Waarom Sean Connery weigerde zijn 'James Bond'-salaris volledig te accepteren

Inhoudsopgave:

Waarom Sean Connery weigerde zijn 'James Bond'-salaris volledig te accepteren
Waarom Sean Connery weigerde zijn 'James Bond'-salaris volledig te accepteren
Anonim

Zodra een acteur de top van het bedrijf bereikt, zijn er ontzettend veel voordelen die gepaard gaan met hun verheven positie. Wanneer bijvoorbeeld een filmster in het openbaar verschijnt, is vrijwel iedereen bereid om zich voorover te buigen om hen gelukkig te maken. Bovendien moet het fijn zijn om een vloot van mensen te hebben die bereid zijn om te halen wat je maar wilt terwijl je aan het werk bent.

Hoewel al die voordelen mooi klinken, is het geen geheim dat een van de beste aspecten van het zijn van een filmster de enorme looncheques zijn die ze ontvangen. Er zijn tenslotte elk jaar lijsten met de best betaalde acteurs in Hollywood en om te zeggen dat de hoeveelheid geld die ze verdienen ongelooflijk is, voelt op de een of andere manier als een understatement.

Hoewel veel beroemde acteurs hebben toegegeven bepaalde rollen op zich te hebben genomen (waaronder James Bond) alleen voor het waanzinnige bedrag dat ze op het punt stonden te verdienen, geven sommige sterren meer om andere dingen. Op een gegeven moment besloot Sean Connery bijvoorbeeld het geld weg te geven dat hij had gekregen om een personage te spelen dat legendarisch zou worden, grotendeels vanwege zijn vertolking van hem.

Legendarische acteur

Als je terugkijkt op de lange carrière van Sean Connery, is het een enorm understatement om te zeggen dat hij ontzettend veel heeft bereikt. Connery's erfenis is decennialang een van de meest gevierde acteurs ter wereld en zal de filmgeschiedenis ingaan. Sean is een buitengewoon getalenteerde acteur en heeft een lange lijst prijzen gewonnen, waaronder de Oscar voor beste acteur in een bijrol die hij won voor zijn rol in The Untouchables.

Naast het feit dat Sean Connery het respect van zijn leeftijdsgenoten had, lijdt het weinig twijfel dat het filmpubliek van hem is gaan houden als artiest. Veel van Connery's films worden nu beschouwd als geliefde klassiekers, waaronder The Untouchables, The Rock, Highlander, Indiana Jones and the Last Crusade en The Hunt for Red October. Dat wil natuurlijk zeggen, niets over de geliefde filmfranchise die Connery heeft helpen lanceren.

Film Franchise Roy alty

Van alle klachten over de moderne filmindustrie, is degene die het meest doordringend is dat er te veel sequels, prequels en spin-offs worden uitgebracht. Dat gezegd hebbende, wanneer een nieuwe film van een geliefde filmfranchise uitkomt, komt de massa massaal opdagen om het vaker wel dan niet te zien.

Met de release van Dr. No in 1962 was de James Bond-filmfranchise van de grond. In de jaren daarna zijn er 26 James Bond-films uitgekomen en in de nabije toekomst zal er nog een uitkomen. Alsof dat al niet indrukwekkend genoeg was, zou het feit dat de James Bond-filmserie een van de meest winstgevende filmfranchises aller tijden is, dat wel moeten zijn.

Alles weggeven

Als het gaat om de James Bond-fandom, zijn er veel meningen als het gaat om de acteurs die het personage hebben gespeeld. Veel jongere fans zouden bijvoorbeeld krachtig beweren dat Daniel Craig's weergave van het personage de beste in de geschiedenis is, terwijl veel oudere toegewijden van de serie er anders over denken. Ondanks alle debatten over dat onderwerp, is er één ding onmiskenbaar: Sean Connery's vertolking van Bond was enorm indrukwekkend. Connery speelde het personage tenslotte zo vaak en Bond was onbekend bij de meeste filmfans voordat Sean hem voor het eerst tot leven bracht.

Ondanks de onmiskenbare waarheid dat Sean Connery's versie van James Bond de geschiedenis ingaat, kreeg de acteur een hekel aan het uitbeelden van het personage. Hoewel er waarschijnlijk veel redenen waren waarom Connery zich zo voelde, inclusief de wens om verschillende dingen met zijn carrière te proberen, lijkt er een belangrijke reden te zijn waarom Sean eroverheen was.

Volgens rapporten, toen Sean Connery zich aanmeldde om te schitteren in zijn eerste Bond-film, had hij al het gevoel dat hij niet genoeg geld kreeg voor zijn werk. Aangezien de Bond-films waar Connery in speelde allemaal hints werden, is het logisch dat zijn mening dat hij niet genoeg werd betaald, moeilijker voor hem werd om te negeren. Hoewel dat misschien hebzuchtig lijkt, lijkt het er zeker op dat Connery's frustraties niet te maken hadden met zijn wens om zijn bankrekening uit te breiden. Tegen de tijd dat Connery zijn zesde 007-film maakte, was zijn woede over zijn loonstrookjes immers zo diepgeworteld dat hij zijn salaris weggaf aan een goed doel in plaats van het geld zelf aan te nemen. Dat was natuurlijk een groot goed voor degenen die het nodig hadden. Dat gezegd hebbende, is het jammer dat Connery ooit als volgt werd geciteerd; Ik heb die verdomde James Bond altijd gehaat. Ik zou hem willen vermoorden.'

Aanbevolen: