Lady Gaga's nummer 'John Wayne' heeft een verrassende verborgen betekenis

Inhoudsopgave:

Lady Gaga's nummer 'John Wayne' heeft een verrassende verborgen betekenis
Lady Gaga's nummer 'John Wayne' heeft een verrassende verborgen betekenis
Anonim

Met een vermogen dat wordt geschat op meer dan $ 320 miljoen en een erfenis gebouwd op iconische toneeluitvoeringen, onmiskenbaar vocaal talent en show-stoppende modekeuzes, is Lady Gaga een van 's werelds meest invloedrijke supersterren.

Als artieste die haar eigen teksten schrijft, heeft Gaga het publiek vaak nieuwsgierig gemaakt naar de betekenis achter haar liedjes. En gelukkig is Moeder Monster nooit verlegen geweest om haar inspiratie te delen.

John Wayne is een nummer van Lady Gaga's vijfde studioalbum Joanne, dat in 2016 werd uitgebracht. Veel van de nummers van de in Manhattan geboren superster staan bekend om hun cryptische teksten en verborgen betekenissen, en John Wayne is daarop geen uitzondering. Toen het nummer werd uitgebracht, wilden fans graag weten wat de inspiratie erachter was.

Blijf lezen om de ware betekenis achter Gaga's nummer John Wayne te ontdekken, en de enige persoon die het meer dan wie dan ook inspireerde.

Wat inspireerde Lady Gaga's nummer 'John Wayne'?

“Het is alsof, ik hou gewoon van een cowboy, weet je,” zegt Gaga in het begin van het nummer John Wayne. "Ik heb zoiets van, ik weet gewoon dat het erg is, maar ik heb zoiets van, mag ik gewoon graag, aan de achterkant van je paard hangen, en kun je een beetje sneller gaan?!"

De teksten suggereren verder dat Gaga hunkert naar "een echte wilde man" in plaats van een meer verfijnd stadstype. Volgens Cheat Sheet is de inspiratie achter een plaat over Gaga die op wilde mannen jaagt eigenlijk haar vader, Joe Germanotta.

Gaga zou dicht bij haar vader staan en heeft een tatoeage op haar rug die aan hem is opgedragen. Er wordt ook gedacht dat het nummer Speechless van Gaga's Fame Monster-album is geïnspireerd door haar vader.

"Die plaat gaat over waarom jaag ik op wilde mannen?" de zanger deelde (via Cheat Sheet) over John Wayne. "Ik jaag op wilde mannen omdat ik mijn vader achtervolg."

"Mijn vader is een wilde man", ging Gaga verder, en legde uit dat de pijn die haar vader in zijn leven ervoer, hem veranderde in het type figuur waar ze over zingt. 'Waarom is hij een wildeman? Omdat hij zijn zus verloor toen hij 15 was. En sinds hij zijn zus verloor, jaagt hij weg om de pijn niet te voelen.'

Waarom noemde Lady Gaga haar album Joanne?

Fans die het leven van Lady Gaga niet op de voet volgen, waren aanvankelijk in de war toen de ster haar 2016-studioalbum Joanne noemde. Anderen hadden gelijk door erop te wijzen dat Joanne een van Gaga's middelste namen is, haar geboortenaam is Stefani Joanne Angelina Germanotta.

Gaga noemde haar album Joanne, niet naar zichzelf, maar naar de zus van haar vader, die in 1974 was overleden. In een interview met V magazine legde Gaga uit dat Joanne's tragische dood op 19-jarige leeftijd veel pijn had veroorzaakt in haar familie, en ze wilde dat haar album ging over het leven van elke dag alsof het je laatste is.

In het interview vertelde Gaga dat Joanne was overleden aan lupus.

"Het is een vreselijke auto-immuunziekte", legde ze uit. “… Ze wisten niet wat het was. En dus toen ze echt heel erg ziek was, had ze deze laesies aan haar handen en de dokters wilden haar handen eraf halen.'

Gaga vertelde toen wat voor soort vrouw Joanne was en legde uit dat ook zij een artiest was. “Ze was een schilder, en ze borduurde en haakte, en ze was een schrijver en een dichter. Toen Joanne de dood naderde, zei mijn grootmoeder: 'Ik kan de laatste momenten van mijn dochter op deze aarde niet zonder haar handen laten zijn.'"

De geest van Joanne leeft heel erg in mijn familie', ging Gaga verder. “Mijn vader heeft een restaurant genaamd Joanne, en voor mij persoonlijk betekent dit dat ik elke dag moet leven alsof het mijn laatste is. katholieke schuld. Het zijn die verhalen, die klassieke verhalen, die me stoer maakten.”

Gedurende haar hele carrière heeft Gaga Joanne voortdurend genoemd en hulde gebracht, waarbij ze op beroemde wijze naar haar verwijst in haar Manifesto of Little Monsters-tekst, die te zien was in haar Monster Ball World Tour in 2009.

Wat is het grootste hitnummer van Lady Gaga?

John Wayne is slechts een van de vele populaire liedjes die Gaga de wereld heeft geschonken tijdens haar geweldige carrière. Volgens E! heeft Gaga minstens 15 nummers die op nummer 10 of hoger in de Billboard Hot 100-hitlijst hebben gepiekt.

Ze omvatten Applause, Million Reasons, LoveGame, Juda s, Poker Face, Paparazzi, Stupid Love, Alejandro, The Edge of Glory, You and I, Born This Way, Shallow, Telephone, Just Dance en Bad Romance.

Hiervan waren Just Dance, Shallow, Born This Way en Poker Face de meest succesvolle voor zover het de Billboard-hitlijsten betreft, elk met een piek op nummer één.

Terwijl Lady Gaga haar eigen muziek schrijft, hebben de pakkende teksten in haar beroemdste liedjes ongetwijfeld ook interessante betekenissen en inspiraties.

Aanbevolen: