is echter dat hij thuis twee Grammy Awards heeft.

Vandaag maken we een trip down memory lane om uit te leggen hoe de politicus uiteindelijk indruk maakte op de Recording Academy. Ontdek wanneer Barack Obama zijn twee Grammy's won en ontdek wie er nog meer in zijn familie kan vertellen - blijf scrollen om alle details te leren!

7 Barack Obama heeft sinds 1995 vier boeken gepubliceerd

In de loop van zijn politieke carrière publiceerde Barack Obama vier zeer succesvolle boeken. In 1995 publiceerde hij de memoires Dreams from My Father: A Story of Race and Inheritance. In 2006 publiceerde hij zijn tweede boek getiteld The Audacity of Hope: Thoughts on Reclaiming the American Dream, gevolgd door het kinderboek Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters dat in 2010 werd uitgebracht. En tot slot, vorig jaar, publiceerde de voormalige Amerikaanse president de memoires Een beloofd land.

6 Twee van zijn boeken wonnen hem Grammy Awards voor 'Best Spoken Word Album'

In 2004 werd het boek Dreams from My Father: A Story of Race and Inheritance opnieuw uitgegeven en in 2006 won het de politicus een Grammy Award in de categorie Best Spoken Word Album. In het bijzonder was het natuurlijk Obama's opname van het audioboek die de prijs won. Dat jaar bestond Obama's competitie uit George Carlin, Al Franken, Garrison Keillor en Sean Penn.

In 2008 won de voormalige president van de Verenigde Staten opnieuw in dezelfde categorie - dit keer met het boek The Audacity of Hope: Thoughts on Reclaiming the American Dream. Dat jaar bestond zijn competitie uit Maya Angelou, Bill Clinton, Jimmy Carter en Alan Alda.

5 De voormalige Amerikaanse president won beide prijzen voordat hij werd gekozen

Een ding dat velen waarschijnlijk meteen opmerkten, is dat Barack Obama zijn beide Grammy Awards won voordat hij tot president werd gekozen. Hoewel Obama twee boeken heeft gepubliceerd nadat hij werd gekozen, lijkt het zeker alsof zijn eerste twee grotere successen waren - althans de Recording Academy lijkt dat te denken.

4 Obama is een van de drie Amerikaanse presidenten die de prijs hebben gewonnen

Slechts drie Amerikaanse presidenten hebben een Grammy Award gewonnen en Barack Obama is een van hen. De andere twee zijn Jimmy Carter - die de prijs in 2007 won voor Our Endangered Values , in 2016 voor A Full Life: Reflections at 90, en in 2019 voor Faith: A Journey for All - en Bill Clinton die de prijs in 2005 won voor Mijn leven. Het is zeker veilig om te zeggen dat niet elke president kan opscheppen over het hebben van een paar Grammy-awards in huis!

3 Zijn vrouw Michelle won ook een Grammy Award voor 'Best Spoken Word Album'

Het hebben van een Grammy Award is iets dat Barack Obama gemeen heeft met zijn vrouw Michelle. Vorig jaar won de voormalige First Lady de prijs in dezelfde categorie - Best Spoken Word Album - voor haar memoires Becoming. In de categorie versloeg Michelle Obama John Waters, twee van de Beastie Boys, Eric Alexandrakis en Sekou Andrews & The String Theory.

Dit betekent dat het huishouden van Obama momenteel drie Grammy-awards heeft om over op te scheppen. Een andere voormalige First Lady die in deze categorie won, is Hillary Clinton die dezelfde prijs in 1997 mee naar huis nam voor haar boek It Takes a Village: And Other Lessons Children Teach Us. Daarnaast was Hillary Clinton in 2004 ook genomineerd, maar dat jaar nam ze de prijs niet mee naar huis.

2 Barack Obama bevindt zich in een behoorlijk indrukwekkend bedrijf

Hoewel de Grammy Awards vooral bekend staan om het erkennen van muzikanten, heeft de categorie Best Spoken Word Album in de loop der jaren zeker veel extreem beroemde winnaars gehad. Naast Barack Obama zijn er enkele beroemdheden die de prijs hebben gewonnen, waaronder Carrie Fisher, Carol Burnett, Joan Rivers, Stephen Colbert, Janis Ian, Betty White, Jon Stewart, Michael J. Fox, Beau Bridges, Cynthia Nixon, Blair Underwood, Ossie Davis, Ruby Dee, Al Franken, Maya Angelou, Quincy Jones, Sidney Poitier, LeVar Burton, Christopher Reeve, Charles Kur alt, Henry Rollins, Earvin "Magic" Johnson, Robert O'Keefe en nog veel meer.

1 Ten slotte heeft de voormalige Amerikaanse president voldoende tijd om meer Grammy's te winnen

Hoewel de Obama's al drie Grammy Awards in huis hebben, lijdt het geen twijfel dat de voormalige Amerikaanse president of zijn vrouw er in de toekomst nog een paar kunnen winnen. De 60-jarige heeft zeker de tijd om meer van zijn schrijven te publiceren - en als dat gebeurt, is het veilig om te zeggen dat hij ook een goede kans maakt om opnieuw genomineerd te worden in het Best Spoken Word Album. Laten we zeggen dat het niemand zou verbazen als de familie Obama in de toekomst nog een paar Grammy's in hun woonkamer zou hebben staan.

Aanbevolen: