Beyoncé's 10 beste outfits in zwart is koning

Inhoudsopgave:

Beyoncé's 10 beste outfits in zwart is koning
Beyoncé's 10 beste outfits in zwart is koning
Anonim

Black is King is de meest actuele release van het jaar. Beyoncé beschrijft het als haar passieproject, gecreëerd om de diversiteit van de zwarte afkomst te eren en te vieren. Behalve dat het visueel verbluffend en adembenemend is, is de release relevant in het kielzog van de heropleving van de Black Lives Matter-beweging.

Simpel gezegd, Black is King is een ongelooflijke herinterpretatie van The Lion King, verteld door middel van een Afrocentrisch verhaal. De gebeurtenissen van het huidige jaar hebben elke scène in het visuele album een nieuwe betekenis gegeven. Bij het analyseren van Beyoncé's garderobe in Black is King, is de impact van de zwarte geschiedenis en Afrikaanse tradities duidelijk en haar outfits zijn een lust voor het oog.

10 Gouden hoofdtooi met ketting en capuchon

Beyoncé's langdurige styliste, Zerina Akers, werkte samen met de Amerikaanse modeontwerpster Natalia Fedner om deze outfit te creëren. De ontwerper beweert gespecialiseerd te zijn in kledingstukken in maliënkolderstijl, evenals onconventioneel gebreide avondkleding.

Het is interessant om op te merken dat elke ketting van Beyoncé's kap zorgvuldig met de hand is gemaakt en plat is geperst om het van een afstand een kristalachtige glans te geven. Beyoncé zag eruit als een echte godin tegen het einde van Al in Black Is King. Het opvallende moment viert de onmiskenbare betekenis van goud in de Afrikaans-Amerikaanse cultuur.

9 Trenchcoat met koeienprint

De iconische outfit werd gedragen door Beyoncé in Al. Het is gemaakt door Riccardo Tisci - de chief creative officer van de Burberry-groep.

Beyoncé draagt een op maat gemaakte corsettop met koeprint en bijpassende minirok en laarzen van imitatieleer. Het belang van vee in het oude Egypte is bekend. De Egyptenaren hadden een aantal goden die werden afgeschilderd als heilige koeien. In de Egyptische beschaving worden koeien geassocieerd met rijkdom, moederschap, premie en vruchtbaarheid.

8 Ngor Jurk

Beyoncé droeg de op maat gemaakte Ngor-jurk ontworpen door Tongoro. De studio is een Afrikaans digitaal native merk, gelanceerd door Sarah Diouf. Beyoncé's kapper, Neal Farinah, besteedde opnieuw speciale aandacht aan haar haar. Haar vlecht met allemaal kralen heeft een geschiedenis achter de rug. Het is een eerbetoon aan Nigeriaanse vrouwen die deze stijl droegen van 1968 - 1985.

Neal Farinah zegt dat hij zich liet inspireren door Orisha Bunmi en vrouwen in Nigeria die dit kapsel droegen naar speciale evenementen. Beyoncé wordt gecrediteerd met het op de kaart zetten van de jonge ontwerper, Sarah Diouf's Tongoro.

7 d.bleu.dazzled Catsuit

Beyoncé droeg ook deze zwarte bodysuit ontworpen door Destiney Bleu's modelabel d.bleu.dazzled en ze zag er prachtig uit in de rok met kristallen franjes en zwarte fluwelen kristallen handschoenen.

Om de look compleet te maken, gaf Zerina Akers uit aan accessoires, waaronder Area-armbanden, Alessandra Rich-oorringen voor kroonluchters en Laurel Dewitt-choker en manchetten. Beyoncé's zwart/kristal ovale brillen zijn van de luxe brillen- en accessoirelijn a-morir.

6 Krankzinnige jeans

Zerina Akers vervulde Beyoncé's wens om een overdreven outfit te dragen door Michaela Stark aan boord te halen. De lingerieontwerper ontmantelt met haar werk voortdurend archaïsche schoonheidsidealen en -normen.

Beyoncé droeg het handgeverfde, op maat gemaakte zijden korset/topje met een vier meter lange spijkerbroek. Michaela Stark werd bijgestaan door Cielle Marchal bij het creëren van deze look. De twee staken de koppen bij elkaar en maakten de outfit in het appartement van Michaela in Parijs. Zerina Akers vond het geweldig om Michaela Stark, een pleitbezorger voor het lichaam, als onderdeel van haar team te hebben.

5 Kpele-riem en bantoeknopen

Beyoncé draagt de Ivoriaanse modekunstenaar en ontwerper Loza Maléombho in een reeks in Al. Ze draagt de gestructureerde, geometrische jas, Krepe Belt in beperkte oplage en op maat gemaakte gouden L'Enchanteur-sieraden. Zerina Akers werkte samen met Loza Maléombho, die trots beweert dat haar werk een kruising is tussen traditionele culturen/subculturen en hedendaagse mode. Het label combineert Ivoriaanse tradities met moderne mode.

Beyoncé's haarstylist, Neal Farinah, creëerde de Bantu-knopen, en bij nader inzien heeft de middelste de vorm van een Egyptische ankh. Het kapsel is een ode aan de Zulu-stam in Zuid-Afrika.

4 Veelkleurige jurk met ruches

Mary Katrantzou, de in Griekenland geboren en in Londen gevestigde ontwerper, ontwierp deze veelkleurige jurk met ruches voor Beyoncé zoals te zien in Water. De ontwerper ging naar Instagram en beschreef de outfit als: "Een ode aan de zwarte ervaring. Dit is er een voor in de boeken!! Zo trots om deel uit te maken van het EPIC visuele album."

De volantjurk komt uit de herfstcollectie 2019 van Mary Katrantzou. Beyoncé accessoriseerde de jurk met ruches met Schiaparelli gouden 3-D vierkante prisma-oorbellen.

3 Naakte jurk

Zerina Akers en de in New York gevestigde ontwerpster Wendy Nichol hebben de koppen bij elkaar gestoken voor deze outfit. In de openingsscène van het strand van Bigger ziet Beyoncé eruit als een etherische schoonheid in de luchtige nude-jurk. Wat visueel opv alt aan de jurk is dat hij de rondingen van Beyoncé waardeert. Op haar Instagram beschreef Zerina Akers de look als: "De perfecte manier om te beginnen met precies de juiste hoeveelheid van niets … het was ALLES."

Eerder ontwierp Wendy Nichol Beyoncé's pure, zwarte jurk voor Drunk in Love, de hit uit 2013, Drunk in Love. Deze op maat gemaakte naaktjurk was sterk geïnspireerd op dezelfde jurk.

2 Aangepaste Valentino Haute Couture

De luipaardcape en jumpsuit met pailletten is op maat gemaakt voor Beyoncé door de creatief directeur van Valentino, Pierpaolo Piccioli. Het kostte 10 mensen meer dan 300 uur om de jumpsuit te maken.

Elke pailletten in de jumpsuit met naaldkant is met de hand genaaid door Valentino's personeel. Beyoncé maakte de look af met hakken van Christian Louboutin. Ze combineerde de catsuit met lovertjes met de verfraaide a-morir zwarte/kristal vierkante zonnebril en op maat gemaakte gouden oorbellen met 'The Gift'-symbool.

1 Dubbellaagse overdreven tule jurk

Een van de vaste medewerkers van Beyoncé is Timothy White - al 20 jaar lang haar leidende kleermaker die deze jurk ontwierp. Het is zonder twijfel de meest iconische look in het visuele album en wordt beschreven als een op maat gemaakte zwarte, dubbellaagse overdreven tule. Met de jurk verheerlijkt Beyoncé zwarte schoonheid als geen ander.

Beyoncé's vlechtkroon, gemaakt door Neal Farinah, is geïnspireerd op de Mangbetu-bevolking in Oost-Congo. In hun cultuur is de verlenging van de schedel een teken van roy alty.

Aanbevolen: