Hoeveel heeft Kanye West uitgegeven aan zijn presidentiële campagne in 2020?

Inhoudsopgave:

Hoeveel heeft Kanye West uitgegeven aan zijn presidentiële campagne in 2020?
Hoeveel heeft Kanye West uitgegeven aan zijn presidentiële campagne in 2020?
Anonim

Zonder een verrassing was Kanye West's presidentiële campagne voor 2020 grotendeels zelf gefinancierd, waarbij de rapper naar verluidt meer dan $ 12 miljoen van zijn eigen geld uitgaf om te strijden tegen Joe Biden en voormalig president Donald Trump. Maar zoals we allemaal weten, maakte de rapper "Good Life" geen kans na slechts 60.000 stemmen te hebben verzameld van de geschatte 160 miljoen.

Toch geeft het feit dat Kanye een flink bedrag voor zijn presidentiële campagne besteedt zeker aan dat het hem ernst was om mogelijk de volgende president te worden, ondanks het feit dat hij cruciale FEC-deadlines al had gemist en ook niet had gehaald handtekeningvereisten voor meerdere staten. Er wordt aangenomen dat deze twee cruciale dingen van invloed waren op het aantal stemmen dat hij aan het einde van de verkiezingen behaalde.

Dus, als Kanye al dat geld heeft uitgegeven om zijn campagne te financieren, waar zijn zijn miljoenen dan precies naartoe gegaan? Hier is het dieptepunt.

Kanye West's presidentiële campagne van $ 12 miljoen

Volgens People had de aanstaande ex-man van Kim Kardashian geen probleem om ongeveer $ 12,4 miljoen van zijn eigen zak bij te dragen om de campagne te financieren, terwijl een extra $ 2 miljoen zou zijn gekomen van externe donoren,” wat de totale bijdragen op iets meer dan $ 14,5 miljoen bracht.

Het is duidelijk dat de helft van het geld werd gebruikt om Kanye te helpen toegang te krijgen tot de stembus in zoveel mogelijk staten, wat al een uitdaging was voor de vader van vier kinderen, omdat hij belangrijke FEC-deadlines had gemist waardoor het bijna onmogelijk zonder te voldoen aan de handtekeningvereisten in een handvol staten.

Uiteindelijk kreeg Kanye alleen stemrecht in een dozijn staten, waar hij meer dan 60.000 stemmen zou vergaren - het is nog steeds een indrukwekkend aantal aangezien zijn stemcapaciteit beperkt was tot de staten waar hij was in aanmerking komen om toegang te krijgen tot stembiljetten, dus men kan alleen maar aannemen dat als Kanye vanaf het begin alles goed had gedaan, hij heel goed meer stemmen had kunnen krijgen in andere delen van de VS.

De "Fade" hitmaker kreeg zijn sterkste show in Tennessee en Minnesota, waar hij respectievelijk 10.000 en 7.600 stemmen kreeg - en dat is met een zeer laaggefinancierde campagne.

Kanye kondigde voor het eerst zijn presidentsverkiezingen aan in juli 2020, die destijds de steun en steun kreeg van een handvol sterren, waaronder zijn toenmalige vrouw Kim Kardashian en haar familie.

"We moeten nu de belofte van Amerika waarmaken door op God te vertrouwen, onze visie te verenigen en onze toekomst op te bouwen. Ik ben kandidaat voor de president van de Verenigde Staten… 2020VISION."

Tijdens een interview met Forbes diezelfde maand sprak de oprichter van Adidas Yeezy openhartig over wat hem ervan overtuigde dat het een wijs besluit was om in 2020 de volgende president te worden.

“Het was toen ik de Michael Jackson Video Vanguard Awards kreeg aangeboden op MTV. Ik herinner me dat ik bij mijn moeder was, mijn schoonmoeder, omdat er aan mijn huis werd gewerkt, ze noemt me 'zoon' en ik noem haar 'mama', ik stond onder de douche, denkend, ik schrijf raps in de douche,' begon hij te zeggen.

“Het raakte me om te zeggen: 'Je gaat president worden', en ik begon hysterisch te lachen, ik had zoiets van, dit is de beste, ik ga naar buiten en zij' Ik ga denken dat ik deze liedjes ga doen en dit voor entertainment, hoe vervalst prijsuitreikingen zijn, en dan zeggen dat ik me kandidaat ga stellen voor het presidentschap. En ik heb net gelachen onder de douche, ik weet niet voor hoe lang, maar dat was het moment waarop het me trof.”

Tegen de tijd dat de stemmen waren geteld en geverifieerd, hoorde Kanye al snel dat hij toch niet naar het Witte Huis zou verhuizen.

In plaats daarvan zou hij verstrikt raken in een intense echtscheidingsstrijd met Kim Kardashian, die eerder dit jaar de scheiding aanvroeg van haar echtgenoot van vier jaar geleden.

Hoewel bronnen zeggen dat 'Jij en Kim de afgelopen 12 maanden niet hebben samengewoond, terwijl de Grammy-winnaar het grootste deel van zijn tijd in Wyoming doorbrengt, wordt ook aangenomen dat het paar elkaar niet heeft gezien. oog voor een lange tijd.

Kim zou woedend zijn geweest na Kanye's uitbarsting tijdens zijn presidentiële run dat zijn vervreemde vrouw naar verluidt het idee had overwogen om hun eerstgeboren kind, North West, te aborteren.

Een reeks woede-uitbarstingen op sociale media gericht tegen zijn schoonfamilie, samen met het nieuws dat hij meer dan $ 12 miljoen heeft uitgegeven aan een mislukte presidentiële campagne, zijn allemaal dingen waarvan wordt aangenomen dat ze het huwelijk van het paar in het afgelopen jaar hebben beïnvloed, en Kim wilde gewoon voor eens en voor altijd uit de relatie.

De twee komen naar verluidt overeen om de voogdij over hun vier kinderen te delen, terwijl hun bezittingen gelijkelijk worden verdeeld.

Aanbevolen: