Lady Gaga legt uit waarom ze zichzelf pijn deed

Inhoudsopgave:

Lady Gaga legt uit waarom ze zichzelf pijn deed
Lady Gaga legt uit waarom ze zichzelf pijn deed
Anonim

Het is hier moeilijk voor een superster. A-list artiesten zoals Demi Lovato, Billie Eilish en Kanye West zijn tegenwoordig allemaal open over hun geestelijke gezondheidsproblemen. Nu is Lady Gaga de chat binnengegaan.

Gaga is net verschenen op Apple TV's 'The Me You Can't See', een docuserie over geestelijke gezondheid gemaakt door Oprah en Prins Harry. Lees verder om meer te weten te komen over haar donkerste worstelingen in haar eigen woorden.

Het begon toen ze 'heel jong' was

Lady Gaga in 'Just Dance'-video
Lady Gaga in 'Just Dance'-video

In de eerste aflevering van de docuserie wordt het bijna onmiddellijk donker. Gaga praat over zelfbeschadiging sinds ze 'heel jong' was, samen met herhaaldelijk aangevallen te zijn door platenproducenten toen ze net 19 was. Ze zegt dat haar zelfbeschadiging escaleerde als een manier om ermee om te gaan.

"Het is echt heel echt om het gevoel te hebben dat er een zwarte wolk is die je volgt, waar je ook gaat, die je vertelt dat je waardeloos bent en het verdient om te sterven", legt ze uit. Zelfs nu geeft Gaga toe dat ze de drang krijgt om zichzelf iets aan te doen als dingen haar herinneren aan dat trauma waarmee ze als tiener werd geconfronteerd.

"Zelfs als ik zes briljante maanden heb, hoef ik maar één keer getriggerd te worden om me slecht te voelen. En als ik zeg dat ik me slecht voel, bedoel ik dat ik [zelfbeschadiging] wil."

Ze zegt dat het NOOIT de oplossing is

Gaga gaat heel genereus in detail over haar pijn, gevoelloosheid en de "ultrastaat van paranoia" die ze probeerde te genezen met zelfbeschadiging, maar ze maakt heel duidelijk dat zichzelf pijn doen nooit echt heeft geholpen.

"Weet je waarom het niet goed is om jezelf tegen de muur te gooien? Weet je waarom het niet goed is om jezelf te beschadigen?" zij vraagt. "Omdat je je er slechter door voelt. Je denkt dat je je beter gaat voelen omdat je iemand laat zien:" Kijk, ik heb pijn.' Het helpt niet."

Haar advies:

"Ik zeg altijd tegen mensen: 'vertel het iemand, laat het niet aan iemand zien.'"

Ze wil dat fans elkaar helpen

Door open te zijn over haar moeilijke verleden, zegt Gaga dat ze hoopt anderen te ontmoedigen om op dezelfde gevaarlijke gewoonten te vertrouwen als zij.

"Ik vertel dit verhaal niet voor mijn eigen zelfbediening, want om eerlijk te zijn is het moeilijk te vertellen", legt ze uit. "Ik schaam me er heel erg voor."

Ze zegt dat praten over haar worstelingen 'een deel van mijn genezing' is, en een manier waarop ze haar fans kan helpen een beter leven te leiden. Door elkaar de hand te reiken, gelooft ze dat overal kleine monsters uit hun schaamtespiraal kunnen worden getild en in veiligere, gezondere gemoedstoestanden kunnen worden gebracht.

"Ik ben hier niet om mijn verhaal aan jou te vertellen omdat ik wil dat iemand om me huilt, ik ben goed", zegt ze. "Maar open je hart voor iemand anders, want ik zeg je dat ik het heb meegemaakt en dat mensen hulp nodig hebben."

Als dit probleem je raakt, kun je Gaga's advies opvolgen en hier ondersteuning vinden.

Aanbevolen: