10 Oscar-winnende actrices die zouden worden gesorteerd in Zwadderich

Inhoudsopgave:

10 Oscar-winnende actrices die zouden worden gesorteerd in Zwadderich
10 Oscar-winnende actrices die zouden worden gesorteerd in Zwadderich
Anonim

Helaas hebben Zwadderaars een nogal afschuwelijke reputatie geleden sinds de release van het hele Harry Potter-volume met films. Vooral vanwege personages als Draco Malfidus en Severus Sneep, werden Zwadderaars bekend als de schurken. Sommigen gingen zelfs zover dat ze een lijst met wilde dingen samenstellen die alleen Zwadderaars zouden zeggen.

Als je er echter over nadenkt, zijn Zwadderaars niet allemaal slecht. In tegenstelling tot andere Hogwarts-tovenaars, zijn ze vastberaden, fel en meedogenloos. Mensen die als Zwadderaars worden beschouwd, zijn onverschrokken en in staat om tegen alle verwachtingen in te slagen. Dit is precies hoe we deze Oscar-winnende actrices vandaag zien:

10 Catherine Zeta-Jones

Zeta-Jones' grote doorbraak is misschien wel de Oscar-genomineerde film The Mask of Zorro. Haar weg naar Hollywood-superster was niet gemakkelijk, maar Zeta-Jones vocht hard en hield vol. "Ik ben begonnen als tapdanser, dus ik begrijp het idee van wat het betekent om jezelf te verbeteren en verder te komen", vertelde Zeta-Jones aan Variety.

“En wat er nodig is voor vrouwen die van de ene plek komen om ergens anders te komen.” Het zou nog een paar jaar duren voordat Zeta-Jones een Oscar scoorde voor haar rol in Chicago. Sindsdien is ze gelukkig neergestreken bij Michael Douglas en hun zoon Dylan.

9 Anne Hathaway

Hathaway is altijd gretig geweest om te pronken met haar acteerbereik. Dat bleek echter niet altijd een goed idee. Op een gegeven moment gaf de actrice toe dat ze niet zeker wist of ze weer zou werken na het spelen van Catwoman. Gelukkig heeft Hathaway meer rollen geboekt.

Dit omvatte de cast als Fantine in de verfilming van Les Misérables, wat resulteerde in een Oscar-overwinning. Om de rol te spelen, ging Hathaway echter op een drastisch dieet om af te vallen. "Ik was zo uitgehongerd", vertelde Hathaway aan Entertainment Weekly. "Mijn lichaam hield me 's nachts wakker alsof het me vertelde: 'Ga eten zoeken.'"

8 Jennifer Hudson

Vandaag de dag is Hudson naar schatting $ 20 miljoen waard. Enkele jaren geleden was Hudson nog steeds een doorbraakster die vastbesloten was het te maken in Hollywood. De actrice en zangeres sloot zich beroemd aan bij American Idol en eindigde in de top 10. Vanaf dat moment ging Hudson's carrière gewoon van start, naast Beyonce in Dream Girls en een Oscar winnen.

Hudson moest een brute auditie ondergaan voordat ze de rol kreeg. "Het voelde alsof ik dat nummer zes uur achter elkaar zong", vertelde Hudson aan Entertainment Weekly. "en ik herinner me dat ze zeiden: 'Haar stem was de enige stem die de hele tijd volhield.'"

7 Hilary Swank

Voordat ze groot werd in Hollywood, leefde Swank ruig. Ze woonde zelfs in haar auto en crashte soms in het huis van een vriend. Desondanks zette Swank door. De actrice waagde zelfs een kans op de onafhankelijke film Boys Don't Cry en dit resulteerde in haar eerste Oscar.

Ze kreeg er later nog een voor haar optreden in Million Dollar Baby. Op een gegeven moment leek het alsof Swank wegliep uit Hollywood. Onlangs werkte ze echter aan de Netflix-serie Away en Swank werd emotioneel toen ze zich voorbereidde op haar astronautenrol.

6 Mo'Nique

Mo'Nique ontving een Oscar voor haar rol in de film Precious uit 2009. Het is vermeldenswaard dat ze won ondanks het feit dat ze weigerde een Academy Award-campagne te doen.

Tijdens een gesprek met The Hollywood Reporter merkte Mo'Nique op: "Maar wat ik zei was: 'Je wilt dat ik campagne voer voor een prijs - en ik zeg dit met alle nederigheid van de wereld - maar je wilt me om campagne te voeren voor een prijs waar ik niet om heb gevraagd.'" Ondertussen is de actrice ook openhartig gebleven, ook al zegt ze dat Hollywood haar "zwart heeft gemaakt" sinds haar Oscar-overwinning.

5 Brie Larson

Larson won een Oscar voor haar optreden in Room waar ze een moeder speelde die werd verkracht en gevangen gehouden. Ondertussen heeft ze in de loop der jaren ook andere emotioneel geladen rollen op zich genomen. Daarnaast heeft Larson zich ook uitgesproken over de noodzaak van meer diversiteit onder filmcritici.

"Ik heb geen 40-jarige blanke nodig om me te vertellen wat er niet werkte aan A Wrinkle in Time", merkte Larson op tijdens een toespraak op de Women in Film Crystal + Lucy Award in 2018. "Ik wil weten wat het betekende voor gekleurde vrouwen, biraciale vrouwen en tienervrouwen van kleur."

4 Regina King

King won onlangs een Oscar voor haar rol in de film If Beale Street Could Talk uit 2018. Zelfs voordat ze won, heeft King zich gevestigd als een pionier en activist. We hebben het over wie er achter de schermen net zo hard werkt.

In de loop der jaren regisseerde ze afleveringen voor verschillende tv-series, waaronder Scandal en Shameless. Ook regisseerde ze onlangs de film One Night in Miami. Tegelijkertijd is King ook een fervent voorstander geweest van de Time's Up-campagne die momenteel het land overspoelt.

3 Charlize Theron

Theron is een actrice die echt heeft laten zien dat je in Hollywood kunt slagen, hoe zwaar je persoonlijke omstandigheden ook zijn. De Zuid-Afrikaanse inheemse had al vroeg in haar leven te maken met emotionele trauma's nadat haar moeder haar vader had neergeschoten uit zelfverdediging.

Toch weigert ze op dat moment te dicteren hoe ze haar leven leidt. "Het is een deel van mij", vertelde Theron aan ABC News. "Maar het beheerst mijn leven niet." Gedurende haar carrière heeft Theron drie Oscar-nominaties gekregen en een overwinning voor Monster, waar ze de echte moordenaar Aileen Wuornos vertolkte.

2 Alicia Vikander

Zelfs toen ze nog relatief nieuw was, bewees Vikander dat ze serieuze acteerprestaties had. Ze won zelfs al vroeg in haar Hollywood-carrière een Oscar voor haar rol als Gerda in The Danish Girl.

Sindsdien heeft Vikander zich ook ingezet om een kracht voor verandering te worden. Zo tekende de actrice in 2017 samen met bijna 600 Zweedse actrices een open brief tegen seksueel misbruik. En toen haar lichaam onder de loep werd genomen nadat ze in Tomb Raider had gespeeld, vertelde ze Independent: "Hoe meer mensen het noemden, hoe meer ik kansen zag om me ertegen uit te spreken…"

1 Marion Cotillard

Cotillard won een Oscar voor haar optreden in La Vie En Rose. Naast acteren is Cotillard ook bezig geweest met het redden van het milieu. In feite is de actrice toevallig een Greenpeace Ocean Ambassador. In de loop der jaren heeft ze ook meerdere films gemaakt over het uitroeien van de regenwouden door houtkapbedrijven.

Bovendien protesteerde Cotillard tegen de bouw van een hydro-elektrische dam in Brazilië en de detentie van verschillende Greenpeace-activisten door Rusland. Tijdens een gesprek met Harper's Bazaar merkte Cotillard ook op: "Klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd als we niets doen."

Aanbevolen: