Welk muziekgenre maakt Kim Dracula precies?

Inhoudsopgave:

Welk muziekgenre maakt Kim Dracula precies?
Welk muziekgenre maakt Kim Dracula precies?
Anonim

Voor degenen die het misschien niet weten, Kim Dracula is de enigmatische muzikale artiest die in 2020 de TikTok- en YouTube-scene binnenstormde. Met een unieke ascetische en jeugdige kracht, Kim bereikte virale status op sociale media met een cover van Lady Gaga's "Paparazzi".

Het v alt niet te ontkennen dat Kim's muziek en status als muzikaal artiest razendsnel stijgen, maar welk muziekgenre maakt de griezelige artiest precies? Bij het kiezen van een genre gebruikt een artiest vaak zijn eigen invloeden, persoonlijke smaak en misschien zelfs wat er ook maar de muziek du jour is. Hoe het ook zij, laten we eens kijken in welke stijl Dracula die spreekwoordelijke hoektanden graag laat zinken (leuk, toch?)

6 Wie is Kim Dracula?

Samuel Wellings alias Kim Dracula steeg op uit de diepten van bijna vergetelheid en in de wereld van sociale media in 2020 (je herinnert je 2020, toch? Weet je, het jaar waarin de samenleving eindigde? Een beetje lichtzinnigheid heeft nooit iemand kwaad gedaan, toch?)

Word een virale sensatie met die eerder genoemde cover van Lady Gaga's "Paparazzi",Kim volgde dat op met "Vinny Rotten", een single van SosMula met Dracula. Kim blijft een kracht op TikTok.

5 Kim Dracula werd beroemd na het coveren van Lady Gaga's 'Paparazzi'

Lady Gaga is verantwoordelijk voor veel dingen: een mode-icoon zijn, een outfit met vlees er chic uit laten zien en verwikkeld raken in een kleine controverse met Madonna over haar nummer 'Born This Way'. Maar als je de superster had verteld dat ze verantwoordelijk zou zijn voor de opkomst van een TikTok-sensatie, zou de zangeres "Born This Way" waarschijnlijk hebben gevraagd wie je was voordat ze wegliep … Maar genoeg met de grappen. Hoe dan ook, dat is precies wat er gebeurde toen Kim Dracula de hit ("Paparazzi") in 2020 personaliseerde en herzien, het v alt niet te ontkennen dat ze allebei in staat zijn om een publiek te boeien.

4 Kim Dracula zit ook in de band Jesterpose

Kim is zeker niet nieuw in de muziekscene. Inderdaad, de jonge nieuwkomer trad op met de Australische heavy metal-outfit Jesterpose. Met nummers zoals hun single "COVID-19" en teksten zoals "Cognitively dissonant preachers, fluisteren ze graag in mijn oor. Overgeven op zijn trui al; Mama's spaghetti, spaghetti, 'de Aussies brengen de donder van beneden… en, afgaande op deze teksten, brengen ze een klein eerbetoon aan Eminem, denk ik? Kriebel!

3 Kim Dracula heeft de neiging om te ploeteren in het Trap Metal-genre

Trap Metal (ook bekend als ragecore, death rap, industrial trap en scream rap) is een fusiongenre dat elementen van trapmuziek en heavy metal combineert, evenals elementen van andere genres, zoals industrial en nu metal. Kim staat erom bekend dat hij in deze muziekstijl dobbert, met dergelijke samenwerkingen, waaronder een met Ricky Desktop "The Bard's Last Note". Andere bands die dit genre bevolken zijn City Morgue, een band waarvan Kim Dracula-medewerker SosMula lid is. Hoe polariserend deze stijl ook is, het is niettemin boeiend.

2 Kim Dracula houdt het hardcore

Kim's solomuziek, evenals hun werk met Jesterpose, zijn binnen het genre van hardcore metal gebleven. Een simpele observatie zal onthul de elementen van zowel shock als glam rock in Dracula's kunstenaarschap. Het dreunen van zwaar vervormde gitaar, grommende, krijsende zang en gewelddadig gedrag zijn niet alleen aanwezig in alle inspanningen van Kim, maar worden ook verwacht in het genre. De hardcore roots van de Tasmanian zijn altijd duidelijk, en of het nu met Jesterpose is of solo op het podium staat, Dracula heeft de wezens van de nacht niet nodig om zijn huid te laten kruipen.(Dat zal de allerlaatste Dracula-grap zijn… Sorry daarvoor.)

1 Uiteindelijk is Kim Dracula een hybride artiest

Uiteindelijk is Kim Dracula een hybride artiest. Een muzikale hersenschim als je wilt; een versmelting van auditieve stoofpot die de elementen hardcore, metal, trap, glam en een klein scheutje groove (af en toe) combineert. Een lichtend voorbeeld van de nieuwste generatie muzikanten die gordijnstijlen en genres niet schuwt, maar juist alle aspecten en smaken van muziek omarmt.

"Artiesten zonder angst" lijkt de houding te zijn van muziekartiesten die in deze specifieke kring wonen, en fans zouden niet anders willen. Kim Dracula en anderen zoals zij zullen doorgaan op weg om het volledige spectrum van de muzikale regenboog volledig te verkennen en te omarmen… Een sombere regenboog, maar toch een regenboog.

Aanbevolen: