Hoe Matthew Lewis echt voelde over het uitbeelden van Neville Longbottom in 'Harry Potter

Hoe Matthew Lewis echt voelde over het uitbeelden van Neville Longbottom in 'Harry Potter
Hoe Matthew Lewis echt voelde over het uitbeelden van Neville Longbottom in 'Harry Potter
Anonim

Zijn personage was misschien niet een van de belangrijkste ' Harry Potter'-trio's, maar Matthew Lewis heeft een plek voor zichzelf gecreëerd als Neville Longbottom. Hoewel fans altijd van Neville hebben gehouden, heeft het zien van Lewis in de films geholpen om het personage tot leven te brengen sinds de boeken werden uitgebracht.

Maar het was niet altijd een gemakkelijke klus voor Matthew, vooral omdat hij voor sommige films een dik pak moest dragen, merkte Matthew-Lewis.com op. Terwijl Lewis in een interview uitlegde dat hij het idee dat Neville te zwaar was 'heel leuk vond' - omdat 'het beste aan hem is dat hij niet perfect is' - was het niet leuk om dat pak voor meerdere films aan te trekken.

Afgezien van het onhandige kostuum, hoe vond Matthew het echt om Neville Longbottom te worden -- en Marcel een heel decennium te blijven?

Jaren geleden, zo legde Matthew uit aan Matthew-Lewis.com, kon hij nog steeds in het openbaar uitgaan zonder dat iemand hem herkende. Maar nadat Neville op het scherm een beetje dichter bij de echte Matthew kwam te staan, was het spel afgelopen.

Op dezelfde manier waarop Daniel Radcliffe overal werd gezien en achtervolgd door hondsdolle fans, zo was Matthew dat ook na zijn 'oplichten'. Matthew negeerde het feit dat het geen glow-up was, maar dezelfde acteur zonder valse tanden, neporen, te grote schoenen en een dik pak, en kwam min of meer tot zijn recht als een verlengstuk van HP.

Tom Felton als Draco Malfidus en Matthew Lewis als Neville Longbottom in 'Harry Potter&39
Tom Felton als Draco Malfidus en Matthew Lewis als Neville Longbottom in 'Harry Potter&39

Maar net zoals Daniel zich tegenwoordig een beetje schaamt voor 'Harry Potter', doet Matthew dat ook. Sterker nog, hij heeft soms een hekel aan de franchise, om een zeer herkenbare reden. Hoewel Rupert Grint zegt dat er dingen zijn die hij had willen veranderen aan Ron Wemel, is Matthews klacht over Neville een beetje anders.

Zoals Cinema Blend citeerde, legde Matthew uit dat hoewel het tien jaar geleden is dat hij het fictieve personage speelde, mensen nog steeds praten alsof Neville Longbottom zijn enige aanspraak op roem is.

In werkelijkheid, zegt Lewis, heeft hij sinds het einde van 'Harry Potter' veel acteerklussen gedaan - waaronder die die BAFTA's hebben gewonnen. Maar in plaats van naar zijn lange acteer-cv te kijken, zijn fans geobsedeerd door Neville in plaats van Matthew's andere, meer volwassen prestaties.

Matthew legde uit: "Ik heb dingen gedaan die zo enorm anders waren … het is nog steeds alsof mensen beweren dat ik een soort van Harry Potter hierin ben gesprongen en de reis die nodig is om daar te komen volledig heb genegeerd."

Niemand zit graag vast in een doos, dus fans kunnen het dilemma van Matthew begrijpen. Maar tegelijkertijd heeft hij alleen maar positieve dingen te zeggen over de feitelijke ervaring van het spelen van Neville op de set. Zijn karakter had diepgang, legde hij uit, en hoewel hij 'nerd' was, was het 'een aardige boodschap' dat Neville doorkwam en zijn eigen ding deed.

Toch niet slecht om op zijn cv te hebben staan!

Aanbevolen: