Verrassende reacties op de Vogue-serie van Kendall Jenner over haar verlammende angst

Verrassende reacties op de Vogue-serie van Kendall Jenner over haar verlammende angst
Verrassende reacties op de Vogue-serie van Kendall Jenner over haar verlammende angst
Anonim

In het licht van de Mental He alth Awareness Month voegt Kendall Jenner zich bij andere beroemdheden door open te staan over leven met angst.

De reality-tv-ster en -model doet een vierdelige video-interviewserie met Vogue magazine, genaamd Open Minded. Tijdens de interviews spreekt ze met deskundigen op het gebied van geestelijke gezondheid om kijkers te laten weten wat ze heeft meegemaakt met haar eigen angst en wat er kan worden gedaan voor anderen die met soortgelijke psychische problemen te maken hebben.

Ze postte de video op haar Instagram met het bijschrift: "Ik worstel al sinds ik een klein meisje was met angst- en paniekaanvallen. Ik wilde dieper duiken om beter te begrijpen wat ik voelde en meer nog, om deze informatie te delen met anderen die het misschien ook moeilijk hebben."

Het bericht heeft meer dan 5 miljoen likes en 6.900 reacties ontvangen. Maar dat is geen verrassing, want Jenner is een van de meest gevolgde mensen op Instagram.

In de eerste video, die op 6 mei op YouTube werd geplaatst, onthult Kendall dat ze al sinds haar tiende met angst worstelt. Ze verklaarde: "Ik heb momenten gehad waarop ik het gevoel had dat ik met spoed naar het ziekenhuis moest worden gebracht omdat ik denk dat mijn hart het begeeft en ik niet kan ademen en ik iemand nodig heb om me te helpen."

Ze zei ook dat ze hypochonder is en vaak last heeft van paniekaanvallen. Ze traceert de triggers van haar angst terug naar overwerkt zijn en constant omringd door mensen.

Dit is echter niet de eerste keer dat Jenner zich openstelt over angst. In 2016 schreef ze in haar app dat angst een 'enorme hindernis' voor haar was geworden nadat haar zus, Kim Kardashian, in Parijs was beroofd. In 2018 vertelde ze aan Harper's Bazaar dat angst voor haar "slopend" is.

Op Instagram en YouTube zijn er veel reacties geweest op Jenners eerste Open Minded-video. Velen prezen Jenner omdat ze openhartig was over haar geestelijke gezondheid en anderen hielp.

Een Instagram-gebruiker met de naam marttinsgustav0 merkte op: "Ik ben zo blij om te zien dat mensen zich openstellen over angst, we zijn niet de enige jongens."

Een andere gebruiker, pimplesandprada, zei: "Ik vind dit geweldig en vind het geweldig hoe kwetsbaar je bent! Bedankt voor het delen van je verhaal Kendall. Misschien zal het voor mensen klikken dat ze het niet koud heeft… ze lijdt alleen maar aan ernstige en verhoogde angst."

Toch waren sommige commentatoren kritisch over de inspanningen van Jenner. Een sarcastische opmerking luidde: "Hé, kijk naar mij een miljonair, maar ik heb angst, dus ik ben net als iedereen, voel alsjeblieft mee…"

Talloze andere opmerkingen wezen op het feit dat Jenner rijk is en daarom niet over geestelijke gezondheid zou moeten praten. Veel meer gebruikers verdedigden Jenner echter snel en legden uit dat geestesziekten niet discrimineren op basis van rijkdom of status.

Jenner realiseerde zich zelf dat ze ondanks haar bevoorrechte economische positie misschien weerklank krijgt omdat ze over haar worstelingen praat. Ze sprak dit ook aan in het interview:

"Er zullen mensen zijn die zeggen: 'Waar moet ze zich zorgen over maken… waar moet ze zich zorgen over maken?' Ik zal hier nooit zitten en zeggen dat ik geen geluk heb… maar dat ding daarboven [haar brein]… het is niet altijd gelukkig, en uiteindelijk ben ik nog steeds een mens."

Meer dan 40 miljoen volwassenen in de VS hebben last van angststoornissen, en er wordt aangenomen dat nog eens miljoenen niet-gediagnosticeerd zijn. Klik hier voor een uitgebreide lijst met informatie over angstsymptomen, behandelingen en hulpmiddelen.

Aanbevolen: