Er is maar één acteur ooit toegestaan om een scène te improviseren in een Quentin Tarantino-film

Inhoudsopgave:

Er is maar één acteur ooit toegestaan om een scène te improviseren in een Quentin Tarantino-film
Er is maar één acteur ooit toegestaan om een scène te improviseren in een Quentin Tarantino-film
Anonim

Je hoeft geen filmexpert te zijn om te weten dat Quentin Tarantino enkele van de beste films heeft gemaakt die miljoenen hebben opgeleverd. Maar Tarantino heeft een bepaalde stijl van films maken en wil bepaalde dingen doen waar zijn cast het misschien niet altijd mee eens is. Sommige acteurs en actrices hebben er zelfs voor gekozen om nooit met hem samen te werken.

Of je werkt niet graag met hem samen en hebt een slechte ervaring zoals Diane Kruger, of je laat een dronken Tarantino proberen je in zijn Bond-film te laten schitteren, zoals Pierce Brosnan deed. Alleen de echte fans van Tarantino kunnen met hem samenwerken en toekijken terwijl hij zijn ding doet.

Het is dus interessant om te horen dat de zeer bijzondere Tarantino een geïmproviseerde scène in een van zijn films heeft laten glippen terwijl hij zo'n voorstander is van trouw blijven aan zijn scripts.

Dus wie waren de gelukkige acteurs of actrices die tot hem doordrongen om hem te overtuigen om het te doen?

Het verhaal achter de enige geïmproviseerde scène Tarantino's shot

Misschien is Tarantino laks geworden over zijn strikte regels voor zichzelf en hoe hij wil dat zijn opnames verlopen, omdat de allereerste geïmproviseerde scène van de regisseur plaatsvond in zijn meest recente film, Once Upon a Time In Hollywood.

Er zijn maar weinig castleden die de bijna tunnelvisie-achtige houding kunnen doorbreken die hij heeft tijdens het maken van zijn films. Een regelwijziging of een andere wijziging aan hem voorstellen is bijna onmogelijk. Hij wil dat zijn films precies zo zijn als hij ze had gevisualiseerd tijdens het schrijven van de scripts, geen uitzonderingen.

Maar op de een of andere manier glipt er een scène in Once Upon a Time In Hollywood door.

Het is de scène in het midden van de film waar het personage van Leonardo DiCaprio, Rick D alton, een bijzonder zware dag heeft gehad op de set voor het filmen van een film genaamd Lancer.

De scène laat D alton zien die terugkomt naar zijn trailer en meteen met spullen gooit en zichzelf uitscheldt omdat hij een vreselijke klus had geklaard in zijn scènes waar hij een paar keer verknoeide en zijn regels vergat.

Het is een vrij lange tirade gevuld met jumpcuts waarin D alton steeds maar weer uitscheldt, praat en zichzelf belachelijk maakt. Hij neemt zelfs een slok van zijn fles om het uit te spugen en het uit zijn trailer te gooien wanneer hij wordt vrijgelaten, dat is wat hem in de eerste plaats in deze puinhoop heeft gebracht.

Hij begint zichzelf een peptalk te geven, maar dan stelt hij zichzelf een ultimatum dat als hij zijn volgende regels niet meer weet, hij naar huis gaat en zijn hersens eruit kn alt.

De scène van anderhalve minuut was volledig geïmproviseerd en verscheen helemaal niet in het script van Tarantino. Maar het was DiCaprio die tegen Tarantino zei dat D alton iets moest doen om hem weer in actie te krijgen.

"Dat hele gedeelte evolueerde een beetje terwijl we de film aan het opnemen waren, omdat er een heel ding was", zei Tarantino over de scène."Leo had een heel ding. Op een gegeven moment was het zo van, 'Kijk, ik moet het verpesten tijdens de Lancer-reeks, oké? En als ik me verveel tijdens de Lancer-reeks, moet ik een echte crisis van [vertrouwen] erover, en ik moet daar tot op zekere hoogte op terugkomen.'"

Toen vertrouwde Tarantino voor één keer in zijn carrière uitsluitend op DiCaoprio's instinct voor de scène en schoot hij het zonder het script, maar hij deed het niet zonder een compromis. Ze schoten twee versies, één met D alton die zijn zinnen spijkerde, en één waar hij dat niet doet.

Het was Tarantino's idee om de freak-out-scène te hebben, maar uiteindelijk werd het aan DiCaprio overgelaten om erachter te komen wat hij wilde zeggen in de driftbui van zijn personage. Tarantino liet zich inspireren door Robert DeNiro's soortgelijke scène in Taxi Driver ("praat je tegen me?!").

"Ik denk dat ik het precies zo heb beschreven, ik denk dat we het precies zo hebben geschoten - het moet zijn zoals Travis Bickle wanneer hij alleen in zijn appartement is, " legde Tarantino uit.

Tarantino gaf blijkbaar ook een lijst met dingen waar D alton dol op zou kunnen zijn tegen DiCaprio voordat hij de scène deed, en DiCaprio was eerst nerveus. "Ik heb hem nog nooit zo nerveus gezien als op de dag, we gaan de scène over drie uur doen," zei Tarantino.

Uiteindelijk gebruikte DiCaprio in plaats daarvan zijn eigen ervaringen voor de scène. Alle acteurs en actrices hebben slechte dagen gehad, en zelfs Leonardo DiCaprio zou als D alton kunnen zijn en zijn tekst vergeten.

"Ik heb zeker zulke dagen gehad", zei DiCaprio. "Ik denk niet dat ik ooit zo ben omgedraaid."

Dus Tarantino leerde zijn cast die dag meer in de creatieve processen te betrekken, maar of hij ze weer zal toelaten op wat zijn laatste film zal zijn, v alt nog te bezien.

Aanbevolen: