De echte reden waarom Betty White's eerste huwelijk maar acht maanden duurde

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Betty White's eerste huwelijk maar acht maanden duurde
De echte reden waarom Betty White's eerste huwelijk maar acht maanden duurde
Anonim

Legendarische actrice Betty White en Password-presentator Allen Ludden deelden een van de sterkste, mooiste huwelijken in de entertainmentindustrie.

De Golden Girls-ster, die in december vorig jaar op 99-jarige leeftijd overleed, en de overleden presentator stapte in 1963 in het huwelijksbootje. Beiden waren eerder getrouwd: Luddens eerste vrouw, met wie hij drie kinderen had, stierf aan kanker in 1961, terwijl White eerder in twee "traumatiserende" huwelijken was geweest.

Sprekend over haar relaties, werd White openhartig over waarom haar eerste twee, kortstondige huwelijken in een scheiding waren geëindigd.

Betty White had één keer spijt over haar huwelijk met Allen Ludden

White en Ludden leerden elkaar kennen toen ze in 1961 een beroemde gast was op Password.

Het moet een geval van liefde op het eerste gezicht zijn geweest, aangezien Allen de volgende twee jaar minstens twee keer ten huwelijk vroeg voordat White uiteindelijk ja zei in 1963. Terugkijkend op haar derde huwelijk, zei White dat ze er spijt van had dat ze niet getrouwd was Ludden eerder, aangezien hij in 1981 overleed aan terminale maagkanker.

"Ik heb een heel jaar doorgebracht, een heel jaar verspild dat Allen en ik samen hadden kunnen hebben, door te zeggen: 'Nee, ik zou niet met hem trouwen. Nee, dat doe ik niet. Nee, dat doe ik niet Californië verlaten. Nee, ik ga niet naar New York verhuizen'", vertelde ze in 2013 aan Oprah Winfrey.

"Ik heb een heel jaar verspild dat we samen hadden kunnen hebben", voegde ze eraan toe.

"Maar het is gelukt. Het is ons eindelijk gelukt."

Betty White was pas acht maanden getrouwd met haar eerste man

Ondanks het feit dat hij gevoelens voor Ludden had, was White helemaal niet van plan om voor de derde keer "ik doe" te zeggen, en dat is begrijpelijk.

"Ik heb twee slechte huwelijken gehad en ik beschouw ze niet graag als goede fouten", herinnerde de actrice zich haar eerste twee huwelijken in een gesprek met Newsweek in 2011.

"Ze waren traumatiserend om door te gaan. Je voelt je echt een mislukkeling als je huwelijk niet werkt. Maar ze lieten me het waarderen toen de perfecte voorbij kwam," voegde ze eraan toe.

Het eerste huwelijk van de ster was met piloot Dick Barker, die ze had ontmoet toen ze vrijwilligerswerk deed bij de American Women's Voluntary Services. Ondanks dat het "vreselijk romantisch" was, duurde het huwelijk van White en Barker maar acht maanden.

"Vroeger - ik ga naar de 90 - sliep je niet met een man tenzij je met hem trouwde," zei White.

White's romance met Barker verliep niet volgens plan omdat hij haar niet had verteld dat hij uit dienst was ontslagen. In plaats van samen te leven in Santa Maria, Californië, kwamen White en Barker terecht op de boerderij van zijn familie in Belle Center, Ohio.

"Belle Center was een kippenboerderij. We woonden bij zijn vader en moeder, en ze stuurden me om een kip te doden om hem mee te nemen voor het avondeten", herinnert White zich.

"Ik zei: 'Geen sprake van!' Dat was een echt trauma, want ik ben zo'n beestachtige gek. Ik kon het niet hacken, dus ging ik uit elkaar en kwam terug naar Californië."

De actrice was een gepassioneerd dierenliefhebber en een pleitbezorger voor het welzijn van onze harige vrienden, wat betekent dat die relatie niet voorbestemd was om lang te duren op die gronden.

"We waren acht maanden getrouwd, en het was in het begin een grote fout", zei ze ook over haar eerste huwelijk.

Betty White trouwde in 1947 met talentagent Lane Allen

Na haar scheiding van Barker ontmoette White de 'geweldige' talentagent Lane Allen en ze trouwden in 1947.

"Hij was een theateragent en we hebben een paar hele goede jaren gehad", zei White, voordat hij eraan toevoegde dat Allen "wilde dat [haar] stopte met werken."

"Hij wilde niet dat ik in de showbusiness zat", zei ze ook, en legde uit dat ze haar carrière verkoos boven haar huwelijk.

Allen en White scheidden in 1949 na twee jaar huwelijk. Daarna bleef de komiek 14 jaar vrijgezel voordat hij opnieuw trouwde, dit keer met Ludden.

"Hij was overal enthousiast over. Hij was intellectueel geweldig. Hij was dom. Hij was romantisch. Hij wist hoe hij een dame het hof moest maken, " gutste White over Ludden in 2011.

"Uiteindelijk zou hij niet eens hallo zeggen - hij zou zeggen: 'Wil je met me trouwen?' En ik zou zeggen: 'Geen sprake van!'", zei ze over de verloving die tot hun huwelijk leidde.

Inside Allen Ludden en Betty White's schattige relatie

Ludden wist haar te overtuigen met een bijzonder paascadeau. Op dat moment had White al een diamanten ring geweigerd.

"Ik bleef een jaar lang nee zeggen. Eindelijk kwam Pasen. Hij stuurde me een wit knuffelkonijn met diamanten oorbellen aan zijn oren en een kaart waarop stond: 'Zeg alsjeblieft ja?'"

"Dus toen ik die avond de telefoon opnam, zei ik geen hallo, ik zei alleen maar 'Ja'", waarmee hun 18-jarige huwelijk begon.

Hoewel het huwelijk van White en Ludden werd afgebroken door zijn ziekte, had het paar een aantal geweldige jaren samen, waarbij ze erin slaagden de vonk levend te houden met schattige dinerdates.

"Hij belde me overal waar hij werkte en zei: 'Wil je uit eten? Wil je een date?'" vertelde White aan PEOPLE.

"En ik zou zeggen: 'Natuurlijk!' Nou, uit eten gaan betekende dat hij op weg naar huis stopte om een kip op te rapen en op de barbecue te leggen. We zouden een stapel platen opzetten, barbecuen en dansen. We genoten van elkaar."

Na de dood van Ludden is White nooit meer hertrouwd. In 2011 legde ze haar keuze uit aan Anderson Cooper door simpelweg te zeggen: "Ik had de liefde van mijn leven. Als jij de beste hebt gehad, wie heeft dan de rest nodig?"

En hun band duurde voort tot White's laatste dag, 31 december 2021. White's goede vriend en co-ster, actrice Vicki Lawrence, zei dat het laatste woord van de ster voor haar overleden echtgenoot was.

"Ik heb gisteren met Carol [Burnett] gesproken en we waren het erover eens dat het zo verdomd moeilijk is om de mensen van wie je houdt weg te zien gaan", vertelde Lawrence in januari van dit jaar aan The Hollywood Reporter.

"Ze zei dat ze met Betty's assistente had gesproken, die bij haar was toen ze stierf, en ze zei dat het laatste woord uit haar mond 'Allen' was. Dat is zo liefdevol lief. Ik hoop dat dat waar is."

Aanbevolen: