Hoe Beyoncé net een miljardendeal misliep

Inhoudsopgave:

Hoe Beyoncé net een miljardendeal misliep
Hoe Beyoncé net een miljardendeal misliep
Anonim

Er is geen grotere ster dan Beyoncé, die geliefd is vanwege haar zang, dans en acteerwerk, haar huwelijk met Jay-Z en haar lieve dochter Blue Ivy.

Hoewel de focus vaak ligt op de ongelooflijke muziek van Beyoncé, zoals het hoort, is er nog een ander aspect dat aandacht verdient: haar zakelijke deals. De zangeres had een paar jaar geleden een deal van $ 50 miljoen met Pepsi en ze heeft veel andere keuzes gemaakt waarvan mensen op de hoogte zouden moeten zijn.

Laten we eens kijken naar de beslissing die Beyoncé nam toen Uber haar vroeg om in 2015 op te treden.

Beyoncé en Uber

Beyoncé's grote fanbase is altijd geïnteresseerd in een kijkje achter de schermen van haar leven, en na de Grammy-awards van 2021 plaatste ze een foto met Jay-Z die fans geweldig vonden.

Naast haar huwelijk en gezinsleven, zijn mensen altijd nieuwsgierig naar de zakelijke keuzes van Beyoncé, aangezien ze een hoop geld verdient.

Uber wilde dat Beyoncé in 2015 zou optreden tijdens een zakelijk evenement. Volgens Cheat Sheet zou ze $ 6 miljoen hebben gekregen voor dit optreden, wat haar typische vergoeding is.

Beyoncé vroeg om $ 6 miljoen aan Uber-voorraadeenheden.

Cheat Sheet legt uit dat er veel belangstelling was voor Uber-aandelen, omdat het toen steeds groter werd. Veel mensen herinneren zich waarschijnlijk dat ze over Uber hoorden en beseften dat het een betaalbare vorm van vervoer was. Het werd al snel een normaal onderdeel van het dagelijks leven voor veel mensen.

Toen Uber in 2019 een beursgenoteerd bedrijf werd, waren de aandelen van Beyoncé nog meer waard.

Beyonce treedt op terwijl ze een paars colbert draagt
Beyonce treedt op terwijl ze een paars colbert draagt

Volgens Raffinaderij 29 waren die aandelen in mei 2019 $300 miljoen waard.

Het blijkt dat hoewel mensen dat bedrag van $ 300 miljoen deelden, het lijkt alsof het dichter bij $ 9 miljoen ligt.

Volgens Celebrity Net Worth: "Wat er echt is gebeurd, is dat Beyonce $ 6 miljoen aan aandelen kreeg op een moment dat het bedrijf werd gewaardeerd op $ 50 miljard. Ervan uitgaande dat ze al die aandelen vasthield, op de huidige markt van Uber met een maximum van $ 67 miljard, zou haar inzet ongeveer $ 9 miljoen waard zijn. Een erg mooie overwinning, maar zeker niet zo geweldig als te zeggen dat ze $ 300 miljoen verdiende aan Uber."

Natuurlijk, of het nu $9 miljoen of $300 miljoen is, dat is nog steeds een ongelooflijke hoeveelheid geld.

Andere zakelijke verhuizingen

Beyoncé staat bekend om het nemen van intelligente zakelijke beslissingen, en deze hebben allemaal bijgedragen aan haar vermogen. Volgens Celebrity Net Worth heeft ze een nettowaarde van $ 500 miljoen.

De zanger had kunnen samenwerken met Reebok, maar koos voor Adidas. Volgens Vice.com ging een journalist genaamd Nick De Paula op "The Jump" op ESPN en legde de keuze uit die de ster maakte.

De Paula zei: "Tijdens dit proces in de afgelopen twee jaar had ze ook met Under Armour en Reebok gesproken, Jordan was op een gegeven moment geïnteresseerd om misschien met haar samen te werken. Ze had een vergadering bij Reebok en ze hadden een hele presentatie van alles, potentiële producten, en hoe dit er allemaal uit zou kunnen zien, en ze deed een beetje een stap achteruit en zei: 'Is dit het team dat aan mijn product gaat werken?' en iemand zei ja."

Beyoncé vond dat er niet genoeg diversiteit was, en De Paula legde uit dat ze zei: "niemand in deze kamer weerspiegelt mijn achtergrond, mijn huidskleur, en waar ik vandaan kom en wat ik wil doen."

'Thuiskomst'

Volgens Raffinaderij 29 heeft Beyoncé ook een geweldige zakelijke beslissing genomen met betrekking tot haar Coachella-optreden en haar Homecoming-film.

De ster kreeg $ 4 miljoen betaald om op Coachella op te treden en filmde vervolgens haar concertfilm, Homecoming, die deel uitmaakte van haar Netflix-deal van $ 60 miljoen.

Hoewel het bedrag dat ze voor Coachella kreeg niet zo hoog was als sommige van haar andere betalingen, deed ze het heel goed met de Netflix-deal.

Volgens een Variety-artikel uit 2019 was Netflix van plan om drie projecten te produceren.

Beyoncé deelde met Vogue UK dat ze ervoor zorgt dat wanneer ze ergens aan werkt, ze er echt om geeft. Ze vertelde de publicatie dat ze erg op details is gericht: ze legde uit: "Ik kies ervoor om mijn tijd en energie alleen te investeren in projecten waar ik gepassioneerd over ben. Als ik me eenmaal heb gecommitteerd, geef ik alles van mezelf. Ik begin met het identificeren van mijn intentie en ervoor zorgen dat ik voor hetzelfde doel op één lijn zit met de medewerkers. Er is enorm veel geduld voor nodig om met mij te rocken. Mijn proces is vervelend. Ik bekijk elke seconde van het beeldmateriaal meerdere keren en ken het van voor naar achter."

Beyoncé is ongelooflijk inspirerend en het is vooral cool om te horen dat ze Uber-aandelen wist te nemen in plaats van $ 6 miljoen. Dit werkte goed en het is ook interessant om meer te weten te komen over enkele van de andere intelligente zakelijke beslissingen die ze heeft genomen.

Aanbevolen: