Waarom werd Sean Connery het beu om James Bond te spelen?

Waarom werd Sean Connery het beu om James Bond te spelen?
Waarom werd Sean Connery het beu om James Bond te spelen?
Anonim

In de loop der jaren hebben fans een handvol James Bond-acteurs liefgehad en daarna verloren. Gelukkig niet verloren, want ze zijn gestorven, maar de meeste Bond-mannen hebben de neiging om na een paar films afstand te nemen van de actiefilms.

In 1962 was Sean Connery de acteur waarmee het allemaal begon. In de jaren '60, '70 en '80 kon Sean nergens heen zonder dat fans hem overspoelden. Maar tussendoor kwamen andere acteurs, zoals David Niven en George Lazenby, op het scherm. In 1973 was Connery op weg naar buiten en Roger Moore zou tot 1985 Bond spelen.

Het punt is dat Connery niet is ontslagen. En de daaropvolgende obligaties, waaronder Timothy D alton en later Pierce Brosnan, werden nooit helemaal opgemeten, volgens de schattingen van fans.

Er zijn tal van redenen waarom Sean Connery de perfecte, originele Bond was. Ten eerste was er die keer dat hij zes gangsters de kont schopte in Edinburgh. Het leven imiteert kunst, toch? Bovendien was Sean de lange, knappe heer met een fascinerende achtergrond en een bijpassend accent.

En de waarheid is dat er zelfs 'James Bond'-films zijn die fans nog nooit hebben gezien. Sommige zijn opgenomen maar nooit uitgebracht, wat de franchise nog meer mystiek toevoegde.

Dus waarom stopte Sean Connery met zo'n geweldige en iconische rol?

Hoewel andere acteurs genoten hebben van hun tijd als Bond (Pierce Brosnan zal er bijvoorbeeld nooit spijt van krijgen), leek Sean Connery dat niet te doen. In feite leek hij vanaf het begin bijna een hekel te hebben aan waar 'Bond' over ging.

Sean was misschien de originele Agent 007, maar in het begin was hij niet de ideale keuze voor producenten. Ze hielden niet van zijn 'bodybuilder'-uiterlijk, en 'Bond'-auteur Ian Fleming was aanvankelijk geschokt door het 'onbeschaafde' karakter van de Schotse acteur.

Maar toen hij eenmaal een beetje acteerde, voegden de producers de rol samen om bij Connery's accent, achtergrond en stijl te passen. Ian Fleming veranderde zelfs zijn boeken om beter te passen bij Sean's uitbeelding van Bond!

Dus de vraag is, welke acteur bij zijn volle verstand zou weglopen van zo'n carrière-vormende kans? Sean was tenslotte nog geen 40 toen hij een stap terug deed van het grote scherm. Ter referentie, de huidige (maar misschien extravert, zegt GQ) 007 Daniel Craig is nu 52.

Maar, zoals Star News in de jaren '90 meldde, was Sean de rol gewoon beu tegen de tijd dat hij de 40 naderde. Hij moest niet alleen een pruik dragen in de films, maar hij werd ook Bond elke keer dat hij ergens heen ging, was zeker geraspt op Connery.

Sean Connery als James Bond
Sean Connery als James Bond

Uiteindelijk waren het echter de films zelf die de acteur lastig vielen. Hij merkte op: "Ik hou niet van hardware, raketten en buitengewone wapens die 50 mensen tegelijk kunnen wegblazen." Dat is een beetje een tegenstrijdige uitspraak van iemand wiens letterlijke taak het was om vechtscènes geloofwaardig te maken.

Maar Connery legde uit dat de actie was "wat [hem] echt uit de Bond-films haalde", omdat "ze allemaal in dezelfde richting gingen." Hoewel fans misschien enthousiast waren, was Sean Connery volledig ontgoocheld over zijn dagelijkse werk, en dat was dat.

Aanbevolen: