Waarom Emma Watson acteerlessen volgde na 'Harry Potter

Inhoudsopgave:

Waarom Emma Watson acteerlessen volgde na 'Harry Potter
Waarom Emma Watson acteerlessen volgde na 'Harry Potter
Anonim

Emma Watson werd een begrip voor haar Harry Potter rol van Hermelien Griffel, een intelligente maar sterke jonge heks. De actrice was pas tien jaar oud toen ze werd gevonden door castingagenten via haar theaterregisseur voor acht audities. De actrice is uitgegroeid tot een succesvolle volwassen acteur en een bewonderenswaardig mens.

Worstelen met roem als kindactrice

De actrice groeide op op het grote scherm, net toen haar personage zich ontwikkelde tot een krachtige en respectabele heks. Nadat Watsons tijd als Hermione ten einde liep, verlegde ze haar aandacht naar onderwijs.

Hoewel ze begon als een kindsterretje, is de actrice erin geslaagd haar opleiding voort te zetten en zich in te zetten voor filantropische doelen. Afgezien van haar kennis en acteerwerk, is Watson een prominent lid van de modewereld geworden en een impactvolle activist in haar strijd voor vrouwenrechten.

Hoewel de Harry P otter-filmfranchise haar carrière een kickstart gaf, bracht ze haar tienerjaren op de set door, wat zowel positieve als negatieve gevolgen had voor haar toekomstige leven.

Gebrek aan eerdere ervaring met acteren

Het blijkt dat in een oogwenk een beroemde filmster worden niet altijd het beste is voor de psyche van een kind. Emma Watson opende in een interview over haar jarenlange worsteling met schuldgevoelens over het feit dat ze een hoofdrolspeler had gekregen.

Haar sympathieke karakter paste perfect bij Hermione, en toen de cast van de serie in acht films uitgroeide tot jonge volwassenen, werd het duidelijk dat Watsons indrukwekkende talent ook toenam. Maar onmiddellijke wereldwijde bekendheid kan voor elk kind een uitdaging zijn, en Watson was niet anders.

Ze onthulde dat ze gedwongen was in therapie te gaan na haar tijd in de succesvolle filmfranchise. Watson zei dat ze veel schuldgevoelens had ervaren omdat ze zich opgezadeld voelde door de roem, terwijl de rol naar andere jonge actrices had kunnen gaan en misschien naar een andere die de blootstelling beter had aangepakt.

Emma nam zelfs een pauze van films om zich te concentreren op haar persoonlijke ontwikkeling en las elke week een boek.

Vrijheid vinden door middel van onderwijs

De actrice zette haar carrière op pauze om zich in te schrijven aan de Brown University in Amerika, waar ze ook Europese vrouwengeschiedenis en Ovidius' Metamorphoses studeerde.

Volgens Vanity Fair zei de actrice dat het volgen van haar bachelordiploma bij Brown een vorm van rebellie was: "Het negeren van roem was mijn rebellie, grappig genoeg. Ik stond erop normaal te zijn en normale dingen te doen. Het was waarschijnlijk' Het is niet aan te raden om in Amerika naar de universiteit te gaan en bij een vreemde op kamers te gaan. En het was waarschijnlijk niet verstandig om een badkamer te delen met acht andere mensen in een studentenkamer. Achteraf gezien was dat gek."

De Britse actrice begon in 2009 bij Brown en voltooide haar studie in 2014 toen ze 24 jaar oud was.

Een icoon voor vrouwelijke empowerment worden

Watson houdt ook een fakkel vast voor vrouwelijke empowerment sinds ze haar grote doorbraak kreeg met in de hoofdrol als Hermione. Ze onthulde dat ze er bijna aan had gedacht om een jaar Genderstudies te gaan doen, maar toen besefte ze dat ze in haar eentje zoveel had geleerd, dus wilde ze doorgaan op het pad dat ze was ingeslagen.

In 2014 was er een viraal succes voor haar toespraak voor haar campagne He For She nadat ze was benoemd tot VN-ambassadeur voor vrouwengoodwill. Sindsdien is ze vastbesloten om de boodschap over het belang van gendergelijkheid en onderwijs te verspreiden.

Aanbevolen: