Johnny Depp krijgt $ 10 miljoen betaald voor het filmen van één scène in Fantastic Beast

Inhoudsopgave:

Johnny Depp krijgt $ 10 miljoen betaald voor het filmen van één scène in Fantastic Beast
Johnny Depp krijgt $ 10 miljoen betaald voor het filmen van één scène in Fantastic Beast
Anonim

De laatste vier of vijf jaar waren een hel voor acteur Johnny Depp. En hij is gedeeltelijk verantwoordelijk voor zijn ellende. Fout nummer één: hij verliet zijn oude partner Vanessa Paradis voor Amber Heard, zijn tegenspeler in The Rum Diary. Fout nummer twee: hij trouwde in 2015 met Amber. In 2016 vroeg ze om echtscheiding en beweerde dat hij haar had misbruikt. Ze verscheen zelfs in de rechtbank met iets wat leek op een blauwe plek rond haar oog.

Het werd alleen maar erger. Een paar jaar later liet Disney Johnny Depp uit de Pirates of the Caribbean-franchise vallen. Depp-fans waren in de war. Ze konden zich niet voorstellen dat de franchise zou overleven zonder het personage van Captain Jack Sparrow. En het was een verwoestende klap voor Depp.

Het leidde hem waarschijnlijk tot zijn derde (en mogelijk ergste) fout: hij klaagde de Engelse tabloid The Sun aan wegens smaad nadat ze hem een "vrouwenklopper" noemden. En hij verloor.

Niet lang nadat het vonnis in november werd uitgesproken, werd hem gevraagd zijn rol als Grindelwald in Fantastic Beasts 3 neer te leggen nadat hij slechts één scène had gefilmd. Het is echter ongelooflijk dat hij nog steeds zijn volledige salaris van $ 10 miljoen krijgt!

Hij nam ontslag, met enige gratie en waardigheid, en verklaarde nog steeds zijn onschuld en zijn vastberadenheid om door te vechten. Zie je, Depp heeft nog steeds een aanklacht wegens laster van $ 50 miljoen tegen Heard hangende in een rechtbank in Virginia.

Laten we eens kijken hoe Johnny's laatste vier of vijf jaar zijn geweest en waarom het salaris van $ 10 miljoen van Fantastic Beasts misschien wel de reddingslijn is die hij nodig heeft.

2016: karaktermoord in overdrive

Toen Amber Heard op 23 mei 2016 de echtscheiding aanvroeg, noemde ze onverzoenlijke verschillen en vroeg ze om partneralimentatie. Toen het Depp-kamp zich terugtrok, ontketende ze een bom. Op 27 mei beweerde ze dat Depp haar "fysiek beledigd" had tijdens de vierjarige relatie. Ze vroeg en kreeg een straatverbod tegen Depp.

Haar verklaring was het begin van het einde voor Johnny Depp en zijn carrière. "Johnny heeft een lange en algemeen erkende publieke en private geschiedenis van drugs- en alcoholmisbruik", zei ze in haar verklaring. is vaak paranoïde en zijn humeur is buitengewoon beangstigend voor mij, omdat het vaak fysiek gevaarlijk en/of levensbedreigend voor mij is gebleken.” Hoe meer Depp de beschuldigingen ontkende, hoe erger het werd. En Amber maakte van elke gelegenheid gebruik om haar grieven te uiten. In 2018 schreef ze een opiniestuk voor The Washington Post. En, zonder namen te noemen, beweerde slachtoffer te zijn geweest van huiselijk geweld. Dat kleine aantal is de basis voor de smaadzaak van Depp. Een jaar of twee later zette een nerveuze Disney hem uit de Pirates of the Caribbean-franchise. Dus, wat kon Johnny anders doen dan Amber aanklagen? En dat is precies wat hij deed. Die zaak is nog steeds in behandeling bij een rechtbank in Virginia. Toen noemde The Sun van de News Group Newspaper Depp een 'vrouwenklopper'. Dus Depp klaagt hen aan en klaagt hen ook aan. Toen het vonnis van november 2020 tegen Depp viel, duurde het niet lang voordat Warner Depp vroeg ontslag te nemen uit de Fantastic Beasts-franchise. Hij had letterlijk maar één scène gefilmd voordat hij de bijl kreeg. JK Rowling, die in 2016 critici had weggewuifd van haar casting Depp in de rol van Grindelwald vanwege Heards beweringen over misbruik, had geen woord te zeggen over Warners beslissing.

De scène van $ 10 miljoen

Volgens screenrant.com filmde Depp slechts één scène voordat hij werd gevraagd ontslag te nemen. Maar dankzij zijn contract zal hij nog steeds zijn salaris van meer dan 10 miljoen dollar ontvangen. Zijn contract bepa alt duidelijk dat zelfs als de film niet wordt gemaakt of zijn rol wordt herschikt (wat is gebeurd), hij nog steeds zijn volledige salaris ontvangt. Hannibal-acteur Mads Mikkelsen is al in de rol van Grindelwald gestapt.

Johnny kondigde zijn ontslag aan bij Fantastic Beasts in een recent bericht op Instagram. Hij begon met het bedanken van al zijn fans dat ze hem bleven steunen. En hij zwoer door te vechten om zijn naam te zuiveren. Veel hangt af van de Amerikaanse rechtszaak. Als hij wint, kan het een carrière-gamechanger voor hem zijn.

De $10 miljoen zal van pas komen

Depp heeft, als gevolg van te hoge uitgaven en een aantal slechte carrièrekeuzes, zijn nettowaarde zien kelderen van meer dan $ 400 miljoen naar slechts ongeveer $ 200 miljoen. Maar veel daarvan zit vast in eigendommen, kunst of zijn uitgebreide collectie wijnen.

Dus het salaris van Fantastic Beasts is misschien wel de reddingslijn die Johnny op dit moment nodig heeft.

Hij heeft niet opgegeven en vecht door, zwoer om zijn goede naam te zuiveren. En het is gewoon waar om te zeggen dat hij een hondsdolle loyale schare fans heeft. Ze hadden hem tijdens dit alles bijgestaan en waren komen opdagen om hem aan te moedigen tijdens het proces in het Verenigd Koninkrijk. Er is zelfs een "Justice for Johnny"-beweging.

Heeft Hollywood Johnny Depp "geannuleerd"? Nou ja, voorlopig wel. Maar het annuleerde ook Mel Gibson en Robert Downey Jr. En ze hebben allebei een comeback gemaakt. Dus Johnny Depp is misschien down. Maar hey, hij heeft 10 miljoen dollar aan contant geld op de bank en is vastbesloten om zijn naam te zuiveren. Hij is misschien down, maar reken hem nog niet als out.

Aanbevolen: