Lady Gaga is een enorme fan van dit verrassende muziekgenre

Lady Gaga is een enorme fan van dit verrassende muziekgenre
Lady Gaga is een enorme fan van dit verrassende muziekgenre
Anonim

Sinds haar debuut in 2008 heeft Lady Gaga de aandacht getrokken en verschillende genres op hun kop gezet. Haar stijl is vooral bekend als een kruising tussen pop, dance en electronica, maar wordt ook doorgedrongen in andere genres. Echt, geen enkel nummer van Gaga kon haar fans verrassen.

En toch was het een grote verrassing voor veel van haar fans om erachter te komen dat de supersterzangeres echt van één specifiek muziekgenre houdt. Ze heeft een aantal wilde optredens gehad, een scala aan unieke geluiden laten zien en zelfs met succes haar stijl omgevormd tot een country-twang voor 'A Star Is Born'.

Nou, en ze werkte ook samen met een jazzmuzikant, schreef een softrockalbum, dook in country-pop en keerde vorig jaar terug naar dance-pop. En ondanks een gemelde vete met Madonna, heeft Lady Gaga veel te danken aan de pop- en crossover-popgenres.

Maar vernemen dat de muzikaal veelzijdige godin een fan is van heavy metal? Dat was iets nieuws. Althans, het was voorafgaand aan het debuut van een bepaald nummer dat geïnspireerd was door bands als Iron Maiden en Marilyn Manson.

Gaga heeft aangekondigd dat ze in feite een fan van heavy metal in de kast is. De onthulling vond plaats op Reddit rond de tijd dat haar album "Cheek to Cheek" uitkwam. Opdat fans niet vergeten, was dat album toevallig een jazzalbum met de beroemde muzikant Tony Bennett.

Hoe dan ook, in een AMA vroeg een fan wat voor soort muziek "vreemd of vreemd" was voor de zangeres, en ze gaf toe dat het metal was. Een fan volgde met, nou, nu moet iedereen het favoriete metalnummer van Gaga kennen.

Nou, Gaga gaf toe dat haar favoriete metalnummer 'Black Sabbath' is van natuurlijk Black Sabbath. Maar de zangeres legde uit dat ze meer van het nummer hield dan alleen de muziek (nou ja, critici noemen het misschien geen muziek). Ze merkte op dat als ze een nummer zou schrijven met de naam 'LADY GAGA', dat "het meest metalige ding dat je kunt doen!" zou zijn

Het klinkt als iets dat in het straatje van Gaga zou passen. Ze heeft tenslotte heel veel andere gekke dingen gedaan tijdens haar carrière. Een lied over zichzelf schrijven en het dan naar zichzelf vernoemen, is waarschijnlijk niet zo gek in het schema van de dingen. Zeker niet gezien de vleesjurk.

Dat is deels de reden waarom niet alle fans geschokt waren dat Lady Gaga een metalfan is. Sterker nog, veel van haar fans zijn zelf ook metalliefhebbers. En het is ook logisch, want Gaga en haar muziek zijn vaak edgy.

Maar dat betekent niet dat er een metalalbum aankomt … Of misschien wel? Gaga heeft tenslotte een nummer opgenomen met de titel 'Heavy Metal Lover', hoewel het een beetje on-Black Sabbath was in termen van de tekst …

Aanbevolen: