George Clooney haatte het om deze rol te verliezen aan Brad Pitt

Inhoudsopgave:

George Clooney haatte het om deze rol te verliezen aan Brad Pitt
George Clooney haatte het om deze rol te verliezen aan Brad Pitt
Anonim

George Clooney en Brad Pitt zijn twee van de meest succesvolle acteurs van Hollywood op dit moment. Beiden hebben gespeeld in blockbusters. Beiden hebben Oscar-onderscheidingen. Beiden hebben ook veel geld verdiend (hun gecombineerde vermogen wordt geschat op $ 800 miljoen).

Vandaag delen de twee acteurs toevallig ook een hysterische bromance. Maar buiten het medeweten van velen waren ze op een gegeven moment (soort van) rivalen. Het bleek dat er een rol was die Pitt kreeg en die Clooney voor zichzelf had gewild.

Ze begonnen rond dezelfde tijd in Hollywood

Clooney begon in de jaren 80 in Hollywood, waar hij vooral werk kreeg in tv-films en tv-series. Deze omvatten de serie Roseanne waarin Clooney speelde als Booker Brooks. Aan de andere kant kwam Pitt in een opwelling naar Hollywood en nam hij elke rol die hij kon, zelfs als ze vrij klein waren. “Ik had een vriend, die niet eens een goede vriend was, die sprak over uitgaan naar LA en haar vader had een plek. Ik laadde de auto op. Ik ben niet afgestudeerd. Ik hoefde alleen maar een scriptie in te leveren, maar in mijn hoofd was ik klaar. Ik ging naar het westen, 'herinnerde Pitt zich tijdens een interview met The Sun. Ik landde en ging rechtstreeks naar McDonald's. Ik heb een krant. Ik had $ 275 op mijn naam staan, en ik zag in de krant dat je je als figurant kon inschrijven voor werk, dus schreef ik me in voor drie plaatsen. Binnen een week deed ik extra werk en ik was echt heel blij.”

Terwijl Clooney uiteindelijk enkele filmrollen begon te krijgen, wachtte Pitt nog steeds op het leveren van zijn eerste filmdialoog. Destijds maakten de omstandigheden het voor de acteur bijna onmogelijk om een regel in een film te hebben. “Er was een catch-22. Om de SAG-kaart (de Screen Actors Guild Union) van je acteur te krijgen, 'legde de Once Upon a Time… In Hollywood-ster uit."Je moest een lijn hebben, maar om een lijn te hebben moest je je SAG-kaart hebben."

Zonder een SAG-kaart bleef Pitt als figurant werken en op een gegeven moment waagde hij zijn kans. “Ik was een extraatje. Het was een groot diner en ze trokken me eruit om de ober te zijn. Ik moest champagne schenken en ik dacht: 'Ik ga het proberen!' herinnerde de acteur zich. 'En dus schonk ik Charlie's glas in. Ze hadden een groot gesprek. Ik schonk het glas van de volgende acteur in. En toen was er een jonge vrouw aan het eind en ik schonk haar glas in, en ik zei: 'Wil je nog iets anders?'” Helaas kon de regisseur Pitts improvisatie niet waarderen. Hij dreigde zelfs de acteur te ontslaan als hij weer iets soortgelijks zou proberen.

Beide mannen hadden een grote doorbraak nodig, toen kwam deze rol langs

Nadat Callie Khouri het script voor Thelma & Louise had geschreven, kreeg de film hem zover om het project op zich te nemen terwijl de film nog bezig was met casten. "Michelle Pfeiffer zei: 'Waarom kom je niet tot bezinning en regisseer je dit zelf?'" herinnerde Scott zich tijdens een gesprek met Entertainment Weekly. Aan de andere kant wilde actrice Geena Davis vanaf het begin in de film zitten. "Toen ik het script las, zei ik: 'Ik moet in deze film zitten. Het was zo zeldzaam om een script te vinden met twee ongelooflijk goed getekende vrouwelijke personages, maar niemand van ons had enig idee … had geen idee dat het zou toeslaan”, zei de actrice tijdens Good Morning America. "We hoopten dat mensen het zouden zien omdat het een klein budget was [film.]"

Tijdens het castingproces moesten ze ook iemand zoeken om de liftende cowboy JD te spelen. Voor Pitt was dat het moment waarop het lot tussenbeide kwam. Hij had de audities bijgewoond en Davis merkte hem meteen op. Toen de actrice Pitt zag, zei ze naar verluidt: "The blonde one … Hallo!" Wat velen zich misschien niet realiseerden, was dat Clooney ook de rol wilde hebben. Hij las er zelfs voor, om erachter te komen dat hij het niet begreep.

Later merkte Clooney dat hij een vlucht met Davis deelde. "Ik zat toevallig met George Clooney in een vliegtuig en we waren aan het kletsen, en hij zegt: 'Ik haat die Brad Pitt' en ik zei: 'Nee, dat doe je niet, hij is je vriend'", zei Davis terwijl hij zich herinnerde het gesprek met de ster van The Midnight Sky."En hij zegt: 'Nee, ik haat hem omdat hij de rol kreeg in Thelma en Louise…'"

Uiteindelijk bleken Thelma & Louise de grote doorbraak die Pitt nodig had. Toegegeven, hij had niet veel scènes in de film, maar die waarin hij een haardroger ophoudt als een pistool, blijft tot op de dag van vandaag iconisch. Scott vertelde zelfs aan Vanity Fair: "Die scène, precies daar, is het begin van Brad Pitt! Bingo!" Het is waar dat Pitt kort daarna in verschillende hitfilms speelde. Deze omvatten Se7en, Legends of the Fall, 12 Monkeys en natuurlijk Fight Club. Zoals Pitt zelf zei: "Toen Thelma & Louise eenmaal toekwamen, probeerde ik een aantal verschillende dingen." Aan de andere kant werd Clooney gecast in het populaire medische drama ER. Hij boekte ook verschillende opvallende filmrollen terwijl hij op televisie werkte (waaronder Three Kings, The Thin Red Line en Out of Sight).

Pitt en Clooney zouden later samen schitteren in de Ocean's franchise. Ze zouden ook de beste vrienden worden. In wezen eindigt alles goed.

Aanbevolen: