De echte reden waarom Ian McKellen weigerde Perkamentus te spelen in de 'Harry Potter'-franchise

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Ian McKellen weigerde Perkamentus te spelen in de 'Harry Potter'-franchise
De echte reden waarom Ian McKellen weigerde Perkamentus te spelen in de 'Harry Potter'-franchise
Anonim

Als je een die-hard Harry Potter fan bent, die alle zeven films in de franchise heeft gezien, zou je waarschijnlijk weten dat in de eerste twee films, Harry Potter en de Steen der Wijzen en Harry Potter en de Geheime Kamer, de rol van Albus Perkamentus werd gespeeld door Richard Harris.

Na zijn dood in oktober 2002 was Warner Bros. echter op jacht naar zijn vervanger, wat naar verluidt ertoe leidde dat ze Ian McKellen benaderden voor de rol - en het was niet moeilijk te begrijpen waarom ze zo graag wilden haal hem aan boord.

In 1999 had de acteur zich aangemeld om te schitteren als Gandalf in The Lord of the Rings van Peter Jackson, met de eerste aflevering in de bioscoop in 2001. En hoewel McKellen waarschijnlijk uitstekend geschikt zou zijn geweest om een andere tovenaar in Harry Potter te spelen, wees hij het aanbod uiteindelijk af.

Waarom heeft Ian McKellen 'Harry Potter' afgewezen?

Met Harry Potter en de Gevangene van Azbakan die slechts enkele maanden na de dood van Harris met de productie zou beginnen, probeerden castingdirectors alle acteurs te bereiken waarvan zij dachten dat ze geschikt zouden zijn voor de rol, in de hoop dat er enige interesse gewekt zijn door de andere partij.

En laten we niet vergeten dat de eerste twee Harry Potter-films al bijna $ 1,9 miljard hadden verzameld aan de kassa, dus elke acteur die bereid was zich aan te melden om Harris' positie te vervangen, zou klaarblijkelijk toetreden tot een enorme blockbuster-franchise.

In een interview met BBC's Hard Talk, legde McKellen uit dat de enige reden dat hij niet intekende voor de vervolgfilm was dat hij niet dacht dat Harris zijn optreden als het personage zou goedkeuren.

Zijn woordkeuze was gebaseerd op het feit dat Harris eerder het werk van McKellen had afgekeurd en 'technisch briljant, maar passieloos' noemde.

Dit bracht McKellen ertoe om te zeggen: “Toen ze me belden en zeiden of ik geïnteresseerd was om in de Harry Potter-films te spelen, wilden ze niet zeggen welke rol, maar ik kwam erachter wat ze dachten. Ik zou de rol niet kunnen overnemen van een acteur waarvan ik weet dat hij me afkeurde.”

“Soms, als ik de posters zie van Mike Gambon, de acteur die glorieus Perkamentus speelt, denk ik soms dat ik het ben.”

Zoals eerder vermeld, nam Gambon uiteindelijk de rol over, en om te zeggen dat hij een opvallende gelijkenis met McKellen deelt, zou een understatement zijn - de twee zouden letterlijk als een tweeling kunnen worden beschouwd met hoeveel gelijkenis ze met elkaar delen.

Gambon speelde verder in alle resterende Harry Potter-films voordat de franchise in 2011 werd afgesloten, maar je kunt je afvragen hoe goed McKellen het personage zou hebben gespeeld, aangezien castingdirecteuren al hadden gehoopt dat hij zou tekenen voor Harry Potter en de Gevangene van Azkaban uit 2004.

Om eerlijk te zijn, was de Lord of the Rings-franchise echter net zo populair als Harry Potter, aangezien het eerste deel met The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring een ongelooflijke $ 800 miljoen opbracht in de doos kantoor, The Two Towers verdiende $ 900 miljoen, terwijl de derde film, The Return of the King, nog eens $ 1,1 miljard verdiende.

Wat gek is, is dat McKellen Gandalf bijna niet speelde vanwege eerdere verplichtingen die hij had nadat hij zijn deal had getekend om te schitteren als Magneto in X-Men uit 2000.

De opnamedata waren gewijzigd voorafgaand aan de productie, wat problemen had veroorzaakt voor de 81-jarige, aangezien hij al in gesprek was om de stippellijn te tekenen om ook in TLOTR te verschijnen.

Tijdens een gesprek met IGN gutste de legendarische ster: “Voordat Peter Jackson me vroeg om Gandalf te spelen, vroeg Bryan Singer me om Magneto te spelen. Dat kwam eerst.”

"Ik moest Peter opbellen en zeggen: 'Het spijt me, ik kan Gandalf niet spelen omdat mijn aanvankelijke verbintenis de datums heeft gewijzigd.'"

Gelukkig voor McKellen belde de regisseur van X-Men uiteindelijk Jackson, die TLOTR regisseerde, om duidelijk te maken dat de opnamedata van de acteur niet zouden botsen met de opnames voor de andere film - met andere woorden, Singer deed het niet. Hij wilde niet dat McKellen zo'n enorme franchise zou doorgeven, dus slaagde hij erin om dingen te omzeilen die uiteindelijk in ieders voordeel werkten.

Jackson had McKellen als Gandalf en Singer had hem als Magneto.

“Het is alleen omdat Bryan Singer een heer is en met Peter Jackson sprak en ze waren het er nogal onofficieel over eens, niets schriftelijk, dat Singer me op tijd uit X-Men zou halen om Fellowship of the Ring te doen die ik was in staat om beide delen te doen, 'reflecteerde McKellen. "Het is gewoon een toevalstreffer en het kietelt me, echt waar."

Aanbevolen: