10 Stunts Tom Cruise deed zichzelf pijn toen hij wegreed

Inhoudsopgave:

10 Stunts Tom Cruise deed zichzelf pijn toen hij wegreed
10 Stunts Tom Cruise deed zichzelf pijn toen hij wegreed
Anonim

Als er een acteur in Hollywood is die tijdloos lijkt, dan is het Tom Cruise. Op 58-jarige leeftijd ziet de man er nog steeds uit alsof hij in de dertig is en blijft hij een van de grootste box office-sterren in Hollywood. Wat echt indruk maakt, is dat Cruise een acteur op de A-lijst blijft die erop staat zijn eigen stunts te doen … zelfs als hij dat niet zou moeten doen. De Mission Impossible-serie staat bekend om Cruise die dingen doet als het hoogste gebouw ter wereld beklimmen en aan de buitenkant van een opstijgend vliegtuig hangen.

Terwijl verzekeringsagenten hun haar uittrekken over zijn capriolen, heeft het Cruise veel respect gewonnen. Het is verbazingwekkend dat de man zijn halve lichaam niet heeft gebroken met spullen van het springen van gebouwen tot zes minuten onder water zwemmen. Zelfs hij heeft niet helemaal geluk, want hij heeft een paar verwondingen opgelopen, maar opmerkelijk niets groots.

10 Gedraaide enkel en sneden, Mission Impossible

Tom Cruise als Ethan Hunt met exploderende aquaria in Mission Impossible
Tom Cruise als Ethan Hunt met exploderende aquaria in Mission Impossible

Het is een vroege scène in deze hit uit 1996 die de gevaarlijkste was voor Cruise. Dankzij exploderende kauwgom ontsnapt Ethan uit een restaurant door een enorm aquarium op te blazen.

Het schot van het glas en het water dat uitbarstte was cool, maar proberen om door de uitbarsting te navigeren was lastiger dan verwacht, aangezien Cruise zijn enkel verdraaide en een paar snijwonden aan zijn benen kreeg. Ondanks deze wankele start slaagde hij erin het rennen te laten werken.

9 Bijna verdronken, Top Gun

Tom Cruise verdrinkt bijna op Top Gun
Tom Cruise verdrinkt bijna op Top Gun

Voor het grootste deel van deze hitfilm was Cruise slechts in een mock-up van een echte straaljager. De uitzondering was de scène waarin hij en zijn beste vriend Goose gedwongen worden in de oceaan uit te werpen. De parachute Cruise werd al snel gevuld met water om hem onder het oppervlak te slepen.

Gelukkig realiseerde een kikvorsman die met de cameraploeg werkte, dat Cruise te snel zonk en de touwen van de parachute doorsneed voordat hij onderging. Geen wonder dat het 35 jaar duurde voordat Cruise de rol opnieuw vertolkte.

8 Bijna verpletterd, rand van morgen

Tom Cruise in Edge of Tomorrow
Tom Cruise in Edge of Tomorrow

Deze wilde sci-fi-actiespeler heeft Cruise als soldaat gedwongen om dezelfde strijd opnieuw te beleven. Dit omvatte wilde stunts zoals Cruise gelanceerd in de lucht voor een duik. Cruise voegde zich ook bij Emily Blunt in een auto die Blunt met hoge snelheid reed.

Blunt kon de remmen niet goed bedienen en reed ze letterlijk tegen een boom. Blunt lachte openlijk "Ik heb Tom Cruise bijna vermoord", maar hij slaagde erin om weg te lopen zonder meer dan enkele ernstige kneuzingen.

7 Schouder- en nekschudden, Days Of Thunder

Tom Cruise in Days of Thunder
Tom Cruise in Days of Thunder

1990's Days Of Thunder staat bekend om Cruise die zijn toekomstige vrouw, Nicole Kidman, ontmoet. Cruise was een fervent racefan en stortte zich op het echt besturen van de auto's. Helaas realiseerde Cruise zich niet hoe een raceauto anders handelt dan een gewoon voertuig.

Hij zwenkte te ver uit en knalde met zijn auto tegen een muur. Gelukkig was Cruise, afgezien van lichte schouder- en nektrillingen, niet al te erg geblesseerd, maar de NASCAR-expert grapte dat hij precies wist hoe zijn karakter zou voelen in een crashscène.

6 Verschillende gezichtskneuzingen, ver weg

Tom Cruise in Far and Away-gevecht
Tom Cruise in Far and Away-gevecht

Sommigen zullen Cruise misschien bespotten vanwege zijn gekke Ierse accent in dit drama uit 1992, maar hij stortte zich op stunts, waaronder een wilde paardenjacht. Een deel van het verhaal is dat het personage van Cruise een kampioen met blote knokkels wordt, en Cruise ging voluit met de gevechten.

Dat omvatte het nemen van echte stoten in het gezicht en de borst voor blauwe plekken met de toenmalige vrouw Nicole Kidman die van streek was. Cruise kreeg zichzelf echt in elkaar geslagen.

5 Gezwollen voet voor Jack Reacher

Tom Cruise vecht tegen Courtney Jai in Jack Reacher
Tom Cruise vecht tegen Courtney Jai in Jack Reacher

Fans van de Jack Reacher-romans waren niet blij met Cruise's casting, aangezien hij bijna een voet kleiner is dan de boekversie van de jager. Maar Cruise deed het goed in deze en een vervolg, inclusief zijn vechtscènes.

Voor één scène schopt Cruise zijn tegenstander hard. Het kostte hen bijna vijftig takes om de scène goed te krijgen, en tegen de tijd dat ze klaar waren, was Cruise's voet zo opgezwollen dat ze zijn laars moesten afsnijden. Cruise lachte dat hij erger gewond was dan de man die hij schopte.

4 Hoofdwond op onderpand

Tom Cruise en Jamie Foxx in opnames van Collateral
Tom Cruise en Jamie Foxx in opnames van Collateral

Cruise is altijd de held, dus hem zien als een koelbloedige huurmoordenaar in Collateral was een switch. In de grote scène vecht de taxichauffeur van Jamie Foxx eindelijk terug om Cruise neer te halen.

Maar Foxx drukte te hard op het gas, dus zijn taxi stuurde Cruise's Mercedes van de weg af en tegen een muur aan. Foxx was in paniek, maar verbazingwekkend genoeg liep Cruise, afgezien van een snee en een hersenschudding, bijna zonder schade weg van de crash.

3 Bijna onthoofd op The Last Samurai

Tom Cruise filmt de Last Samurai
Tom Cruise filmt de Last Samurai

Cruise werd niet alleen bijna vertrapt door een paard tijdens dit avontuur, maar hij verloor bijna letterlijk zijn hoofd. Voor de climax van de strijdscène zou Cruise een duel moeten aangaan met acteur Hiroyuki Sanada. Een paard raakte los en botste onverwacht tegen Cruise, waardoor hij centimeters voor Sanada's zwaard kwam.

Gelukkig kon Sanada de klap in toom houden voordat hij de acteur kon onthoofden, anders zou dit wilde avontuur vandaag een veel duistere reputatie hebben.

2 Braken na rondstuiteren voor de mummie

Tom Cruise filmt de vliegtuigcrash voor The Mummy
Tom Cruise filmt de vliegtuigcrash voor The Mummy

The Mummy was bedoeld als het begin van Universal's "Dark Universe"-franchise. Het stierf met één film na een waardeloze kassa-ontvangst. Toch deed Cruise er zoals gewoonlijk alles voor, inclusief de scène waarin zijn personage in een vrije val in een jet wordt gevangen.

De acteurs gebruikten de beroemde "komeetkomeet" waarbij een vliegtuig werd opgetild en neergelaten voor gewichtloosheid. Naast overgeven had Cruise ook een paar vervelende kneuzingen opgelopen voor een wilde rit.

1 Gebroken enkel op MI 6

Tom Cruise breekt zijn enkel bij filmen Mission Impossible Fallout
Tom Cruise breekt zijn enkel bij filmen Mission Impossible Fallout

Cruise's meest recente blessure was op de set van Mission Impossible Fallout. Voor een scène waarin Ethan een schurk achtervolgt, stond Cruise erop om over daken te springen met slechts enkele draden die hem overeind hielden.

Hij slaagde erin de sprong te maken, maar brak daarbij zijn enkel. Cruise was binnen een paar weken weer terug op de set om de film af te maken en maakte zelfs grapjes over de blessure om te bewijzen dat hij en Ethan Hunt veel meer gemeen hebben dan men denkt.

Aanbevolen: