Welke controverse uit het begin van Beyoncé's carrière is meestal vergeten?

Inhoudsopgave:

Welke controverse uit het begin van Beyoncé's carrière is meestal vergeten?
Welke controverse uit het begin van Beyoncé's carrière is meestal vergeten?
Anonim

In de afgelopen decennia zijn er maar een handvol zangers geweest die zoveel hebben bereikt dat ze het verdienen om legendarisch te worden genoemd. Er zijn tenslotte niet veel mensen die kunnen wedijveren met Madonna, Bruce Springsteen, Michael Jackson, Whitney Houston, Mariah Carey en Celine Dion.

Van alle zangers die nog steeds sterk bezig zijn met het uitbrengen van nieuwe muziek en het touren van vandaag, kan gemakkelijk worden beweerd dat Beyoncé de persoon is die een legende zal worden genoemd in de komende decennia. Beyoncé is tenslotte ongelooflijk getalenteerd vocaal, ze heeft charisma over, ze is een geweldige danseres en haar liedjes hebben de neiging om de wereld te betekenen voor haar legioenen fans.

Hoewel Beyoncé de wereld veel redenen heeft gegeven om haar op een voetstuk te plaatsen, blijft het een feit dat ze een mens is net als de rest van ons. Met dat in gedachten zou het voor niemand als een verrassing moeten komen dat Beyoncé op verschillende momenten in haar carrière in controverse is verwikkeld. Het lijkt er echter op dat de overgrote meerderheid van de mensen de eerste controverse waar Beyoncé publiekelijk bij betrokken was, volledig is vergeten.

Altijd een koningin

Tijdens Beyoncé's lange carrière leek het vaak alsof er niets in de entertainmentwereld is dat ze niet kan doen. Per slot van rekening is Hollywood in de loop der jaren vele malen op Beyoncé's deur komen kloppen en ze heeft verschillende films als headliner gehad, waaronder Austin Powers in Goldmember en The Lion King.

Het moet natuurlijk vanzelfsprekend zijn dat Beyoncé in de eerste plaats de geschiedenis in zal gaan als een zangeres die over de hele wereld geliefd was. Beyoncé heeft tenslotte zoveel hits uitgebracht tijdens haar carrière dat haar stem de soundtrack heeft gevormd voor het leven van miljoenen fans.

De controverse waarmee het allemaal begon

Zoals elke Beyoncé-fan al zou moeten weten, was ze lid van Destiny's Child, lang voordat de getalenteerde zangeres een soloster werd. Toen Destiny's Child voor het eerst beroemd werd, bestond het uit Beyoncé, Kelly Rowland, LeToya Luckett en LaTavia Roberson. Helaas, kort nadat de groep populair werd, vertrokken Luckett en Roberson. Aangezien miljoenen mensen fans van Destiny's Child werden toen Luckett en Roberson nog lid waren, is het logisch dat ze van streek waren toen ze vertrokken. Helaas voor Beyoncé raakte ze voor het eerst verwikkeld in controverse, omdat veel fans van Destiny's Child haar de schuld gaven van het verlaten van Luckett en Roberson.

Gedurende de geschiedenis van Destiny's Child werd de groep geleid door de vader van Beyoncé, Matthew Knowles. Volgens LeToya Luckett en LaTavia Roberson hield Matthew te veel van de winst van Destiny's Child achter en gaf hij onterecht de voorkeur aan zijn dochter Beyoncé. Bovendien beweerden Luckett en Roberson dat ze probeerden de situatie te verhelpen door hun zakelijke relatie met Matthew te verbreken en eigen managers te krijgen. In plaats van mee te gaan met dat plan dat redelijk redelijk lijkt, beweren Luckett en Roberson dat de vader van Beyoncé er gewoon voor heeft gekozen om hen uit Destiny's Child te schoppen.

Toen fans tot de conclusie kwamen dat Beyoncé verantwoordelijk was voor het vertrek van LeToya Luckett en LaTavia Roberson's Destiny's Child, werden velen van hen woedend op haar. Volgens een biografie van Beyoncé die is geschreven door Sonya Kimble-Ellis, werd het zelfs zo slecht voor Beyoncé dat ze doodsbedreigingen begon te ontvangen van boze voormalige fans.

Later in 2001 sprak Beyoncé met Vibe over wat ze doormaakte nadat LeToya Luckett en LaTavia Roberson Destiny's Child hadden verlaten en het leek behoorlijk afschuwelijk. “Twee weken lang bleef ik letterlijk in mijn kamer en bewoog niet. Ik had het gevoel dat ik niet kon ademen. Ik kreeg een zenuwinzinking omdat ik het gewoon niet kon geloven. En het deed zo'n pijn.'

Volg de controverse

Toen LeToya Luckett en LaTavia Roberson Destiny's Child verlieten, werden ze vervangen door Michelle Williams en Farrah Franklin. In eerste instantie leek het erop dat de nieuwe line-up een tijdje zou blijven bestaan, maar het bleek dat Franklin Destiny's Child na slechts vijf maanden onder betwiste omstandigheden verliet.

Volgens Beyoncé begon Farrah Franklin enkele promotietours van Destiny's Child te missen en over het algemeen toonde ze niet veel interesse om deel uit te maken van de groep. Aan de andere kant heeft Franklin beweerd dat ze leed aan uitdroging en een maagvirus en in plaats van haar herstel te ondersteunen, viel Matthew Knowles haar verbaal aan. Gebaseerd op de manier waarop Franklin beweert dat ze op dat moment door de vader van Beyoncé werd behandeld, stormde ze de kamer uit en keerde nooit meer terug naar Destiny's Child.

Opmerkelijk genoeg gaven veel mensen Beyoncé opnieuw de schuld van het vertrek van een Destiny's Child-groepslid. Deze keer is dat omdat Farrah Franklin beweerde dat Beyoncé loog over haar redenen om de groep te verlaten. Bovendien heeft Franklin gezegd dat Beyoncé en de andere leden van Destiny's Child met haar zouden samenwerken. Erger nog, hoewel Michelle Williams lid bleef van Destiny's Child tot de splitsing van de groep, bekritiseerde ze later ook de vader van Beyoncé.

Aanbevolen: