De ware oorsprong van 'SNL's' Black Jeopardy

Inhoudsopgave:

De ware oorsprong van 'SNL's' Black Jeopardy
De ware oorsprong van 'SNL's' Black Jeopardy
Anonim

Bijna iedereen, waaronder verschillende beroemdheden, heeft zijn verdriet geuit over het overlijden van Jeopardy-presentator Alex Trebek. Onlangs is aangekondigd dat Jeopardy-kampioen Ken Jennings als interim-host zal optreden terwijl het netwerk op lange termijn naar iemand zoekt. Maar terwijl ze klauteren, zullen Saturday Night Live fans altijd Black Jeopardy's hebben, Darnell Hayes.

Terwijl NBC's Saturday Night Live een groot aantal massieve sterren uit de show heeft gehaald, evenals een reeks ondergewaardeerde sterren en degenen die er schijnbaar altijd al zijn geweest, maar schetsen als Black Jeopardy werken ongeacht wie je zet voor de camera… Nou, zolang je Kenan Thompson als gastheer Darnell Hayes laat spelen… Hij lijkt de dingen samen te binden.

Hoewel de sketch voor altijd op de show lijkt te zijn geweest, is hij eigenlijk relatief nieuw in tegenstelling tot SNL's Celebrity Jeopardy, die al tientallen jaren actief is. Hier is de binnenkant van de unieke geschiedenis van Black Jeopardy en de waarheid over zijn oorsprong…

Bryan Tucker was de maker ervan

Volgens een geweldig interview over de geschiedenis van Black Jeopardy op SNL door Vulture, is hoofdschrijver Bryan Tucker de man achter de creatie van Black Jeopardy. Hoewel hij een grote assist kreeg van Michael Che.

"Ik schrijf al 13 jaar bij SNL, maar Black Jeopardy is waarschijnlijk de schets waar ik het meest trots op ben", zei Bryan Tucker tegen Vulture. "Ik ben blank, maar tijdens de vormende tijden in mijn leven waren de komieken waar ik echt van genoot altijd zwart."

"Het werkte omdat, nou ja, Tucker is geen typische blanke schrijver", zei Michael Che, zijn co-hoofdschrijver. "Hij heeft aan veel zwarte shows gewerkt. Hij snapt die humor, dus veel van ons waren gewoon zwarte grappen waarvan we wisten dat ze waar waren."

Bryan Tucker had het idee al een tijdje in zijn hoofd. het was vooral interessant voor hem omdat hij geen deel uitmaakte van de gedeelde zwarte cultuur. Hij hoorde zelfs gekleurde mensen praten op straat en hij merkte dat er een vertrouwdheid tussen hen was die hij gewoon niet begreep. Onmiddellijk merkte hij de komedie hierin op.

De schets is op een dinsdag geschreven en werd woensdag voorgelezen aan de tafel… Opmerkelijk genoeg haalde het de show van zaterdag 29 maart 2014, die werd gepresenteerd door Louis C. K.

"De eerste versie maakte van Louis C. K. een verwarde blanke kerel in de show", zei Bryan. "Maar hij was een beetje aarzelend over het feit dat hij een man was die niet wist waar de spelshow over ging. Hij zei:" Ik wil weten waarom ik daar ben." Dus hebben we hem een blanke professor in de Afrikaans-Amerikaanse geschiedenis gemaakt. Hij dacht dat hij daar thuishoorde.'

Natuurlijk was Kenan Thompson blij dat hij zo prominent in de schets stond, maar hij zei wel dat hij huiverig was gezien het gebied dat de schets doorkruiste. Maar hij was meteen overtuigd toen hij de grappen begon te horen die ervoor waren geschreven…

Het was vanaf het begin grappig en dat is het nog steeds.

Herhaling was uitdagend, maar maakte het nog grappiger

In eerste instantie dachten de schrijvers van SNL dat het schrijven van nog een Black Jeopardy-schets zou zijn als een tweede keer bliksem in een fles vangen, maar ze vonden de perfecte tweede witte 'vis uit het water' in Elizabeth Banks.

Later vonden ze een manier om de schets op zijn kop te zetten met Tom Hanks… dit zou de beste versie ervan kunnen zijn.

Degene met Drake maakte echter ook een aantal unieke keuzes…

"Na Elizabeth kon ik geen andere manier bedenken om een blanke die geen idee had op te komen - tot de Tom Hanks later, "legde Bryan Tucker uit. "Maar met Drake, die Canadees is, dacht ik dat het interessant zou zijn om een zwarte persoon te laten zien die een totaal andere ervaring had. Ik zat te denken aan hoe de deelnemers en Kenan een kleine subset zijn van alle zwarte Amerikanen, lagere middenklasse. En dus dacht ik, misschien v alt er iets te beleven met een andere zwarte persoon met een heel ander wereldbeeld."

De lastigste van alle Black Jeopardy-schetsen die SNL heeft gemaakt, lijkt degene te zijn met wijlen Chadwick Boseman nadat Black Panther was uitgebracht.

"De Tom Hanks-versie was zo succesvol dat we dachten: 'Nou, laten we er gewoon mee stoppen, we kunnen het niet echt overtreffen.' En dan denk ik dat Chadwick er een wilde doen, "legde Michael Che uit. "Het was ook lastig omdat Black Panther zo'n belangrijke film was, en Chadwick was erg beschermend voor het personage. We wilden ervoor zorgen dat we het personage niet verpesten of onwaar laten lijken, maar ook de integriteit van het spel behouden laten zien."

Terwijl de andere Black Jeopardy-schetsen twee uur nodig hadden om te schrijven, duurde die voor Chadwick vier tot zes. Ze moesten het precies goed doen.

Gelukkig wierp hun aandacht voor het belang van de schets vruchten af, aangezien Chadwick enorm gelachen kreeg van het publiek, ook al speelde hij de dingen buitengewoon rechtlijnig.

Hoewel er sinds 2014 veel Black Jeopardy-schetsen zijn geweest, lijkt het einde niet in zicht. Als de schrijvers de juiste grappen voor de juiste gasten kunnen blijven bedenken, zal deze schets waarschijnlijk nog lang blijven bestaan.

Aanbevolen: